Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Normális, hogy már puha a...

Normális, hogy már puha a cicim? Nem telik meg úgy tejjel?

Figyelt kérdés
Kisbabám egy hét múlva lesz 3 hónapos, és ez elmúlt napokban vettem észre, hogy már nem telik meg a cicim úgy, mint eddig, nem lesz kemény. Tej vajon van attól még ugyanannyi? Sokszor reggelre sem érzem, hogy "tele lenne", de ahogy látom, néha mérem, elég a tej a babának. Most állt volna be a kereslet-kínálat? Viszont sokszor már mindkét cicit fel kell neki kínálnom, és el is fogadja, egy már nem mindig elég neki. Jó lesz ez így, vagy vajon egyre kevesebb lesz a tejem?
2013. ápr. 23. 11:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Remélem, hogy helyreállunk majd :) Eddig működött valamilyen szinten, sőt, este csak 20 ml tápszert evett, 120 ml tejet cumisüvegből+szopizott. Szerintem az lehet, hogy ő éhes, követeli, viszont a tej nincs annyi, amennyi neki kellene és nem is jön olyan gyorsan, ezért felhergeli magát és sikít. Ilyenkor pedig már hiába is teszem mellre, már amikor a karomra fektetem akkor sikít. Nem tudom, hogy helyreáll-e majd még a rendszer, reménykedem. Bár így elég macerás, mert emellett semmit nem lehet csinálni, egy etetés így nagyon hosszú és akkor még fejjek is, de egy ideig próbálkozok, viszont ha továbbra sincs változás, szerintem nem fogom erőltetni. Nem lakik jól tejjel és emiatt ő sem kiegyensúlyozott. Tegnap este 9kor ette a 120ml+20 ml-t, éjfélkor újra evett, majd hajnali 5kor is, majd negyed 8kor és 9kor is, amikor keltünk. Eddig bőven bírta tovább is evés nélkül, amikor még nem voltak ilyen problémáink. Aminek örülök, hogy éjjel, hajnalban, reggel elfogadja a cicit, és vissza is alszik.
2013. ápr. 27. 12:47
 12/17 anonim ***** válasza:

Cumisüvegtől cumizavaros lehet, ezzel vigyázz, elmehet a kedve még inkább a szopitól.

[link]

2013. ápr. 28. 08:14
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Először is 3 hónaposan tök normális, hogy ennyiszer ébred.

Másodszor a babák nem csak azért sírnak, mert éhesek, és nem csak azért szopiznak, mert éhesek vagy szomjasak.

És végül előttem szólónak igaza van, a cumisüveg is bezavarhat, azért utasítja el a cicit, mert az üvegből sokkal könnyebben folyik, legyen az anyatejpótlás, vagy tápszer. Ez a folyamat visszafordítható sok türelemmel, ha nem használod többet az üveget.

Aztán ha tápszert is adsz neki, azzal csökkented a tejed mennyiségét, mert kevesebbet lesz cicin, így kevesebb is termelődik.

A szoptatási tanácsadó felkeresése jó ötlet, szerintem talán telefonon is el tudják mondani, mit hogyan csinálj.

2013. ápr. 28. 09:54
 14/17 A kérdező kommentje:

Nyilván nem azért sírnak csak, mert éhesek, vagy szomjasak, de nem is írtam ilyet. Viszont feltételezem, hogy amikor még keres, és amint a szájába kerül szopizza, akkor még éhes/szomjas maradt.

Tegnap este kapott tápszert, aludt 6 órát. Aztán kelt, szopizott (fél órát fent voltunk), 2 óra múlva megint kelt, szopizott,majd másfél óra múlva megint keltünk, szopizott, és vissza sem aludt már. Én azért nem hinném, hogy ennyi kelés normális, mert már egy ideje nem keltünk ennyiszer, sokkal többet bírt evés nélkül. Az utóbbi időkben már csak 1x -2x keltünk éjjel, és aludt rendesen. Mióta felkeltünk, már 3x evett, szerintem csak a szükséges minimumot eszi meg egyszerre.

Cumit, cumisüveget már régóta használunk, cumisüvegből szokott kapni vizet, vagy ha kevés volt a tej este, akkor előzőleg lefejt tejet. Emiatt kialakulhatott most cumizavar? Cumit a kezdetektől, cumisüveget kb. 2 hónapja már használunk.

2013. ápr. 29. 09:36
 15/17 anonim ***** válasza:

A cumizavar sajnos bármikor kialakulhat, 3 hónaposan ráadásul pont olyan periódusban vagytok, amikor egyébként is elkezd érdeklődni a külvilágra, nem tud annyira koncentrálni a szopizásra, a helyes technikára.

A kelésekről: az szinte természetes, hogy ha anyatejet kap, hamarabb ébred, hiszen az anyatej nagyon könnyen és gyorsan hasznosuló táplálék. És a növekedési ugrásoknál bizony időbe telhet mire a mennyiség és az összetétel igazodik a baba igényeihez, és ezt a folyamatot pluszban lassíthatja a cumisüvegből való pótlás. Illetve ami sokszor elfelejtődik, hogy a játszócumi is a cicitől "veszi el" az ingert, ha ugyanazt a szopási késztetést(vagy nagy részét) mellen elégíti ki a csecsemő, akkor ugye az is inger a melleknek, ergo ez a komfortszopizás is a tejmennyiség növekedését segtené.

2013. ápr. 29. 09:44
 16/17 A kérdező kommentje:
Ma megpróbálom, hogy csak cicit kap. Ha 3x egy óra alatt, akkor annyiszor. Ma eddig 7 óta 4x evett, utoljára fél órája, 70 ml-t. Előtte 3/4 órával evett utoljára, cicin elaludt, ott cumizott. Szokott komfortszopizni, de cumit is kap. Remélem visszaáll a rendszerünk, és nem fog nyűgösködni cicin.
2013. ápr. 29. 10:41
 17/17 anonim ***** válasza:
Örülök az elhatározásodnak és remélem hamar érezni fogjátok a hatását:)! A gyakori szopi mellett legyetek sokat bőrkontaktusban(egy kis plusz hormonális rásegítés az egymásra hangolódáshoz és a tejtermeléshez), pihenj amennyit tudsz, egyél- igyál eleget és ne keseredj el, ha egy nap nem hoz totális fordulatot, van, hogy két- három nap kell hozzá:).
2013. ápr. 29. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!