Mit tehetnék még, hogy több tejem legyen?
A két fiam tápszeres volt, most a lányom tud és szeretne is szopizni, de napról napra egyre kevesebb a tejem. A tápszert nem fogadja el, csak cicizni szeretne, ami jó is, de "nem ér semmit". Nincs tőle több tejem, csak kevesebb. Minden evésnél egyre kevesebb. Szedem a homeos bogyókat is, iszom rostos leveket. Mit tehetek még, hogy megint legyen tejem?
A lányom még nagyon pici, 12 napos. Ahányszor igényli mellre teszem, de ez sem ért eddig semmit. Pedig már örültem, hogy őt tudom szoptatni. :(
Szoptass továbbra is igény szerint, igyál Maci kávét és nagyon fontos, hogy minden szoptatás után fejj!
melyik bigyót próbáltad? Urticát vagy a Ricinust? Ugye nem egyszerre iszod őket?
Nekem azt mondták rostosat nem szabad inni, csak szűrtet mert megfájdíthatja a baba pocakját! Én csak sima vizet ittam, és néha a dm-es Allnatura szopi teát (abban nincs kamilla, ami szintén hasfájdító)
Egyél-igyál rendesen, pihenj, amikor tudsz (gondolom három gyerkőc mellett ez nem túl sok).
Kitartás, a sok fejés és szoptatás meg fogja hozni az eredményét!
Egyébként honnan tudod, hogy kevés/fogy a tej?
A legfontosabb, hogy próbálj megnyugodni, és tudatosítani magadban, hogy a szoptatás jó, és ha meg teszel érte mindent, amit tudsz, de mégsem sikerül, nem leszel rossz anya:).
Első, legfontosabb kérdés, hogy honnan tudod, miből érzed, hogy kevés a tejed?
A babád helyesen veszi a szájába a melledet?
Adtál- e neki kiegészítést cumisüvegből?
Fejni tudsz?
Kisfiaidnál kiderült, hogy mi volt az oka annak, hogy nem tudott szopizni?
Köszönöm a válaszokat.
Érzem, hogy kevés, látom rajta is és mérem is. Azt ne írjátok, hogy ne mérjem, mert attól csak ideges leszek, ha nem látom, hogy kb. mennyit evett.
Eddig simán meg volt a 130 akár 2 ciciből is, de mostanra örülök, ha 70-et sikerül, ő meg sír, hogy éhes.
Cumisüveget nem fogadja el egyáltalán, pohárból kapott pótlást, mikor kapott. Vagy a lefejt tejet. De pl. szopi után a fejés még 10 mili sem volt a 2 ciciből összesen. Ez pár napja még 80-100 mili is volt.
Utrica ch5-öt vettem.
A nagyobbik fiamnál hasonló volt a helyzet, csak durván egyik napról a másikra. Este még evet 150 milit, majd reggel már szinte egy csepp sem volt. Akkor mondjuk nem zavart ennyire a dolog, nem is tettem meg utána mindent.
Második fiamnál 2 hónapig antibiotikumot kellett szednem 5 hetes korától, nem is fogadta el többet a tejem, pedig azt mondták szoptathatok mellette, de már nem kellett neki. Egy darabig fejtem és öntöttem ki, de 2 hónapig nem ment.
Most nincs semmi akadály és nagyon szeretném szoptatni! :(
Én simán szoptattam 4 mellből is, ha éhes maradt a Cseppem. A négyet úgy értem, hogy bal-jobb-bal-jobb.
Kitartás!
Oké, köszönöm a kedves szavakat. :)
Délután aludtam egy nagyot, aztán tudott 2 ciciből enni 100 milit, majd most lefekvés előtt 120 volt. :) Tápszer ma nem került elő, jóllakottan elaludt a cicin! Remélem az alvás és a homeo beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!