Nem tudok fejni, mit tegyek?
A kis fiam 7 hónapos, anyatejet kap 3x egy nap és 2x főzeléket/gyümölcsöt. Sose fejek tejet, mert nem tudok, csak összemaszatolom a mellszívót...korábban is csak akkor ment, ha az éjszaka közepén felkeltem s fejtem, viszont ez nagyon megviselt és egész nap nyügös voltam.
Be kellet vennem 72 órás esemény utánit és 3 napig nem szoptathatok, arra gondoltam, hogy addig lefejem a tejet, hogy ne apadjon el, viszont egyáltalán nem jön vagy csak összemaszatolom a mellszívót. Mit tegyek? Kézzel se megy, elektromossal még nem próbálkoztam.
Kézi mellszívóval nekem sem ment. Gyűlöltem. Én kézzel próbálkoztam, megvan a megfelelő technikája. Előtte érdemes meleg borogatást tenni a cicire, vagy meleg vízzel lezuhanyozni, és masszírozgatni, hogy beinduljon a tejleadó reflex.
Jobb ötletem nincs.
Kézi mellszívóval nem szerettem fejni, mert elég lassan jött le elegendő tej és el is fáradt tőle a kezem, így én pár napos kínlódás után simán kézzel fejek, sztem egyszerűbb mindenhonnan kinyomni a tejet.
Szerintem kérdezz utána, hogy nálatok van-e lehetőség mellszívó bérlésére. Ha igen, próbálj ki többfélét, hátha csak tényleg nem neked való a te mellszívód. :)
Ha pedig nem szeretnél variálni ezzel, akkor marad a kézi fejés, különben nemcsak, hogy csökkenni fog a tejed mennyisége, de akár be is gyulladhat a melled.
szoptatási tanácsadó - segít megtanítani kézzel fejni (vagy ha jó védőnőd van, ő is)
a baba szagolgatása, nézése fejés közben megoldás lehet ;)
Szia! 2 hónapot szenvedtem mire rájöttem, nekem ez segített:
Először Avent kézi, csak maszatolás volt, mondták, hogy masszírozzam át a mellem. Akkor sem jött. Aztán elektromos mellszívó (biztos a kézivel nem tudok - gondoltam) akkor sem akart jönni, mire elmagyarázták, hogy a mell masszírozása úgy néz ki, hogy kívülről kicsi csigavonal-körökben masszírozni közbe a mellet a mellkasnál, és csigavonalban haladni a mellbimbó felé. Nem erősen nyomni, de ne is gyengén, hanem mint mikor csomót keresel a melledben. Legalább 3 percig tartott az egyik mell átmasszírozása mire hatása volt.
Ez segített, akkor az elektromossal már jött is a tej, viszont a tejleadó reflexem nehezen indult és a bimbómat is kellett "bögyörgetni" akkor az elindította akár 3-4X is a reflexet.
Kézinél is ezt csináltam, viszont azzal "gyorsan" pumpáltam még ez elején kb 2 percig mire spriccelt a tejecske, aztán meg ritmikusan szívtam ameddig jött a tej, de úgy, hogy lenyom 1-2-3 (számol) elenged, lenyom 1-2-3... és így tovább....
Remélem segítettem, ha valamiben még tudok írj nyugodtan üzenetet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!