Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tehetnék még, h több legyen?

Mit tehetnék még, h több legyen?

Figyelt kérdés

Május 8.-án született a kislányom...szopizik is...napi 7x eszik kiszopizni (2mellből)kb.50-60ml-t szokott,bent hagy még hol 10,hol 20ml-t ezt lefejem és megkapja+tápszeres pótlást is ,mert etetésenként 100-110ml az adagja....

Napi 3x2 more milk-t szedek ,néhány bögre laktoherb és mellette 4-5liter folyadék is( egy kiürült jana 1L-es baba vizes palackot szoktam szoptatás után megtölteni és kiinni egy huzamra)azt hallom-olvasom a legjobb tejszaporító a baba szopása..akkor mért nem több,mért nem nő a mennyiség az igényeihez mérten,h ne kelljen pótlás csak szopizna amennyi elég?Ha már kevés és nem jön akkor sír és a pótlás után van nyugi...ritkán elég neki amit kiszopik 60-70ml és a lefejt bent maradt tejet gyűjtöm,így van,hogy abból jön össze pótlásra való és nem kell tápszer.pihenni is próbálok ,de a házimunka és a 15hónapos mellett nehéz..olyan jó annak akinek annyi jön,h leadni is tud,más meg megszenved vele...köszönöm előre is ha valaki tud vmi okosat....mióta hazajöttünk hol köményleves ,hol tojás leves a menű több tej reménye miatt de... :( pedig jó lenne legalább hozzátáplálásig anyatejjel táplálni

2013. jún. 2. 12:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem csak 1 féle tejszaporítot használj! Ha megengedheted magadnak a More Milket, akkor azt! Tedd sűrűbben cicire, akár óránként, és hagyd el fokozatosana pótlást, hiszen, ha pótolod, akkor nem ösztönzöd a babát a hatékony szopira!

Viszont 1 hét is lehet, mire kialakul a kereslet- kínálat, addig sok cicizés! Nem fog éhen halni, de addig tényleg sokszor kell szoptatni!

Próbálj a másik gyerekeddel közben foglalkozn- képeket nézegetni, labdát guritgatni, vagy nem tudom, én a 2 évesemnek olvasni szoktam közben!

A fejést szerintem felejtsd el, és addig két ciciből szoptass, amíg be nem áll a mennyiség!

Ne keseredj el, nem mindenkinek megy zökkenőmentesen a szoptatás!

2013. jún. 2. 13:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Ne adj pótlást és a tejed a kereslet-kínálat alapján hozzáigazodik a kicsid igényeihez.

Amíg tápszert is adsz, megzavarod a tejtermelést.

Homeopátiás golyóval szoktam szaporítani.

3. gyerekemet szoptatom, soha nem kaptak tápszert.

2013. jún. 2. 13:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok: a házimunkát hanyagold, csak azt csináld, amit muszáj! Én pl. Rendelem az ebédet, mert így több idő jut a gyerekeimre!
2013. jún. 2. 13:57
 4/6 anonim ***** válasza:

2.vagyok.

ne görcsölj rá a szoptatástémára,vedd lazábban, bízz magadban, igazából ez egy természetes folyamat.

2013. jún. 2. 14:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne egyzserre zuttyantsd be azta sok vizet, hanem szopi közben is kortyolgass. Ezzel azt üzened a testednek, hog leadhat tejet, van még folyadék utánpótlás. Nekem is segített egy kicsit.
2013. jún. 2. 14:28
 6/6 anonim ***** válasza:

ez hülyeség!!!

szoptatás alatti szomjúság teljesen más dolog

2013. jún. 2. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!