Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek mit tegyek?

Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kislányom 2,5 hónapos, kb. egy hete szinte átalussza az éjszakát,de nekem fejnem kell,mert nagyon feszít a mellem.A hűtőben van lefagyasztva 3 liter tej.Azon gondolkodom,h adjak-e le tejet,mert naponta 140-150 ml-t fejek.Szerintetek van értelme belefogni vagy majd előbb utóbb alkalmaszkodik a mellem az új helyzethez?
2009. okt. 15. 12:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én 9 hónapos koráig csináltam, amit Te, mert nem alkalmazkodott a mellem. Reggel kifejtem a "maradékot", a "csúcsteljesítmény" 200ml volt. Ezzel nem biztos hogy érdemes belefogni a "hivatalos tejadásba", mert elég macera (vérvétel, steril körülmények stb.) Nekem volt egy ismerősöm, akinek kevés volt a teje. Fagyasztottam, és 1-2 hetente elvitték.(Nyáron hűtőtáskával, télen meg csak úgy) Szerintem keress az ismeretségi körödben, vagy akár itt a fórumon, mert ez a mennyiség kb. napi 1 szopit vált ki. Esetleg kérdezd meg a védőnőd, hogy nincs-e a környéketeken valaki, akinek jól jön. Lényeg, hogy kiolvasztás után nem szabad forralni, csak melegíteni, hogy az értékes anyagok benne maradjanak. Én egyszer voltam beteg, szoptatási tanácsadótól megkérdeztem, kaphatja-e az "idegen" baba, azt mondta, hogy akkor forrósítsák azt a pár adagot.
2009. okt. 15. 13:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, 9 hónap után a második mellből is elfogyasztott mindent, akkor váltottunk napi 4 szopira 6-ról, akkor elraktam a fejőgépet...
2009. okt. 15. 13:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors választ.Azt tudom,h a hivatalos tejleadás elég sok macerával jár,ezért is kérdeztelek titeket,mert tényleg tanácstalan vagyok.Nem áll szándékomban kidobni,de sztem lefagyasztani sem érdemes nagyon sokat.Megkérdezem a védőnőt,h van-e vmi ötlete.Amúgy ezt a mennyiséget sztem még tudnám növelni,de addig míg nem döntök nincs értelme.
2009. okt. 15. 14:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Így vagyok ezzel én is.Már van lefejt tejem kb 4 liter.Az első babámnál ugy csináltam hogy mikor már főzeléket kapott a lefagyasztott tejjel turmixoltam neki össze az ételét(akkor már nem volt tejem).Így anyatejet evett akkor is amikor már szilárd ételt evett.Ezt most is így tervezem
2009. okt. 15. 14:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Érdelmes lefagyasztani, én ma abból tejberizst csináltam a 7 hónapos lányomnak (anyatej+rizspehely+pár szem meggy)
2009. okt. 15. 15:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen csajok!Valószínű,h akkor fagyasztom továbbra is.Tudom,h ez már túl volt tárgyalva,de most akkor a fagyasztott anyatejet mennyi ideig lehet felhasználni?Az Avent zacsikon az van,h csak 3 hónapig.
2009. okt. 15. 16:11
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is fagyasztgattam az első gyereknél. Volt a hűtőben már nekünk is vayg 2 liter, de mivel nekem 2 éves koráig szopott, utána már nem mertem neki odaadni. Kb 1 éves kora után már nem fejtem én sem. Odaadtuk a kutyának, mondván, hogy erősíti majd őt is, de csak jó nagy hasmenése lett szegénynek tőle. Méregtelenítettük!:-)
2009. okt. 15. 17:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!