Aki még szoptatja 1 éves kisbabáját, napi hányszor teszi ezt meg?
Szerencsére én sosem tudtam, hogy mennyit "kéne" inni egy gyereknek, ezért nem aggódtam. :o) a napi fél liter nekem soknak tűnik, szerintem a két éves lányom iszik most annyit így téli időben, bár ezt sem mérem... Minden étkezéshez van ivás, és néha közben is megkínálom, még nem tudott beszélni, de az asztalon látta a poharát, és ha szomjas volt, rámutatott és kért. Annyi idősen ő is kétszer szopizott, és ez 19 hónapos koráig maradt, amikor nem kért többet.
Hogy elég-e napi 2x? Vannak babák, akik ekkor már rég nem szopiznak, és vannak, akik meg jóval többször. Ez rajtatok múlik, hogy nektek hogyan jó. Ha szívesen szoptatnád többször, és ő is kér, akkor miért ne, ha meg ő csökkentette le az adagot, az is jó, hiszen előbb utóbb nem fog már szopni.
Szerintem a tápszer fölösleges, mert ha már eszik mindent (vagy sok mindent)akkor adhatsz neki joghurtot, vagy túrós tejfölt, vagy valamilyen kását, vagy gyümölcspépet stb. Nálunk a szopi ekkor elsősorban már inkább "kapcsolattartás" volt, mint tápanyagfelvétel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!