Feltétlenül szükséges a mellszívó és tejtároló zacskók?
Első babánkat várjuk, mindenképp szoptatni szeretném.
Muszáj mellett szívni és tárolni a tejet? Nem elég, ha igény szerint szoptatom? Nem szívja ki rendesen és ezért kell mellszívót használni? Elég a kézi vagy jobb az elektromos, mert nem fárad el úgy az ember közben? Semmi tapasztalatom nincs, minden válasznak nagyon örülnék!
Második babámat szoptatom, most 5 hós. Még nem fejtem. Csak anyatejes baba. Az elején folyt a tejcim, aztán beállt. A fejéssel megzavarod a kereslet-kínálat kialakulàsát. Persze, ha tartalékolni akarsz, akkor nyilván kell a mellszívó. Amikor nagyon feszült a cicim, akkor rátettem a babàt, annyit mindig evett, hogy ne gyulladjon be a cicim. De szerintem ez egyéni, van akinek többször begyullad akàrmit csinál.
Mindenesetre nem feltétlen fogod használni, ha kell majd akkor vegyél, sok helyen be tudsz szerezni egy mellszívót.
Szerintem nem feltétlenül szükséges. Alapból úgy kell készülni, hogy menni fog a szoptatás, eleinte kézzel lefejed a felesleget, aztán beáll az ideális mennyiség. Ha szülés után úgy érzed, mégis szükséged van arra a mellszívóra, akkor kikeresed a neten, hogy melyiket, és elküldöd a férjedet a boltba. Ha neadjisten úgy alakul, hogy nem szopik a baba de sok tejed van, érdemesebb elektromosat venni, az inkább alkalmas rendszeres, gyakori használatra. A kézi szerintem amolyan biztonsági okokból jó, hogy mégis, legyen otthon, ha kell. Nekem a cicim pl nem adott tejet a kézi mellszívónak, csak a gyereknek :), illetve kézzel tudok belőle kinyomkodni, ha épp valami miatt kell.
A tejtároló zacskó abszolút hülyeség szerintem, hacsak nem leszel tejleadó. Ha mindenképpen akarsz fagyasztgatni, tökéletes rá a jégkockatartó is, abban megfagy, kiborítod, átteszed nejlonzacsiba és vissza a mélyhűtőbe.
3 éves a fiam, 14 hós a lányom, 3 éve szoptatok megszakítás nélkül, de ez idő alatt a mélyhűtőben 20 ml-nél több tej nem fordult meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!