Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lassan szeretném elkezdeni az...

Lassan szeretném elkezdeni az elválasztást. Mit adjak tízóraira, uzsonnára? Almalevet kap a babám még csak, lassan kezdjük a baracklevet.

Figyelt kérdés
2008. nov. 5. 18:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Először a leveket kóstoltatjuk meg: alma, barack, meggy, sütőtöklé (ezt imádta a babám). Ha nincs tőle panasz, jöhet püré formájában. Én a déli étkezést váltottam ki először. Amikor már több kanál gyümölcspürét evett az anyatej előtt, és minden éppen adható gyümit kipróbáltunk, bevezettem a főzeléket, ezzel váltottunk ki egy szopit kb. 2 hét alatt (de ez lehet több idő is, babától függ). Krumpli, répa, sütőtök, cékla - ezek az elsők, majd jöhet a keverékük. A krumplit mindenhez felhasználhatod sűrítőnek, anyatejjel és tápszerrel pedig hígíthatod. Természetesen gyümölcsökkel is keverheted a zöldségeket, így végtelen és változatos variációkat készíthetsz neki. Amikor délben már csak főzeléket evett a kicsim és szomjoltónak vizet utána, elkezdtem kiváltani a tízórait gyümölccsel. Ezután jött az uzsonna szintén gyümölccsel és gluténmentes gabonával (rizs-, kukorica-, kölespelyhekkel kevertem), majd a vacsi, amire szintén főzeléket adtam. Legutoljára reggeli maradt, erre tejes dolgot ajánl a könyv, amiből a hozzátáplálást "tanultam". Uzsonnára is adhatsz egyébként tejes dolgot (természetesen ezen nem tehéntejet értek, hanem pl. tejpépet, amit akár a saját tejedből is elkészíthetsz neki).
2008. nov. 5. 19:05
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ, nagyon hasznos volt. Milyen könyvből tanultad a hozzátáplálást?
2008. nov. 6. 11:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Devics Józsefné - Csecsemők szakácskönyve, ill. a Kismama magazin ajánlása szerint (amiben benne van, mikor mit lehet adni).
2008. nov. 11. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!