Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi okozhat akkora "traumát" 1...

Mi okozhat akkora "traumát" 1 héttel a szülés után, hogy elapadjon vkinek a teje?

Figyelt kérdés
Persze haláleset, férj elhagyja ilyeneket még megértek. De ha valaki ideges csökken a mennyisége a tejnek ezt értem, de teljesen elapadjon ugye olyan nincs?! Három gyerekem van, nekem is voltak problémáim, de ha kevesebb volt, többször raktam cicire és nem apadt el. Senkit nem szeretnék megbántani, vagy vitát szítani, de akinek egy hétig van teje, az nem akar szoptatni szerintem.
2013. ápr. 24. 11:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon kevés tejem volt, ikreket kellett volna szoptatnom, de egy gyereknek sem volt elegendő egy étkezésre. Kb 3 napig itthon még próbálkoztam, aztán mielőtt kiborultam volna, feladtam. 6 hónapos korukig kaptak női tejet a tápszer mellett.

Ja, amit írni akartam a 4. napon szinte már semmi nem jött, pedig marhára nyomkodtam.

2013. ápr. 24. 13:03
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nos, nekem két napig volt tejem. :) Szopi tanácsadó segítségével kb. 30 ml-t lehetett fejni ebben a két napban, utána ennyit sem. Volt tej a mellemben, termelni tudtam, de totál el volt záródva minden kiút a külvilág felé, nagyon komoly orvosi beavatkozások kellettek ahhoz, hogy rendbe hozzanak. Csak azért írtam le, mert picit mindig dühít, amikor azt írja valaki, hogy olyan nincs. Ezt mondta a csecsemős nővér is, utána az orvosom elmondta neki, hogy nézze, mégis van.
2013. ápr. 24. 13:04
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket! Akkor én a szerencsésebbek közé tartozom, hogy nem apadt el egyikkel se. Pedig engem se tudott anyukám szoptatni!
2013. ápr. 24. 13:06
 14/18 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem simán lehet olyan is hogy valahol legbelül vmi pszichés gátja van a dolognak amiről maga anyuka se tud egy olyan saját testével való nem azonosulás vagy elutasítása a testének ami miatt hiába MONDJA ő azt hogy szeretne szoptatni és hiába TUDJA az eszével hogy az a legjobb és jó és szeretné a gyerekének a legjobbat de mégis így tudatalatti síkon elutasítja így elapad illetve igazán be se indul.

Nekem anyósomat elhagyta apósom mikor a férjem 2 hetes volt anyósom ott maradt 3 gyerekkel tök egyedül el is ment a teje egyik éjjelről a másikra.

Én ezt tökre el tudom képzelni :(

2013. ápr. 24. 13:23
 15/18 anonim ***** válasza:
Nagyon megszenvedtem a szoptatással. Még LLL szakértő is jött, hogy segítsen, de a babám valahogy nem kapta be rendesen a cicimet. Még a bimbóvédő sem segített. A mellbimbóim úgy néztek ki, mintha darabokat haraptak volna ki belőle, annyira sebes volt még hetek után is. Isten a tanúm, hogy akartam szoptatni. Minden etetést végigsírtam a fájdalomtól, de csináltam, mert akartam. Mégis elkezdett apadni a tejem. 3 hónapos volt a fiam, amikor pótolni kellett tápszerrel. Fél éves koráig tudtam szoptatni.
2013. ápr. 24. 14:22
 16/18 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es! Igen ilyesmire gondoltam én is amit írtál. Nekem anno a sógornőm bebeszélte magának, hogy csúnya lesz a cicije ha szoptat így 7 hetes korára a babát szépen át szokatta a tápszerre. Hát nekem még mindig feszesebb mint neki 1 gyerek után. És ezt is csak bebeszélte, mert mindig láttam, hogy cicire teszi a babát.
2013. ápr. 24. 15:53
 17/18 A kérdező kommentje:
Kedves 15-ös érdekes amit írtál és elismerésem, hogy nem adtad fel!
2013. ápr. 24. 15:54
 18/18 anonim ***** válasza:

Saját példámból kiindulva szerintem ha valaki már tudott szoptatni nagyjából gond nélkül, akkor csak trauma miatt nem apad el a teje. Én gyermekágy alatt kerültem az intenzívre (3 hetes baba mellől 2 hétre), csak a hátamon tudtam feküdni, így még fejni sem nagyon tudtam, bár eleinte próbálkoztam. Vagy negyedére lecsappant a tejem a gyerekem étvágya meg már megháromszorozódott mire hazakerültem. Kb. 2-3 hónap alatt viszont sikerült újra csak anyatejesnek lennie.

Az más, ha eleve gondok vannak a szoptatással és valamilyen esemény hatására már túl nagy teherként éli meg az anya ezen a téren is a kudarcot.

2013. ápr. 24. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!