Mivel tudnám serkenteni? Más is küzd kevés tejjel?
Figyelt kérdés
Első babás vagyok. 3 hetes...kb. 2.hét elejére indult be a tej,de a pici lusta szopni 2-t szív és bealszik,de gyakoribb ha a mellem a szájába és ordít nem is próbálkozik vagy ha igen hamar elfogy a türelme.Kézzel fejem,de sajna nincs elég minden etetésre így tápszeres pótlást is kell alkalmazni viszont tegnap csak 1x sikerült fejnem a többi tápszer volt. Ittam Laktoherb teát és szedem ezt a MORE MILK gyógynövényes pirulát is...tudom az lenne jó ha szopná ki mert a fejéssel nem stimulálom annyira a termelődést de balhézik pedig "erőszakolom" cicire. napi 2.5liter folyadék is megvan(3-4helyett)anyatej gyűjtőből meg nem szeretnék hozni meg kinek van arra ideje minden nap,hogy öltözzek gyerekkel le majd haza...pláne még gyerekágyas pihenőn emeletről cipeljem le...apa-mama is dolgozik...mivel lehetne több tejem?bár ha genetika akkor hiába ugye?,mert a nők nálunk egy se tudott.Olvastam,hogy a tápszeres anyák ugyanolyan jó anyák,csak mégis rossz hogy nem tudok neki adni annyit mint az elején mikor 2anyatejes evés között volt 1 tápos...vagy ne legyen bűntudatom, mert erről nem én tehetek ha nincs?így is szépen gyarapszik és egészséges,csak jó lett volna-jó lenne 3 hónapos koráig :(2012. márc. 29. 10:37
1/10 anonim válasza:
Ismerem ezt a problémát,nekem egyáltalán nem "lövellt be a tejem",a mellbimbóm kisebesedett,vérzett szóval semmi tejem nem volt.Sokáig bűntudatom volt de szerencsére gyönyörűen fejlődik a babám és nem érzem már hogy ettől rosszabb anya lennék.Most 5 hónapos elkezdtük a hozzátáplálást,jóízűen falatozik.Úgyhogy fel a fejjel!JÓ ANYA VAGY ÍGY IS!
2/10 anonim válasza:
JÓ ANYA VAGY! Bűntudatod semmiképpen ne legyen. De ha még érzel magadban erőt és szeretnéd szoptatni a babádat, akkor érdemes lenne szakemberhez fordulni ( [link] [link] aki esetleg segíthet visszaédesgetni cicire a babádat (a cicire "erőszakolás inkább árt mint használ), illetve segít abban, hogy hogyan tudnál szopibarát módon pótlást (akár tápszert, akár gyűjtőből tejet) adni.
3/10 anonim válasza:
Anyatejgyűjtőből nem kell minden nap hordani, heti háromszor adnak, több üveggel, pasztörizálva vannak, tehát elállnak, és igenis jót tennél vele, az én fiam is kapta , fejtem, plusz hordtam a tejet, sajna én csak három hónapos koráig tudtam fejni, anyatejet is csak addig írták fel, utána tápszer, de felnőtt és egészséges tíz éves:) most a lányommal is szintén csak fejek, már belebetegedtem, hogy egyszerre csak negyven miliket tudok fejni:(( holott ő százat enne, most három hetes, most nem kapunk anyatejet mert más városba lakunk..bele vagyok betegedve..maradt a táp, a milumil ha starttól hasfájós volt, most váltottunk milumil komfort 1-re attól szerencsére nincs baja..tégy úgy ahogy jónak látod, nem mindenki szuper anya:)) én se..csakhát a tej az tej
4/10 A kérdező kommentje:
Első kettő nektek köszi. Utolsó NEM a kérdésre írtál.
2012. ápr. 1. 15:55
5/10 anonim válasza:
Édeske pont,hogy a kérdésre írtam, mivel leírtam miért is éri meg megemelni a seggedet és elmenni anyatejért, úgy látszik csak annak jár köszönet aki azt írja amit hallani akarsz, hogy "" jó anya vagy"" egy jó anya mindent megtesz!! úgy, hogy húzzál bele.
6/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó..húzzál te bele és törödj a saját gyerekeddel...képzeld mentem tejért de nem kell neki a más teje úgyhogy emelje más a seggét feleslegesen...ne hidd már hogy te találtad fel a spanyol viaszt hisz nem tudsz rólam semmit mindent megteszek érte nekem ő az első persze aki tud szoptatni az nem tud belelátni abba ha nincs
2012. ápr. 4. 20:20
7/10 anonim válasza:
Első válaszoló vagyok.hát nem gondolom hogy a jó anyaság a szoptatáson múlik.manapság ugyan ezt sujkolják belénk,de 30 éve anyám 6 hét után dolgozni kellett menjen és nem szoptatott 3 óránként de ettől még egészségesen felnőttem és szoros a kapcsolatunk.
8/10 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó előtti...ha a kérdésre írtál volna akkor nem azt kommentáltad volna amivel kiegészítettem ugyanis a kérdés Mivel tudnám serkenteni? Más is küzd kevés tejjel? ez volt...na mindegy befejeztem nem vitázom tovább..jah igen ma is hoztunk tejet és NEM kell neki úgyhogy ne oktass ki még 1x,hogy emeljem meg magam meg húzzak bele a gyerek érdekében...nem fogom bele erőszakolni ha nem kéri..marad a tápszer ettől se ő se én nem leszünk rossz emberek nem első gyerek aki azon nő fel...máskor a kérdésre írj
2012. ápr. 5. 16:21
9/10 A kérdező kommentje:
Ui. végezetül akkor ahol ti laktok máshogy van ,mert nálunk minden nap le kellene menni tejért nem 3naponta csak a pasztörizálás stimmel jah és nem mindig van egy napi adagra való tehát tápszeres pótlás úgyis lett volna ,de mindegy, mert nem kéri..és te csak az anyatej jótékonyságát írtad le....
2012. ápr. 5. 16:26
10/10 A kérdező kommentje:
És sehol nincs leírva,hogy azt akartam volna hallani,hog ki milyen anya vagy akár,hogy engem jónak tituláljon bárki is...a szövegben csak az áll, hogy "olvastam,hogy a tápos anyák ugyanolyan jó anyák"..jah és bocs ha nem járt pont a kommentedért,de eleget hallgattam a kórházban a csecsemősöktől az anyatej hatását
2012. ápr. 5. 16:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!