Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért baj ha valaki 3 éves...

Miért baj ha valaki 3 éves koráig szoptatja a gyerekét?

Figyelt kérdés
Felsorolná nekem valaki a káros következményeket?
2009. okt. 5. 16:55
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
79%
Úgy látom lassan már itthon sem lesz divat szoptatni,mint sok külföldi országban.... Elég szomorú! :(
2009. okt. 6. 08:05
 22/25 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen ilyen eredményre számítottam.Sajnos,

Azok válaszát köszönöm akik emberi hangon tudtak választ adni,függetlenül attól hogy helyeslik vagy nem.

2009. okt. 7. 08:22
 23/25 anonim ***** válasza:
40%
mind undorítóak vagytok akik lehurrogtátok a szoptató anyukákat.rakjátok a cumit a szájába a gyereknek,hátha a szilikontól jobb lesz és később fogszabályozzátok a gyereket!!!!!!!!
2010. szept. 23. 19:17
 24/25 anonim ***** válasza:

Utolsó, csak úgy szólok, hogy itt is, meg más oldalon is leírták, a fogak állása genetika, NEM a cumi miatt kell a gyereknek fogszabályzó, azaz NEM befolyásolja a fogak állását.

Én nem ítélek el senkit, kivéve azokat, akik ítélkeznek azok fölött, akik önhibájukon kívűl (ja, most újat mondtam...) nem szoptatnak...

2010. okt. 6. 23:14
 25/25 xStefix ***** válasza:
35%

Komolyan sajnálom, hogy nem lehet centivel vagy kilóban lemérni, hogy ki miért nem tud szoptatni. Ha lenne konkrét és teljesen objektív módszere egy ilyen kutatásnak, isten bizony belevágnék, még ha évekig tartana is.. Csak azért, hogy a kétkedők is belássák végre, hogy milyen nagy százalékban maga az anyuka a felelős a dolgokért (direkt vagy indirekt, akarva vagy akaratlanul).

És őszintén mondom, nem akarok tovább rugdosni ezzel senkit, tényleg azért vagyok itt, hogy segítsek annak, aki kéri!

De az, aki folyamatosan kétkedik és ok nélküli kibúvókat keres, higgye már el, hogy a szakemberek nem véletlenül mondják azt, amit! Én csak 1 éve foglalkozom "tanácsadással", de már nekem is jóideje az a tapasztalatom, hogy az esetek nagy többségében a szoptatási gyakorlatban van a kisebb-nagyobb hiba. Lehet, hogy bizonyos dolgokról az anya maga nem is tud vagy épp nem tartja őket fontosnak, mégis, sok esetben nagyon apró dolgokon is el lehet hasalni, mert ezek egy idő múlva halmozódnak ill. következményesen sokkal több/nagyobb problémát eredményeznek. Lásd a cumi-témát...

És ez akkor is így van, ha mindig is lesznek olyanok, akik ezzel nem értenek egyet.

Mert tényleg van, amikor nem lehet mit tenni, ez világos - de sokkal nagyobb százalékban lehetNE, ha az anyuka időben segítséget kapna! És ez a mi nagy szívfájdalmunk, ezért mondjuk azt, hogy az anyukának kell(ene) résen lennie, amikor gondot észlel. Mert sajnos pont azok (gyerekorvos, védőnő stb.) nincsenek a helyzet magaslatán, akiknek első körben szólniuk kellene, hogy anyuka, baj van, kérjen segítséget ettől meg attól. (Istenem, mekkora utópia ez még! :( ) Ezért van minden anyukán egy ilyenfajta plusz felelősség is, mivel ma még szinte csak ő veheti észre, ha nem jó irányba halad a szoptatás.

(Bocsánat az offért)

2010. okt. 7. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!