Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A fejést rögtön szülés után...

A fejést rögtön szülés után érdemes elkezdeni?

Figyelt kérdés
2011. aug. 30. 15:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Közvetlen szülés után inkább pihenj :D Nah, a viccet félre téve: igen,előbb belövell a tej ha fejegeted (ezzel is épp úgy serkented mint a szoptatással)
2011. aug. 30. 15:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ne kezd el (bár igaza van az előttem szólónak) hanem inkább nagyon gyakran tedd cicire a babát. Ugyanis ártani is tudsz neki (mellgyulladás), és amúgy is egy gyereknél szopizásánál bármilyen fejés kevesebb. Értem úgy, hogy sehogy sem tudod lefejni úgy a tejet, ahogy a gyermek kiszívja. Ráadásul a gyermek is hamar megtanulja a szopizást.
2011. aug. 30. 15:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
az viszont lemaradt, hogy amikor már megindult a tejed akkor viszont fejd (nehogy azért gyulladjon be mert jóval több a tejed, mint amire egyelőre a babádnak szüksége van).
2011. aug. 30. 15:29
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem jó volt, hogy bevitettem a mellszívót. Harmadik napra úgy bedurrant a cicim, a fiam már éhes volt, egyszer rápróbált és ha nem jött rögtön elfordult, üvöltött, nem jött tej és meg már majdnem bőgtem úgy fájt. Mikor elaludt este, szobatársnőm tanácsára elmentem, jó meleg zuhany alatt masszíroztam, majd besz***tam, aztán elkezdtem szivatni és fél órán belül megindult a tejcsi, de olyan szinten, hogy legszivesebben vödörbe fogtam volna. :D

Másnap már nem volt gond a szopival, és sírás sem olt.

szóval én azt mondom, van aki így, van aki úgy, nem minden ember egyforma, de azért elfér az a mellszívó a táskádban. Legfeljebb kikéred a kórházi védőnő véleményét erről.

2011. aug. 30. 18:30
 5/8 xStefix ***** válasza:

A szoptatást, inkább, amint lehet!

De, a fejés sokat segíthet, ha a baba valamiért nehezen kap mellre, nagyon nem akar megindulni a tejed vagy épp annyi lesz hirtelen, hogy nem tudod hova tenni.

Szóval egyetértek, elférni elfér a táskában a mellszívó; de az első a szoptatás legyen! Az a pár csöpp kincset érő kolosztrum jobb, ha rögtön a babádba megy és egy mili sem megy kárba.

2011. aug. 30. 19:58
 6/8 anonim ***** válasza:
És főleg, ne mellszívóval fejj a kórházban, hanem kézzel. Eleinte olyan ödémásak a cicik, hogy nem éppen tesz jót nekik a mellszívó. A kézi fejés sokkal kímélőbb, és úgyis jó ha megtanulod...
2011. aug. 31. 12:16
 7/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. igazából már van némi tapasztalatom szoptatás ügyben, a kislányomat 2 éves korig szoptattam. viszont vele kb. 1 hónapig szenvedtünk az elején, mire átszkott tápszerről cicire. ui megszületése után nagyon besárgult és leesett a vércukra, így intenzívre került, ahol nem nagyon lehetett érdemben szoptatni. én meg az első napokban csak úgy voltam, nem mondta senki, mit csináljak, kell-e fejni már vagy mi legyen. a 2.-3. napon úgy bedurrant a cicim, hogy iszonyú volt,tiszta vörös lett mindkettő, akkor jöttek a csecsemősök hogy jaj hát anyuka fejni kellene...csak akkrra már olyan gáz ovlt a helyzet, hogy ők is alig tudtak cseppeket is kipréselni belőlem. a kórhzi mellszívó véresre szedte a cicimet, az avent kézi szívó volt ami végül úgy- ahogy beindította. de igazából nekem később se, amikor már lement a nagy duznatat, nem reagált jól a cicim se a kézi fejésre, se a mellszívóra. ha fél órát küszködtem, akkor lejött mondjuk 40 mili, nagyritkán 60. a babám ennek ellenére átszoktt, nagyon ügyesen, és tkp 1 éves koráig az volt a fő étele, persze kapott ezt azt hozzátáplálás címén, de igazából addig nem nagyon volt vevő rá.

most nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baj (szombatra vagyok kiírva), m,ár hogy a picivel, gondolom ennyivel is könnyevbb lesz, de nem tudtam, hogy amellett kell-e fejni, hamarabb beindul-e....

2011. aug. 31. 14:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a kórházban 1-másfél napot szopiztattam mellszívó hiánya miatt. aztán lett mellszívóm,de nem használtam egyből. Szopiztattam a fiamat amíg kint volt nálam,majd mikor este elvitték a többiek tanácsára forróvízben megfürödtem,hogy hátha megindul..semmi...aztán mondták hogy a textil pelust áztassam be forró vízbe majd borogassam be vele a mellem és amikor érzem kezd kihűlni a pelus akkor vegyem le és próbáljak fejni....sikerült...

azóta van tejem is.

Tényleg próbáld meg szopiztatni háta nem is kell utána fejni hanem megindul magától.

2011. aug. 31. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!