Mikor fog kevesebbszer enni? Most 2,5 hetes és napi 8-9 szer tuti eszik.
Ma már éjféltöl számolva 5-ször evett. (0,3,4:30,5:30,8:30)
Már úgy fáj a mellem hogy félek a következö szopitól. :(
Pedig azt hallottam kb 2 hétig fáj aztán jobb lesz.
A napi 8-9 nem is olyan sok, lehetne napi 12 is. :)
biztosan jó technikával cuppan fel a baba?
Melyik része fáj? Ha kicsit égő érzés, az még nem baj ennyire az elején, de ha rendesen belül fáj, akkor valami nem stimmel.
Akármennyit szopizhat a baba, nem fájhat.
Ma meglesz a 12 is ha így halad :D
A mellbimbóm fáj amikor elkezd enni. Csak az elsö 3-4 szívásnál, és mellszívózás után még vagy fél órát.
Kb 2 hónaposig lesz ez? Vagy mire számítsak?
Ha csak az első kortyoknál fáj, és utána már nem, az normális így az elején szerintem. Ha folyamatosan fáj egész szopi alatt, az gáz.
Mellszívót is használsz?
Minek, ha ilyen gyakran szopik, biztosan van elég tejed.
Én abba hagynám a fejést, az is lehet, hogy a fejőgép kínozza a melledet.
Nem tudom milyet használsz, én világ életemben AVENT kézit használtam, de egyszer vidéken felejtettem, és a szomszéd kölcsön adta a MEDELAját, hát az egy használatra teljesen tönkre tette a cicim.
Lehet, hogy Neked sem a megfelelő fejőgépfeltéted van.
Én biztos leállnék most a fejéssel, elég a szoptatás.
Normál esetben úgy áll be a kereslet -kínálat, ha egyáltalán nem fejsz.
Fejni akkor kell, ha:
-kevés a tejed és több kell a babának
-ha félre akarsz tenni tejet
-ha tejcsatorna elzáródásod van
nekem kb 1,5 hónapig fájt a szoptatás!
arra figyelj,hogy rendesen kapja be a melled-ne csak a bimbót!
Egy ilyen picinél még normális hogy ilyen sokszor eszik.
Ha van mérleged,akkor 1szer mérd le,hogy lásd mennyit evett. mert az is lehet,hogy keveset eszik és ezért lesz 1óra múlva megint éhes. én is úgy jártam,hogy azt hittem hogy sokat eszik,aztán amikor lemértem akkor láttam,hogy csak 30-40-et evett..!
Kedves 4-es!
NAgyon rossz irány egy szopit lemérni és az alapján megállapítani, hogy menynit eszik a baba.
Emellett egyik babának a 40g elég lehet, másiknak meg kevés. NEm egyformák.
2,5 hetesen még tök pici a gyomra, normális, hogy sokszor keveset kér.
Egyik gyerekem 10 hónapos koráig 2,5 óránként kérte éjjel-nappal, akkor is, amikor már evett mellette.
A tej ital és étel is, most az is lehet, hogy melege van, és azért kér pár kortyot egy óra múlva. Kizárólag szoptatott babánál ez teljesen normális!
Szóval én a mérlegelést ilyen formán nem javaslom.
Hetente egyszer megmérni teljesen elég. A minimum a heti 100-150g hízás, de havonta minimum 450g. Ha legalább ennyi, vagy ennél bármennyivel több, az is normális.
Most én is méregetem, persze éjjel és hajnalban nem.
Hát néha 80 néha 40. De nem tudom hogy csak annyit kér vagy csak annyi van...
Te minden étkezésre ugyanannyi deka kenyeret eszel meg?
Bízz egy kicsit jobban magatokban!
A baba ösztönlény, tudja mennyire van szüksége, még nagyon sokáig, ha engedik hogy annyit és akkor egyen, amennyire szüksége van...
Ha akkor adsz neki, amikor kér, akkor minden rendben lesz. Ha mégis kevésnek bizonyulna a tej, akkor az a havi súlyfejlődésből ki fog derülni.
És akkor egy vagy két hétig éhezne...
Már a nagyobb gyerekemnél se jött össze a kizárópagos szopi.
Azért is mellszívózok most a szaporító módszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!