Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 het nemszoptatas utan...

3 het nemszoptatas utan viszahozhatom a tejem?

Figyelt kérdés
A babam 6 honapos, betegseg miatt abba kellett hagynom a szoptatast. Egyszer-ketszer fejtem, majd azt vettem eszre, hogy mar nincs is tejem. Ma viszont megnyomtam a mellem es jon belole tej. Vissza lehetne hozni valahogyan?
2009. okt. 3. 20:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem vissza lehet hozni. A teljes elapadáshoz 40 nap kell.
2009. okt. 3. 20:49
 2/9 A kérdező kommentje:

40 nap? Errol meg nem hallottam. Neha erzek egy kis feszulest a mellemben. De megis hogy hozhatnam vissza? Eleg szoptatos teat innom?

Anyosom szerint amig nem jon vissza ne szoptassam, mert a tej mar regi.

2009. okt. 3. 21:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez butasag.Minnel tobbet tedd cicire hogy a cicid minnel hamarabb alkalmazkodjon a baba szuksegehez.Ha nem cicizik csak ugy magatol nem lesz valami boseges...lehet tobb lesz a teaktol,de biztos h nem eleg.Batran rakd cicire amikor csak gondolod es amikor csak keri.

Sok szerencset!

2009. okt. 3. 21:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt egy fórum oldalon olvastam, a nőgyógyász írta egy kérdező kismamának, hogy a tej teljes elapadásához cirka 40 nap kell. Sajnos nem tudok túl sokat a témában, mert nekem csak az első 3 hónapban volt tejem, az is elég kis mennyiségben, de én is mindent megtettem, hogy legyen, de nem sikerült.

Szerintem többször kellene cicire tenned a babát, minél többször (ha a fejés már nem megy).

2009. okt. 3. 21:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Azt az orvosi oldalt nem találom, de itt pont erről beszélgetnek a kismamák.

2009. okt. 3. 21:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen!! Nem értem a kérdést?!,ha van tejed fejed és egyre több lesz!

Megnyugtatásul két igaz történet:Úgy adták ki a gyerekünket a kórházból hogy nem volt tejem ráadásul a receptet rosszul irták meg és a gyógyszertár vasárnap reggel nem volt hajlandó a hibás recept miatt kiadni a tápszert.Szerencsére a férjem addig nem tágított míg meg nem kaptuk a tápszert .Amire aztán nem volt szükség mert úgy elindult a tej ,hogy még le is tudtunk adni.

A másik történet, ha nem a rendelőmbe történik egy kolleganőnél el sem hiszem!!A kórházból a kismamát nem akarták a kisbabával hazaadni mert nem volt teje!!Erre a 60! éves nagymama óriási patáliát csapot és 20 perc alatt "tejre verte magát" Mechanikus ütögetéssel és maszirózással elindította a saját tej elválasztását!!

Mechanikus fejéssel és dörzsőléssel a tejelválasztás folozodik.azután a baba szopása már megoldja a többit.Minél többet szopik annál jobban fokozódik a tejelválasztás!

2009. okt. 3. 21:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Koszonom, hogy megosztottad velem zt az igaz tortenetet, azt hiszem en is tejre verem magam! :)
2009. okt. 3. 21:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha megnyomtad, és jön a tej, akkor van tejed. Rakd a babát a cicire, ha ahogy igényli, és minél többet szopizik, annál több termelődik majd. Kereslet-kínálat.
2009. okt. 4. 10:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A régi tej duma hülyeség :) Jó ötleteket kaptál, de az is nagyon fontos, hogy sokat igyál és sokat pihenj. Nekem 40 nap sem apadt el a tejem, legalább 2-3 hónap volt. Szerintem, ha akartam volna még akkor is vissza tudtam volna hozni. A babád a legjobb motiváció a cicidnek a tejtermelésre, mellette fejj-fejj-és fejj, de csak amíg beáll a kereslet-kínálat. Bár az is lehet, hogy szuperügyes lesz a babád és nem kell fejni. Ilyen is van. Sok sikert és kitartást.

U.i: ha esetleg nem sikerül, akkor se légy elkeseredve, mert csodás édesanya vagy :)

2009. okt. 4. 11:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!