Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt ihatok kakaót?

Szoptatás alatt ihatok kakaót?

Figyelt kérdés

Én a terhesség alatt nem nagyon tapasztaltam a kívánságot, de most, hogy szoptatok, annál-inkább!

Pl: az általános suli óta nem ittam kakaót, most pedig minden mennyiségben képes lennék, de nem merek. A tej miatt és a kakaó esetleges koffein tartalma miatt is!Ez normális?:)

2009. okt. 13. 12:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, szerintem nem normális!!miért ne ihatnál kakaót???Semmi bajod nem lesz tőle!Szerintem a babának se!
2009. okt. 13. 12:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan igyál, ha azt kívánod valószínűleg a szervezetednek valami olyanra van szüksége ami a kakaóban megtalálható. Mire a babádhoz elér nem lesz benne koffein. A tejre pedig kevés kisbaba allergiás ilyen formában.
2009. okt. 13. 12:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Ihatod,a koffein tartalmáról ezt olvastam:

A kakaó is tartalmaz koffeint, amitől kissé élénkebbek leszünk. De nem kell megijedni! Lényegesen kevesebb a kakaó koffeintartalma a kávéénál. (2 dl kakaó 10-17 mg koffeint, egy csésze kávé 110-120 mg koffeint tartalmaz.)

2009. okt. 13. 12:56
 4/8 anonim ***** válasza:

A "szoptass ügyesen c. könyv szerint (is): napi 1 (-2) bögre tej ajánlott maximum, mert lehet, hogy nem bírja a baba. Sajnos a kakaó is tej! ( [link]

Tehát nem maga a kakaópor miatt kell aggódni, hanem a tejsége miatt:)

De szerintem tapasztalati úton dönts.

2009. okt. 13. 14:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Iszok tejeskávét (napi 1 v 2 bögrével, édesítővel), kakaót (arany kakaópor+édesítő) és 7 hónapja szoptatok.
2009. okt. 13. 15:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Nálunk nagyon csúnya a kislányom pofija.

Száraz,érdes és piros.

Több helyen is érdes a tapintás foltokban a testén.

A tejtől lett.

Úgyh most száműznöm kell a tejtermékeket.

Óvatosan bánj vele.

2009. okt. 13. 15:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk fájt a pocija a kakaótól.
2009. okt. 14. 10:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, akkor keveset iszok, és figyelem a reakciót!!:)
2009. okt. 15. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!