Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tehetnék még, hogy több...

Mit tehetnék még, hogy több tejem legyen?

Figyelt kérdés

A két fiam tápszeres volt, most a lányom tud és szeretne is szopizni, de napról napra egyre kevesebb a tejem. A tápszert nem fogadja el, csak cicizni szeretne, ami jó is, de "nem ér semmit". Nincs tőle több tejem, csak kevesebb. Minden evésnél egyre kevesebb. Szedem a homeos bogyókat is, iszom rostos leveket. Mit tehetek még, hogy megint legyen tejem?

A lányom még nagyon pici, 12 napos. Ahányszor igényli mellre teszem, de ez sem ért eddig semmit. Pedig már örültem, hogy őt tudom szoptatni. :(

2012. nov. 16. 10:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem a homeos bogyók nem jöttek be sajnos. A laktoherb teát ittam, az segített, illetve az alkoholmentes sör és cappy üdítők. Próbálj ki mást is, ne csak a golyócskákat.
2012. nov. 16. 11:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szoptass továbbra is igény szerint, igyál Maci kávét és nagyon fontos, hogy minden szoptatás után fejj!

melyik bigyót próbáltad? Urticát vagy a Ricinust? Ugye nem egyszerre iszod őket?

Nekem azt mondták rostosat nem szabad inni, csak szűrtet mert megfájdíthatja a baba pocakját! Én csak sima vizet ittam, és néha a dm-es Allnatura szopi teát (abban nincs kamilla, ami szintén hasfájdító)

Egyél-igyál rendesen, pihenj, amikor tudsz (gondolom három gyerkőc mellett ez nem túl sok).

Kitartás, a sok fejés és szoptatás meg fogja hozni az eredményét!

Egyébként honnan tudod, hogy kevés/fogy a tej?

2012. nov. 16. 12:24
 3/9 anonim ***** válasza:

A legfontosabb, hogy próbálj megnyugodni, és tudatosítani magadban, hogy a szoptatás jó, és ha meg teszel érte mindent, amit tudsz, de mégsem sikerül, nem leszel rossz anya:).

Első, legfontosabb kérdés, hogy honnan tudod, miből érzed, hogy kevés a tejed?

A babád helyesen veszi a szájába a melledet?

Adtál- e neki kiegészítést cumisüvegből?

Fejni tudsz?

Kisfiaidnál kiderült, hogy mi volt az oka annak, hogy nem tudott szopizni?

2012. nov. 16. 14:35
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Érzem, hogy kevés, látom rajta is és mérem is. Azt ne írjátok, hogy ne mérjem, mert attól csak ideges leszek, ha nem látom, hogy kb. mennyit evett.

Eddig simán meg volt a 130 akár 2 ciciből is, de mostanra örülök, ha 70-et sikerül, ő meg sír, hogy éhes.

Cumisüveget nem fogadja el egyáltalán, pohárból kapott pótlást, mikor kapott. Vagy a lefejt tejet. De pl. szopi után a fejés még 10 mili sem volt a 2 ciciből összesen. Ez pár napja még 80-100 mili is volt.

Utrica ch5-öt vettem.

A nagyobbik fiamnál hasonló volt a helyzet, csak durván egyik napról a másikra. Este még evet 150 milit, majd reggel már szinte egy csepp sem volt. Akkor mondjuk nem zavart ennyire a dolog, nem is tettem meg utána mindent.

Második fiamnál 2 hónapig antibiotikumot kellett szednem 5 hetes korától, nem is fogadta el többet a tejem, pedig azt mondták szoptathatok mellette, de már nem kellett neki. Egy darabig fejtem és öntöttem ki, de 2 hónapig nem ment.

Most nincs semmi akadály és nagyon szeretném szoptatni! :(

2012. nov. 16. 16:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én simán szoptattam 4 mellből is, ha éhes maradt a Cseppem. A négyet úgy értem, hogy bal-jobb-bal-jobb.

Kitartás!

2012. nov. 16. 19:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha úgy látod, hogy az Urtica nem segít (azért egy-két hetet adj neki, hogy bizonyíthasson), akkor vegyél Ricinus Communis-t, abból is 5CH-t.
2012. nov. 16. 19:29
 7/9 A kérdező kommentje:

Oké, köszönöm a kedves szavakat. :)

Délután aludtam egy nagyot, aztán tudott 2 ciciből enni 100 milit, majd most lefekvés előtt 120 volt. :) Tápszer ma nem került elő, jóllakottan elaludt a cicin! Remélem az alvás és a homeo beválik.

2012. nov. 16. 21:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Szuper, így tovább! :))))
2012. nov. 16. 21:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ügyesek vagytok:), lehet, hogy ez a kis megnyugtatás, amit itt kaptál, az is elég volt a folyamat visszafordításához:). Tudod, a stressz az egyik legnagyobb ellensége a tejtermelésnek. Így tovább, ahogy előttem is írták, lehet, hogy pár napig "3- 4- 5...mellből" lakik jól, de az eredménye szinte bizutosan meglesz:).
2012. nov. 16. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!