Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan kell elkezdeni az...

Hogyan kell elkezdeni az elválasztást?

Figyelt kérdés

1 éves a picikém, napi 4szer szopizik. Szeretném lassan /kb fél év alatt/ elválasztani. Fogalmam sincs, hogyan kezdjek hozzá. Mikor ne adjam, mit legyen helyette, pl elalvás előtt, mert akkor szopizni szokott? Mi lesz a tejemmel, mikor lesz kevesebb? Elég tanácstalan vagyok, hogyan tudom kíméletesen csökkenteni a szoptatások mennyiségét, majd elhagyni?

Köszi

2009. okt. 6. 22:40
 1/6 anonim ***** válasza:
21%

Még nem kap gyümölcsöt?

Tudod, barack, alma, banán...

Eddig csak cicizett? Hát jól kitoltál magaddal.

Gyümik, majd zöldségek (krumpli, répa, tök)

tejpépet adhatsz neki, 1 évesnek meg sima dobozos tejet.

2009. okt. 6. 22:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Dehogynem!!! Mindent eszik már: reggeli cici, tízórai szendvics meg gyümi, ebédre amit mi eszünk, majd szopizik, uzsira is vlm "felnőtt" kaja és cici vacsi is főzelék-husi, elalvás előtt cici....

Igazából nem hiszem, hogy létfontosságú volna a tejcsi nála, de nem tudom, mivel tudnám pótolni vagy hogyan.

4 hónapos korban kezdtem a hozzátáplálást!!!

2009. okt. 6. 23:06
 3/6 anonim ***** válasza:
41%

1. vok

Akkor egyszerű, délelőtt amikor kap kajcsit pl. uzsira, utána nem kínálod a cicivel.

Egy hét múlva egy másik étkezés után sem kínálod.

És így tovább.

Én 10-12 hónapig csak reggel és este szoptattam, 12-14 hóig már csak este. Rendes bolti tejet adok neki reggel, utána tejpép. Ez a reggeli.

Érdemes az esti szopit azért meghagyni neki, az legyen az utolsó amit elhagysz.

2009. okt. 7. 11:15
 4/6 anonim ***** válasza:
61%

Hagyd el a nappali szopikat. Legyél drasztikus, egyszerűen ne adjál neki. Amikor ezen túlvagytok, hagyd el a reggelit, majd a végén az estit.

Az én babám 1 hónap alatt leállt a szopiról, pedig 3 hónap alatt akartam elválasztani. Sima ügy volt. Reméljük neked is az lesz.

2009. okt. 7. 11:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Az utolsónak teljesen igaza van, egy kicsit drasztikus de bejön.
2009. okt. 8. 08:10
 6/6 anonim ***** válasza:
43%
Igazuk van a "drasztikus" elválasztóknak. Én egy védőoltást voltam kénytelen beadatni magamnak, és így akár mennyire is kérte a baba nem adhattan neki! 2-3 nap múlva már eszébe sen jutott és nem kérte, ennyi volt. Kapott helyette ennei bőven mást és nem volt belőle gond.
2009. okt. 18. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!