Szerintetek baj, ha egy kétéves gyerek még szopik?

Igen, baj. Elét nagy baj!
Azt jelenti, hogy erősen fixálódott az ún. orális szakaszban. A kétéves kor már a következő szakaszé kellene, hogy legyen. Mielőbb (leginkább azonnal) hagyd abba a szoptatást, ha nem akarsz a gyerekednek nagyobb bajt felnőttként.

nem is csak a táplálék miatt, de ez valahogy annyira túlzás. csomó anyát látok, akik képtelenek leválni a gyerekről.
nem a gyerek nem válik, le, hanem ők nem adnak rá teret, hogy leváljon.
én max. egy évet mondok. utána már valahogy undorítónak tartom. ráadásul a gyereknek már foga van: tehát a természet is mondja, hogy NE.

Szerintem nem. A WHO (egészségügyi világszervezet) ajánlása is a 2 év.
„a csecsemőknek kizárólagos szoptatásra van szükségük életük első 6 hónapjában ahhoz, hogy az optimális növekedést, fejlődést és egészséget elérjék. Ezután, ahhoz, hogy táplálkozási szükségleteik ki legyenek elégítve, a csecsemőknek megfelelő és biztonságos kiegészítő táplálékot kell kapniuk, miközben a szoptatás folytatódjon két éves korukig vagy azon is túl.”
Nyilván kutatások előzték meg ezt a megállapítást, én nekik hiszek :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!