Aki hatékonyan tud (ott) fejni, kérem segítsen! Mit csinálok rosszul?
A fiam órákon(!) keresztül képes cicizni, s ebbe belefáradtam. Kipróbáltam, hogy csak addig hagyom a mellen, amíg először be nem alszik, ill. amíg rendesen kortyol, de mihelyst leveszem, rájön, hogy éhes, s megint kéri a cicit.
Nem tudok vele mit csinálni, addig sír,amíg meg nem kapja. Akkor megint szívja vagy 2 percig, s újból cumiziki rajta.
Új módszer: 15 perc szopi, majd a lefajt tejcsiből megkapja cumisüvegben az adagját. Így kb. fél óra a szopi, utána és persze fejek, s ő alszik, mint a tej 4-5 órát.
Viszont a fejés kész kínszenvedés. Aventes mellszívóm van, s bár minden alkalommmal sikerül 80-100 ml-t leszívni, nem tudom teljesen kiüríteni a mellet, sőt!
Most is 110-et fejtem az egyikből, de érzem, hogy még biztos van benne egy jó adag, mert alig érzem, hogy könnyebb lenne.
Ráadásul amikor elkezdem fejni, kb 8 résen spriccel a tejcsi, de pár szívás után márcsak 2-őn, s végül általában eggyel küszködök. Állandóan nyomorgatom a mellem, hogy több helyről is jöjjön. Valamit biztos nem jól csinálok.
Tudna vki tanácsot adni, hogy fejjek hatékonyan?
A kézi fejést is próbáltam, de az még talaán ennél is fárasztóbb.
El vagyok keseredve. Már megfordult a fejemben, hogy elapsztom a tejem, s tápszeres lesz. De lelkiismeret-furdallásom van emiatt, hisz tudom, neki ez a legjobb. De meddig lehet ezt bírni???
Szerintem jól fejsz,sajnos igen fárasztó.Én kézzel fejtem,de én csak akkor ha feszült a cicim.Minnél többet fejsz,annál több tejcsid lesz.
Az én kislányom is mindig elaludt cicizés közbe,de ő nem ébredt fel soha.
Probáld ki azt,hogy nem hagyod elaludni,csipked az arcát,persze gyengén,ezt még annak idején a kórházba tanácsolták,és ha így sikerül eleget ciciznie,akkor utána adhatsz neki cumit is.
Szerintem is jól fejsz,de valakinél hosszabb időbe telik amíg rendesen ráérez.Nekem is aventes mellszívóm volt és én szuperül tudtam használni.
De mielőtt elkezdtem fejni előtte szép finoman megmaszíroztam a mellemet(a hónaaljtól kezdődően),majd kézzel kezdtem el fejni,mert nekem így jobban és hamarabb beindult a tejcsim.Majd ezután használtam a szívót!
Szerintem ne add fel,mert előbb-utóbb kialakul a kereslet-kínálat és akkor búcsút inthetsz a fejésnek!
Szia!
Átérzem a problémád!Én 8 hónapig fejtem, mert nem volt hajlandó szopni a babám+mellgyulladás miatt is kellett.Hogy meginduljon a tej előtte melegvizes fürdőt, v. borogatást tettem rá.4 óránként éjszaka is! fejtem.Így rengeteg tejem volt.Igyál sok folyadékot!A mell nyomorgatást inkább hagyd, mert szétroncsolod a tejmirigyeket.Ha mindig addig fejsz,ameddig érzed, hogy már nem jön, de ráfejsz még 3 percig,akkor több lesz a kereslet-kínálat.A lefejt tejet,ami megmaradt meg beteszed a hűtőbe.
Remélem segítettem:)
Szia! Ismerős a helyzet, a kislányom 2 hetes, a cicin hamar bealszik, és így kb 40 perc alatt néha jó ha 40-et kiszív. Viszont ha leveszem akkor sír hogy még éhes. Vagy ha nem is rögtön sír, akkor kb 1 óra múlva lesz éhes és addig sír és eszi a kezét, amíg rá nem teszem. Már néztem hátha másért sír de nem. Így van amikor már én is cumisüvegből adom Neki a lefejt tejet, mert azt tuti megeszi, mert van amikor ilyenkor a cicimből épp hogy 20-at eszik, pedig lenne benne.
Nekem is Avent fejőm van, és először nekem is több ágból spriccel, majd utána már csak 1-2ből. Ha már csak így akkor megmasszírozom hónajtól lefelé és akkor megint kis ideig több ágból spriccel a tej. Szerintem jól csinálod a fejést, bár nincs nagy tapasztalatom. Bár én van hogy egy mellből max 50et tudok fejni, de van hogy 100-at is.
Kitartás, én is remélem hogy idővel jobb lesz.
Sok türelmet és boldogságot!
Az én fiam is 2,5 hetes
De én már kezdek ebben idegileg kikészülni...
szia!
sajnos segíteni nem tudok, mert ugyanebben a cipőben járok, és már 6 hetesek elmúltunk... én arra is kíváncsi lennék, hogy milyen gyakran kell pumpálni kb.
1 pumpa/mp?
Vajon az elektromos mellszívó erősebb lehet?
Na ez is egy jó kérdés...
Én már próbáltam, hogy hosszan tartom, meg hogy nagyon gyorsan pumpálom, de sajna nem volt más a végeredmény...
Szia! Ne nyomorgasd a melled, és nehogy tápszerezz! Légyszi próbáld még a fejést!Ha sresszelsz, a tej is kevesebb lesz, meg te is egyre idegesebb. Tudom, átmentem rajta én is! Nem könnyű! Ami bevált nekem az a Medela elektromos mellszívó.
Próbáltam az Aventes kézi mellszívót. Nekem nagyon nem jött be, fele annyit se tudtam vele leszívni, mint az elektromossal. Mi már 4 hónaposak vagyunk és az elején nehéz volt, de már szépen beállta kereslet-kínálat, csak küzdeni kellett az elején sokat. Sok anyának jó a kézi mellszívó, szeretik, de én az elektromosra esküszöm. Fél óra alatt majd' teljesen kiüríti a két mellet, és csak tartani kell. Én Vaterán vettem, kifőztem, így nem is volt drága. Persze ez egyénfüggő, van, akinek más jön be...talán neked is bejön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!