Mi okozhat akkora "traumát" 1 héttel a szülés után, hogy elapadjon vkinek a teje?
Nekem nagyon kevés tejem volt, ikreket kellett volna szoptatnom, de egy gyereknek sem volt elegendő egy étkezésre. Kb 3 napig itthon még próbálkoztam, aztán mielőtt kiborultam volna, feladtam. 6 hónapos korukig kaptak női tejet a tápszer mellett.
Ja, amit írni akartam a 4. napon szinte már semmi nem jött, pedig marhára nyomkodtam.
Szerintem simán lehet olyan is hogy valahol legbelül vmi pszichés gátja van a dolognak amiről maga anyuka se tud egy olyan saját testével való nem azonosulás vagy elutasítása a testének ami miatt hiába MONDJA ő azt hogy szeretne szoptatni és hiába TUDJA az eszével hogy az a legjobb és jó és szeretné a gyerekének a legjobbat de mégis így tudatalatti síkon elutasítja így elapad illetve igazán be se indul.
Nekem anyósomat elhagyta apósom mikor a férjem 2 hetes volt anyósom ott maradt 3 gyerekkel tök egyedül el is ment a teje egyik éjjelről a másikra.
Én ezt tökre el tudom képzelni :(
Saját példámból kiindulva szerintem ha valaki már tudott szoptatni nagyjából gond nélkül, akkor csak trauma miatt nem apad el a teje. Én gyermekágy alatt kerültem az intenzívre (3 hetes baba mellől 2 hétre), csak a hátamon tudtam feküdni, így még fejni sem nagyon tudtam, bár eleinte próbálkoztam. Vagy negyedére lecsappant a tejem a gyerekem étvágya meg már megháromszorozódott mire hazakerültem. Kb. 2-3 hónap alatt viszont sikerült újra csak anyatejesnek lennie.
Az más, ha eleve gondok vannak a szoptatással és valamilyen esemény hatására már túl nagy teherként éli meg az anya ezen a téren is a kudarcot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!