Normális, hogy már puha a cicim? Nem telik meg úgy tejjel?
Teljesen rendben van így. Kialakult a kereslet kínálat.
Nyugodtan add mindkét cicit, úgy több inger éri a melleidet. Ez különösen fontos lehet a növekedési ugrásnál, ami 3 hónap környékén van. Ilyenkor megnő a baba igénye, és eltarthat 2-4 napig, mire felgyarapszik a tejmennyiség. Tedd mellre, amikor csak kéri.
Köszönöm szépen a nagyon hasznos válaszokat!
Remélem, megint megvolt a növekedési ugrás nálunk, volt pár nyűgösebb nap, és azóta sokszor eszik 150-160 gr-ot, eddig 80-100 gr-okat evett.
Ha eddig volt tejem rendesen, akkor már valószínűleg lesz tovább is? (igény szerint szoptatok) Vagy ezt így nem lehet megmondani? Lehet, hogy egyik napról a másikra elapad majd?
Nekem szopi tanácsadó mondta, hogy ha az első 4-6 hétben volt elegendő tej, akkor KIZÁRT, hogy egyik napról a másikra lecsökkenjen a mennyiség igény szerinti szopinál. Olyan lehet, ha elkezdesz gyógyszert (hormonkészítményt) szedni, teherbe esel (kb.3-4. hónaptól), vagy ha megjön a menzeszed (max. 1-2 napra), akkor lecsökkenhet, de ez is szervezetfüggő.
Azt is mondják, kb. a 12-14 hét között van egy hormonális változás az ember szervezetében, ekkora szokott beállni sokaknál a kereslet-kínálat. Tehát ha eddig túltermelésed volt (pl.: elég volt egy cici etetésenként, mindig bekeményedtek a melleid ), akkor nem fog egy cseppel sem több tejet termelni, mint amennyire a babádnak szüksége van, ezért tapasztalható puhább cici, két-melles szoptatás etetésenként.
Nagyon szépen leírtak előttem mindent, ami fontos, én csak a "megerősítés" kedvéért írok:).
Kereslet- kínálat beállt; növekedési ugrás kipipálva; egyáltalán nem cél az egy mellből való táplálás, ez ne nyomasszon:), ha továbbra is igénye szerint szoptatod, nem fog elmenni a tejed:).
Az utolsó válaszoló vagyok a akinek 4.-én lesz 3hós a lánya:)
Nagyon jól csinálod, igen,ha nem kell ciciből akkor üvegből a lefejtet,mert ha tudsz lefejni akkor azért van ott tejcsi,csak lehet hogy a baba is lustább...ne aggódj, ez most egy kis hullámvölgy, de majd megoldódik,ha eddig jól szopizott a babád akkor ezután is fog:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!