Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki még szoptatja 1 éves...

Aki még szoptatja 1 éves kisbabáját, napi hányszor teszi ezt meg?

Figyelt kérdés
A babám 13 hónapos és most már "csak" reggel és este van szopi, a többi kaja, bár nem eszi meg a 150 grammot, amit anno a védőnő mondott, de rendben van, szépen fejlődik, okos, boldog baba. Csak azt nem tudom, hogy elég-e a napi 2 szopi. Másnál hogy van ez, hányszor van még cici? És ha csak kétszer van, mellette adtok valamit, babatej, tápszer? Mert úgy olvastam, hogy napi min. 5 dl tejet meg kéne inni a babának, hogy rendben legyen minden... köszi!
2009. okt. 16. 10:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére én sosem tudtam, hogy mennyit "kéne" inni egy gyereknek, ezért nem aggódtam. :o) a napi fél liter nekem soknak tűnik, szerintem a két éves lányom iszik most annyit így téli időben, bár ezt sem mérem... Minden étkezéshez van ivás, és néha közben is megkínálom, még nem tudott beszélni, de az asztalon látta a poharát, és ha szomjas volt, rámutatott és kért. Annyi idősen ő is kétszer szopizott, és ez 19 hónapos koráig maradt, amikor nem kért többet.

Hogy elég-e napi 2x? Vannak babák, akik ekkor már rég nem szopiznak, és vannak, akik meg jóval többször. Ez rajtatok múlik, hogy nektek hogyan jó. Ha szívesen szoptatnád többször, és ő is kér, akkor miért ne, ha meg ő csökkentette le az adagot, az is jó, hiszen előbb utóbb nem fog már szopni.

Szerintem a tápszer fölösleges, mert ha már eszik mindent (vagy sok mindent)akkor adhatsz neki joghurtot, vagy túrós tejfölt, vagy valamilyen kását, vagy gyümölcspépet stb. Nálunk a szopi ekkor elsősorban már inkább "kapcsolattartás" volt, mint tápanyagfelvétel...

2009. okt. 16. 13:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokszor adtam a fiamnak cicit ennyi idősen, pedig evett már mindenfélét.:) Nem etetésként, hanem elsősorban a szopi élményéért.
2009. okt. 20. 18:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokszor szopizott a fiam 1 évesen.Kaja után is kérte.Most 20 hós még mindig szopizik 5x6x,de már mindent eszik.
2009. okt. 21. 07:48
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanezt akartam írni, mint az első válaszoló. Szóról szóra! 14 hós a babám. Még annyi, hogy mostanában fogzik, hátsó rágófoga jön és éjszaka csak a szopi nyugtatja meg, pedig már hónapok óta nem szopizott éjjel. Most ez kell neki, hát megkapja.
2009. okt. 21. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!