Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Normális, hogy már puha a...

Normális, hogy már puha a cicim? Nem telik meg úgy tejjel?

Figyelt kérdés
Kisbabám egy hét múlva lesz 3 hónapos, és ez elmúlt napokban vettem észre, hogy már nem telik meg a cicim úgy, mint eddig, nem lesz kemény. Tej vajon van attól még ugyanannyi? Sokszor reggelre sem érzem, hogy "tele lenne", de ahogy látom, néha mérem, elég a tej a babának. Most állt volna be a kereslet-kínálat? Viszont sokszor már mindkét cicit fel kell neki kínálnom, és el is fogadja, egy már nem mindig elég neki. Jó lesz ez így, vagy vajon egyre kevesebb lesz a tejem?
2013. ápr. 23. 11:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen rendben van így. Kialakult a kereslet kínálat.

Nyugodtan add mindkét cicit, úgy több inger éri a melleidet. Ez különösen fontos lehet a növekedési ugrásnál, ami 3 hónap környékén van. Ilyenkor megnő a baba igénye, és eltarthat 2-4 napig, mire felgyarapszik a tejmennyiség. Tedd mellre, amikor csak kéri.

2013. ápr. 23. 12:06
 2/17 anonim ***** válasza:
96%
Még annyi az első válaszhoz, hogy nekem majdnem 1 hétig tartott a növekedési ugrás. Tehát nem kell elkeseredni, ha nem pár nap alatt áll be az új tejmennyiség ami a babának kell növekedési ugrásnál. Tejed nem lesz kevesebb, ha akkor eszik a babád, amikor kéri a cicit.
2013. ápr. 23. 12:28
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a nagyon hasznos válaszokat!

Remélem, megint megvolt a növekedési ugrás nálunk, volt pár nyűgösebb nap, és azóta sokszor eszik 150-160 gr-ot, eddig 80-100 gr-okat evett.

Ha eddig volt tejem rendesen, akkor már valószínűleg lesz tovább is? (igény szerint szoptatok) Vagy ezt így nem lehet megmondani? Lehet, hogy egyik napról a másikra elapad majd?

2013. ápr. 23. 13:56
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szopi tanácsadó mondta, hogy ha az első 4-6 hétben volt elegendő tej, akkor KIZÁRT, hogy egyik napról a másikra lecsökkenjen a mennyiség igény szerinti szopinál. Olyan lehet, ha elkezdesz gyógyszert (hormonkészítményt) szedni, teherbe esel (kb.3-4. hónaptól), vagy ha megjön a menzeszed (max. 1-2 napra), akkor lecsökkenhet, de ez is szervezetfüggő.

Azt is mondják, kb. a 12-14 hét között van egy hormonális változás az ember szervezetében, ekkora szokott beállni sokaknál a kereslet-kínálat. Tehát ha eddig túltermelésed volt (pl.: elég volt egy cici etetésenként, mindig bekeményedtek a melleid ), akkor nem fog egy cseppel sem több tejet termelni, mint amennyire a babádnak szüksége van, ezért tapasztalható puhább cici, két-melles szoptatás etetésenként.

2013. ápr. 23. 14:27
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
És ami nagyon fontos: nyugi!!!! Bízz magatokban!Minden rendben lesz!
2013. ápr. 23. 14:33
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szépen leírtak előttem mindent, ami fontos, én csak a "megerősítés" kedvéért írok:).

Kereslet- kínálat beállt; növekedési ugrás kipipálva; egyáltalán nem cél az egy mellből való táplálás, ez ne nyomasszon:), ha továbbra is igénye szerint szoptatod, nem fog elmenni a tejed:).

2013. ápr. 23. 15:17
 7/17 A kérdező kommentje:
Húúú, nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak! :)) Mentek a zöld kezek!! :)))
2013. ápr. 23. 15:24
 8/17 anonim ***** válasza:
4.-én lesz 3hónapos a lányom és én is ugyan ezt tapasztalom.:)Nekem eddig rengeteg tejem volt és mivel a kicsim alszik már éjszaka ezért reggelre úgy bevolt durranva hogy megfogni sem tudtam mert úgy fájt,meg ugye ömlött belőle a tej.Tegnapról mára már nem volt úgy tele a cicim aminek örültem meg azért kicsit meg is rémültem hogy úristen mi lesz most?!A lányom 200ml-t eszik kb egy szopira 1 ciciből és most kicsit félek hogy nem fogom tudni kielégíteni az igényét,de én is azt csinálom hogy ha nyügösködik az egyik cicin már, akkor a másikra teszem:)Nekem most sokkal nyűgösebb a kicsim mindíg vagy cicin vagy kézben lenne:)amúgy nekem is azt mondták hogy ha eddig nem volt baj és bőségesen volt tejed akkor ezután is lesz.(Én elkezdtem gyógyszert szedni(fog.gátlót)de nem lett kevesebb)Úgyhogy nem kell aggódni,lesz tejed ne aggódj!Jó babázást Nektek!:):)
2013. ápr. 26. 17:37
 9/17 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy nem elég a tej... sajnos... nekünk is beállt egy időben, hogy már csak egyszer kelt a fiam hajnalban, majd az utóbbi napokban már 2x kelt, újra 3 óránként. Délelőtt is legalább kétszer kért cicit, akár másfél óránként is. Tegnap előtt pedig már üvöltött, sikított, már hiába tettem mellre, nem is fogadta el. Azt hittem, valamije fáj, elvittem orvoshoz, ki is vizsgálták, de azért kaptunk tápszerhez is receptet. Itthon megszoptattam, elfogadta, de nem volt neki elég, újra kezdődött a nyűgösség. A szopin felül még megevett 160 ml tápszert... most úgy vagyok, hogy amikor elég neki a szopi, akkor csak azt kapja, ha pedig látom rajta, hogy éhes, akkor kap pótlást, én meg fejek utána... sajnos nem tudom tartani a tempót tejjel, úgy néz ki, pedig olyan gyakran tettem mellre, ahogy csak kérte.. Nem tudom, mi lesz így, próbálom fenntartani a tejtermelést, ha nem fogadja el ciciből, akkor kap lefejt tejet+tápszert, és utána fejek újra... vagy megkínálom, hátha elfogadja...
2013. ápr. 27. 11:13
 10/17 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszoló vagyok a akinek 4.-én lesz 3hós a lánya:)

Nagyon jól csinálod, igen,ha nem kell ciciből akkor üvegből a lefejtet,mert ha tudsz lefejni akkor azért van ott tejcsi,csak lehet hogy a baba is lustább...ne aggódj, ez most egy kis hullámvölgy, de majd megoldódik,ha eddig jól szopizott a babád akkor ezután is fog:)

2013. ápr. 27. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!