Mennyi ideig szoptattatok? Nagy gond hogyha elmúlt 3 éves a gyerek és még szopik? Úgy alszik el és ha fáj valamije vagy amikor úgy gondolja kéri.
Ez lyan most miko az Anyuka beadta óvodába a gyerekét,aki még szopott.Nagyon aranyos kiegyensúlyozott kisgyerek.Soha nem mondta az óvodába hogy szopizik,kb 4 éves kora elött hagyta abba .Valahogy mégis kiderült hogy milyen sokáig szopizott.Az óvónők léptek ez ügyben és szegény anyukát behivatták jól leszidták,mit képzel így magához láncolja a gyerekét...Na erről ennyit.Én 3 évig szoptattam a középső fiamat,nagyon jó volt.A gyerekek szopási igénye más és más
a tiednek ilyen nagy ne aggodj le fog róla szokni.
Egyébként ezt a kérdést rossz helyen tetted fel,itt sokan kiakadnak ha valaki 1 évnél tovább szoptat.Kérdezz inkább egy szoptatási tanácsadót.
"Ez olyan most mikor".
Bocs az első sor szörnyűre sikeredett.
És ne törődj a negatív kritikákkal tedd azt ami a gyerekednek jó.
Én úgy gondolom, hogy a gyermekünk önállóságra nevelése is igen nagy feladat. 3 évesen már kisebb nagyobb sikereket el kell tudni érni benne. 6 hónapos a fiam, de a szoptatást soha nem "használtam" megnyugtatásnak. Akkor inkább felvettem és csicsigattam, beszéltem hozzá.
Szerintem önző dolog ahhoz szoktatni a gyermekünket, hogy csak tőlünk a testünktől nyugodjon meg. Ha nem vagy otthon akkor mit tesznek mások? Mi lesz amikor óvodába megy? Akkor már jobb ha az ujját szopja. A lelki fejlettsége is megvan hozzá, hogy saját magát megnyugtassa.
A kismamának meg, nagyon nagy meglepetések fognak még érni sajnos ezeken az oldalakon.
Könnyű szülést kívánok!
Hihetetlen hogy mennyi buta tájékozatlan anyuka van.Ha egy picit is utána olvasnátok vagy kérdeznétek szakembertől,hogy meddig jó szoptatni,meglepődnétek mit válaszolna.
A rádióban beszélt egy szoptatási tanácsadó.A kérdés hasonló volt,3és fél éves gyerek még szopizott,a tanácsadó szerint ezzel nincs semmi gond.A mi társadalmunkban nem elfogadott dolog ennyi ideig szoptatni.
Szegény Édesanya! Jól megkaptad. Énrám már azért is furcsán néztek, hogy 2 éves koráig szoptattam a picimet.
5-6 hét múlva érkezik a kistesó, akkor lesz a nagyobb 3 éves. DE, nincs kizárva, hogy ismét kérni fogja a cicit, ha látja a tesót szopizni. Több ilyen ismerősöm van, akinek a nagyobb újra kérte a cicit, de csak pár alkalommal, mert utána inkább elhagyta :)
Kedves Anyuka, tégy úgy, ahogy TE jónak látod, ne foglalkozz az előítéletekkel. Érettségizni úgysem viszi magával a cicided :)
Én csak 10 hónapi tudtam szoptatni, de ismerek ovis gyerekeket, akiket esténként szoptat az anyukájuk. Teljesen normálisak! Sőt olyat is, akinek elmagyarázta anyukája, mikor 5 éves volt, hogy most már nem kap.
Ha le akarod szoktatni, felkészítheted, hogy nem sokáig lesz tejed mert... találj ki valamit! Pl. elfogy, mikor leesik a hó vagy ilyesmi.
Ha csak a lelki egészségét félted, akkor 5 év is belefér.
Már rég nem fizikai táplálék neki, az igaz, de nemcsak attól vagyunk anyák, hogy a testét neveljük. Sajnos ez egyesek tudatáig nem jut el.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen undok válaszokat kaptál! Szégyellem, magam helyettük! Pedig jó anya vagy! És a magánügyed, hogy meddig látod jónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!