Ha szoptatok és mellette tápszert is adok, lehet baja a babámnak?
Figyelt kérdés
1 hetes a babám és szerintem még nincs elég tejem, mivel szopi után folyton sír, így tápszert adok neki pluszba. Lehet ettől valami baja? Sokat hízhat? Mert azt nem szeretném..2013. máj. 25. 09:46
1/7 anonim válasza:
nem. nem lesz baja. Ha rendesen adagolod a tápszert (rajta van a dobozon). próbálj minél többet szoptatni, és minél kevesebb tápszert adni. Be fog indulni a tejed. Igyál sok folyadékot, vizet főleg! :)
2/7 anonim válasza:
Nem lesz baja, de ha tápszerrel lakik jól, könnyebben elhagyja végleg a szopizást.
Inkább tedd gyakrabban mellre, akár óránként, ne mérd meddig eszik, várd meg amíg magától engedi el. Így több lesz a tejed, nem kell tápszer, mindenki jól jár.
3/7 anonim válasza:
Lehet,nem indult be még rendesen a tejed,de szerintem konzultálj a védônôvel.Minnél többet szopizik a baba,annál több tejed lesz.Különben nem probléma ha tápszerrel pótolsz,de a legjobb lenne csak az anyatej,hiszen védelmet nyujt a babának sok betegséggel szemben.....de ha kevés,akkor nincs mit tenni,mint pótolni.
4/7 anonim válasza:
5/7 anonim válasza:
4. válaszolónak: inkább éhezzen a gyerek???
Kérdezőnek: nem, semmi baja sem lesz. Pihenj, igyál sokat, próbálkozz a tejserkentő praktikákkal. És szoptass sokat, tényleg csak a legvégén adj kis pótlást, hogy azért mégse éhezzen a baba. Be fog indulni , ne aggódj!
6/7 anonim válasza:
Igen, csak a legvégén, épp annyit, hoyg megnyugodjon, de ne egye teli magát. Nem baj, ha egy picit kevesebbet kap, mert az a lényeg, hogy ne a tápszert részesítse előnyben az anyatejjel szemben. Ja és ne ijedj meg az itt ajánlott honlapoktól (szoptaásért és stb.). próbáld ki a technikákat, amit ajánlanak, hátha működik, de ha nem megy így se, ne ess pánikba! Sokkal fontosabb, hogy ne görcsölj rá a szoptatásra. Ha megnyugszol, sokkal jobban megy majd a tej, mintha stresszelsz. Én két és fél hónapig küzdöttem mire beindult rendesen, (ez nem átlagos, az átlagos az egy-két hét), addig meg, fejni meg tápszert adogatni állandóan. Hajnalban volt a legjobb. :P De nekem is beindult, és neked is be fog. Ne add fel, ez a legfontosabb.
7/7 anonim válasza:
Előző vagyok: nem lesz baja a tápszertől. :) Az én gyerekem is kapott, és nem lett baja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!