Előfordul, h elszívtok 1-2 szál cigit a szoptatós időszakban vagy megisztok egy pohár bort? Esetleg együtt a kettőt. Ha igen, milyen gyakran, illetve tesztek-e óvintézkedéseket?
"...vagy közvetlenül a szoptatás utáni cigizés, h ürüljön, mire újra kell?"
Ezt jól meggondoltad? Szerinted egy-két óra alatt kiürül a szervezetből a nikotin? Gratula!!! És ilyeneknek van gyerekük... pffff
SOHA nem tettem ilyet!Nem is tennék.
Még epret sem eszem,nehogy átmenjen a tejjel,és allergiát okozzon a babámnál,pedig az gyümölcs.
Nekem a gyermekem a legfontosabb!!!
1.
tudom! akkor is tudtam, amikor kiírtam. de érdekelnek a válaszok
nem iszom, nem dohányzom, se várandósan, se szoptatósan, semmilyen állapotban.
A cigizéssel nem tudom mi a helyzet, az biztos, hogy sokára örül ki a nikotin a szervezetből, itt szerintem nem tudsz mit tenni.
A vörösbor, elvileg egészséges (mértékkel természetesen), és a szoptatási időben sem káros, ha mondjuk hosszabb ideig nem cicizteted. Tehát lefejsz arra az időre, majd megiszod a bort, és utána legalább 5-6 órát vársz... Ismerősöm így tette szoptatási idő alatt, mert esküvőre mentek, és az ifjú pár köszöntéséből azért nem akart kimaradni.
Nagyon tetszett a 7-es válasz!!! Tényleg ez jellemző...
Én férjemmel a terhesség és a szoptatás alatt is ittam citromos sört vagy éppen pár korty bort alkalomadtán, amikor megkívántam. A sörből egyébként talán 5 kortyot, többet nem igazán, de nem azért, mert mérgeztem volna vele a babát! Ha utánanézünk a neten, több orvos is elmondja, hogy a kis mértékű alkoholfogyasztás nem árt a babának, sőt ahogy az egyik válaszoló írta, a bor még egészséges is, mondjuk egy vérnyomással küszködő kismamának.
Szintén orvosok mondják/írják, hogy a dohányos nőknél többet árt a babának a hirtelen leszokás által okozott stressz, mint maga a dohányzás. Szóval előbb olvasni, aztán irkálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!