Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Két etetés közt mit igyon?

Két etetés közt mit igyon?

Figyelt kérdés

2hónapos a pici babám.Anyatejes.Napi 6x eszik, napközben 3óránként, éjszaka tovább bírja!21:00-tól hajnali 4:00-ig alszik!

Kérdésem, hogy napközben 3óránként eszik, de a két etetés közt sztem szomjas, mert nyújtogatja a nyelvét!Kipróbáltam és adtam neki egy pici teát, és majdnem lenyelte a cumisüveget!De nem tudom mit lehetne még adni neki ebben a nagy melegben?

Én mikor gyerek voltam Anyukám, már kóstoltatta az ízeket, alma,s.répa leve(ici-pici mennyiségben), de a védőnő azt mondta elég az anyatej neki 4hónapos koráig!

Ki érti ezt?Akkoriban más idők jártak??

Kinél hogy volt?

Írjatok!

Köszi!

2013. ápr. 26. 10:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Szoptasd igény szerint, akkor nem kell más neki 6 hónapos koráig!

Az anyatej okos dolog (vagy a cici az? :)) mert először híg, vizes, szomjoltó tejet kap a baba, és ha tovább szopizik, akkor termelődik a zsírdús hátsó tej, amivel jóllakik.

Ha mindenképpen akarsz neki inni adni, akkor forralt vizet vagy babavizet adj, és ne cumisüvegből, hanem pohárból vagy esetleg a Jana babys kicsi üvegből, fecskendőből.

2013. ápr. 26. 10:53
 2/11 anonim ***** válasza:
50%

ha adsz is valamit csak vizet

nyelvöltögetés még jodarabig lezs ez még a magzati korbol maradt vissza (magzatvizet kostolta igy ) nem azért mert szomjas ne teáztasd

ha meg vizet adsz akkor meg kávéspohárbol mert cumizavaros lesz

anyatej eleje vizszerú szomjolto tedd gyakrabban mellre

üdv 2,5 hónapos kislány anyukája

2013. ápr. 26. 10:56
 3/11 anonim ***** válasza:
szeritnem is max vizet adj neki. Ha hozzászoktatod az izes dolgokhoz késöbb nagy rá az esély hogy csak azt fogja elfogadni.
2013. ápr. 26. 10:57
 4/11 anonim ***** válasza:
48%

Szia.Kisfiam 1 hòs kora òta kap kaja mellè vagy csak ùgy èdeskömènyteát vagy vizet.Gondold vègig : most hogy jön ez a meleg idő,te kibírnád hogy csak 3 òránkènt ihatsz ès csak pár kortyot ???? Ugye nem..akkor ezt a babádtòl se vond meg

Egyèbkènt vannak olyan cumisüvegek amik kifejezetten kisebb cumifejjel rendelkeznek.

Ha èrdekel mit hogy csináltam èn irj privit nyugodtan

2013. ápr. 26. 11:01
 5/11 anonim ***** válasza:
65%

Csak anyatejet adj neki, felesleges víz.

Ha kell, akkor akár félóránként kínáld neki.

Ez hülyeség, hogy csak szigorúan 3 óránként szoptatsz, szenvedés a babának és neked is könnyen elapadhat a tejed.

A lányom fél éves, sosem kapott csak anyatejet, most, hogy melegebb van gyakrabban szoptatom.

2013. ápr. 26. 11:26
 6/11 anonim ***** válasza:
65%
Ja és nem 4, hanem 6 hónapos koráig kell neki feltétlen az anyatej kizárólag.
2013. ápr. 26. 11:27
 7/11 anonim ***** válasza:

én Mecsek Baby-t adok neki! Anyatejes, és 3hós.

elég lehet neki az anyatej, ha sűrűbben adod neki! Ő is szomjas.. gondolj bele, h te is szomjasabb vagy a melegebb időben! Természetes, h kér ő is valamit. Ha tudod, szoptasd többször! Én azért adok neki teát, hogy legyen egy kis "kiruccanó időnk". De egyébként nem sokszor fogadja el..

2013. ápr. 26. 11:55
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ki így, ki úgy neveli saját gyerekét, csupán érdekeltek a tapasztalatok!

Dehogy teszem mellre egész nap, meg amikor sír...ezt butaságnak tartom!

Igen édesköményt szoktam főzni minden nap, és a sétákhoz bekészítem neki, hogy ha felsír, és szomjas akkor abból adok neki!Én butaságnak tartom a folyamatos szoptatást, és a mellre rakást!Akkor gyakorlatilag semmit sem tudnék egész nap csinálni csak szoptatni!Meg felesleges is, minek?Ezt a védőnőm, és a gyerekorvosom is mondta, hogy nem kell egész nap etetni, mert a gyerek akarja...micsoda?Mondta a gyerekorvos, ezt egy csecsemő nem tudja eldönteni...Az etetés szerintem megfelelő neki így 3óránként napközben, és szépen is gyarapszik a súlya egészséges, kiegyensúlyozott kisbaba!

Mindenkinek szép hétvégét!

2013. ápr. 26. 19:22
 9/11 anonim ***** válasza:
66%

Senki nem mondta, hogy egész nap szoptass.

Én igény szerint etetem a lányom, sosem kap semmi mást.

Van, hogy 1 óra múlva megint mellre teszem, változó, viszont gyorsan végez, 1 szoptatás néha 15 perc, néha viszont csak 2-3.

Egyáltalán nem lóg egész nap a mellemen.

De ha nektek így bevált, akkor ne változtass rajta.

2013. ápr. 26. 19:26
 10/11 anonim ***** válasza:
50%

Így viszont mindenképp adj neki vizet, mert kiszáradhat!

Az orvosod szerint egy csecsemő nem érez éhséget, szomjúságot? :O Szerintem váltanék.

Neked is szép hétvégét :)

2013. ápr. 26. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!