Mit tehetnék annak érdekében hogy újra fejni tudjak?
Már csak annyi tej van a cicimben,amennyit a fiam eszik.Kb 3 napja nem tudok rendesen fejni,max 50 ml-t/nap.Szeretnék minél többet fejni,hogy tudjak a fagyóba tenni.Sajnos beteg voltam egy hétig és olyan gyógyszereket kaptam ami mellett nem szoptathattam,igy a fagyóba tárolt tejet akkor szinte mind megette.Eddig úgy fejtem h amiből evett azt utána kifejtem,amit hagyott benne.A kórházban még így tanítottak.Ha vkinek van más bevált technikája szívesen fogadom.
Kérlek ne írjátok azt,h minek fejni stb,mert én szeretnék.A babám 1,5 hónapos.Igény szerint szopik.
Bocsi, nem tudom a választ, csak engem is érdekel, hátha valaki ír hasznosat.
5 hónapos múlt a fiam és csak 20-20mleket tudok lefejni.
Eddig megúsztuk tápszer nélkül, viszont én is szeretnék raktározni a fagyasztóba későbbre.
Ha szopi után közvetlenül "nincs mit" fejni, akkor várj mondjuk fél-1 órát és utána fejj, addigra összegyűlik egy akkora mennyiség, ami már könnyebben kiürül.
Mivel a szervezeted most a fiad igényére van ráállva, így eltart pár napig, amíg megnő az összmennyiség, vagyis érdemesebb lassan, napról napra növelni a lefejt mennyiséget, nem egyszerre hirtelen. Egy példa: ma naponta 3x 20 milit, holnap naponta 3x 30 milit és így tovább. Addig fejj egy-egy alkalommal, amíg biztosan összejön az adott mennyiség és másnap is annyival tovább, amíg valamivel több ki nem jön. (A gyakoriság és a mennyiség a saját kapacitásodtól függ, csak mintának írtam.)
Estefelé, ha nem sikerül a napi kvótát kifejni, nem baj, ilyenkor kevesebb termelődik, de fejni fejj, hogy az inger meglegyen.
Vagy, egy másik lehetőség, hogy az esti elalvás után valamennyivel, mondjuk 1-2 órával fejed ki mindkét melled. Ez attól is függ, mikor várható, hogy ébredni fog a pici.
Illetve lehet reggel, délelőtt is próbálni, mert ilyenkor még több a tej, jó eséllyel marad még szopi után a ciciben.
De. Azért mérlegeld, hogy mennyit és mennyi ideig akarsz tárolni, mert általában 3-6 hónapig jó még a tej (persze függ attól is, hol tárolod). Én szemszer azt szoktam javasolni, hogy negyedévente "frissítsük" a készletet, ha valaki mindenképpen szeretne vésztartalékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!