Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért baj ha valaki 3 éves...

Miért baj ha valaki 3 éves koráig szoptatja a gyerekét?

Figyelt kérdés
Felsorolná nekem valaki a káros következményeket?
2009. okt. 5. 16:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
48%
Én azért etettem 5 hónapig mert már elegem volt a dologból, meg evett mást is.
2009. okt. 5. 17:32
 12/25 anonim ***** válasza:
65%
2009. okt. 5. 17:47
 13/25 anonim ***** válasza:
48%

17:32-nek

Roppant büszke lehetsz magadra:-((

2009. okt. 5. 18:19
 14/25 anonim ***** válasza:
56%
Nem kell büszkének lennie, de én megvédem, én is alig vártam, h abbahagyjuk. Kínlódás volt mind a kettőnknek, lusta volt szopni, nekem 7 hónapig sebes volt a mellem, ha csak rágondoltam, már folytak a könnyeim. Soha nem szívta rendesen, állandóan kiköpködte, meg rágta, 3 hós kora után tápszert is kapott, mert egyszerűen nem hízott. Nem tudhatod, h miért írta, amit írt.
2009. okt. 5. 18:29
 15/25 A kérdező kommentje:

Akik azt mondják hogy nem helyes ilyen sokáig szoptatni,pár konkrét indokot legyenek szívesek felsorolni.

Köszönöm.

2009. okt. 5. 19:26
 16/25 anonim ***** válasza:
37%

Egyszerűen nyűg lenne annyi ideig szoptatni és gusztustalan is.

Szegény gyereket sajnálnám az egészben, úgy kell majd leszedni a ciciről mintha drogos lenne.

Elmebeteg maga a kérdés is.

2009. okt. 5. 20:31
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem gondoltam volna, hogy ilyen durván fognak reagálni erre a kérdésre. A WHO 2 éves korig ajánlja a szoptatást. Én is szoptatok, de még csak 3 hós a babó, és az első perctől küzdenem kell a több tejért, de ennek ellenére én szeretek szoptatni. Nem tervezem 3 éves korig, de engem egyáltalán nem zavar, ha vki ilyen sokáig szoptat. Sokak szerint a lelki táplálék már nem érdekes. Szerintem igenis fontos. Egyik nap volt a Tv-ben hogy egy angol nő 8 éves gyerekét szoptatja, (na jó ez már azért sok) de a szakember azt mondta hogy azon kívül, hogy társadalmi megbotránkoztatást kelt, semmi baja nem lesz tőle egyikőjüknek sem, sőt! Szóval szerintem nálunk is az a helyzet, hogy társadalmilag nem megszokott az ilyen sokáig tartó szoptatás.
2009. okt. 5. 21:32
 18/25 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem úgy egy éves kora után csak lelki megnyugtatásra használják a cicit.Nálunk is ez volt 18 hós koráig szopizott,de soha nem cumizott,ezért hagytam,hogy naponta egyszer kb.5-6 percig cicizzen.A cumis babáknak sem kellene a cumi a szájába ezek szerint,mert az ugye a cicit helyettesíti.Pedig hány gyerek cumizik még 3-4 évesen is.
2009. okt. 5. 21:37
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, semmi baja nem lesz sem az anának, sem a babának. Az egy éves kor utáni tápértékről: tömte a fejem hónapokon keresztül több egészségügyis rokon, barátnő, hogy nincs tápértéke már meg blablabla. 21 hónapos a kislányom, pár napja már nem cicil, igy néha fejegetnem kell. Csajok, olyan zsirréteg van a tejem tetején még most is, hogy ha ettől nem hizik egy baba, akkor nemtom mitől...
2009. okt. 5. 23:09
 20/25 xStefix ***** válasza:
86%

Nem baj, csak társadalmilag nem elfogadott. A közvélemény szerint az ilyen gyerek nem lesz eléggé önálló, nehezebben fog alkalmazkodni, nem akar leválni az anyjáról, rosszabb evő/alvó lesz stb. Közben az erre irányuló kutatások sorra megcáfolják a fenti tévhiteket. Mi még csak 19 hónapnál járunk, úgyhogy nincs akkora személyes tapasztalatom, de ami van, az abszolút pozitív, vagyis a szoros kötődés. Kritikával eddig még nem találkoztam, sokkal inkább csodálkozással vegyes irigységgel, pláne, hogy sok nehézség után jutottunk el eddig.

Az anyatej tápértéke mindig a gyerek életkorához igazodik, tehát tévhit az is, hogy felesleges. Tény, hogy 1 éves kor után már fontosabb a szopás érzelmi, mint fizikai szükséglete, de mindkettő létezik továbbra is. Ha pedig a nagyobb gyerekek képtelenek lennének elválasztódni, akkor a felnőtt társadalom egy része a mai napig szopna, szóval ez a félelem is valótlan.

2009. okt. 6. 00:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!