Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukák, tudnátok segiteni?...

Anyukák, tudnátok segiteni? Rosszul csinálok valamit?

Figyelt kérdés
1hetes a kislányom. Igyekszem betartani, hogy 3óránként szoptatom, de van, hogy nem keltem fel, és belecsúszom a 3és fél, 4órába, de olyan is van, hogy keveset szopizik, és 2és fél óránál nem birja tovább. A lényeg, hogy nagyon sirós baba:( főleg este, fürdés, szopi, lerakom, nekikezd, és egész éjjel nagyon fájdalmasan sirdogál. Tornásztatom a lábát, büfiztetem (bár nem mindig büfizik), masszirozom a pocakját, járkálok vele, és vettem infacol cseppeket is, amit adok neki etetés előtt is, de van hogy elfelejtem, és akkor csak akkor adok neki, amikor sir. Esetleg rosszul csinálok valamit, vagy tehetek ennél többet? Nagyon sajnálom szegénykémet:( vagy csak még nagyon pici, és ez változhat? Köszönöm előre is

2013. márc. 30. 19:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
29%
próbáld ki a szélcsövet, sokaknak bevált. De nem biztos, hogy a hasa fáj.
2013. márc. 30. 19:41
 2/13 A kérdező kommentje:
gyanitom, hogy a hasa. feszeng, miközben sir, a lábát is feszitgeti, és lehetetlen megnyugtatni, se simi, se cumi, se ringatás...
2013. márc. 30. 19:45
 3/13 anonim ***** válasza:
A cseppektől sem jobb?
2013. márc. 30. 19:46
 4/13 A kérdező kommentje:
még nem vettem észre javulást, de tegnap kezdtük el, és nem minden etetés előtt adok neki, úgy is-is alapon etetés előtt, vagy ha éppen sir...
2013. márc. 30. 19:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ne 3 óránként szoptasd, hanem mikor ő kéri.

Pláne egy 1 hetes baba még nem bír ki 3 órát.

2013. márc. 30. 20:10
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Jól mondja az utolso!Ne 3óránként szopotasd hanem amikor ö szeretne ha kell órénként is-A 3órénkénti szoptatás ráér majd ha 3,4honapos lesz.Kitartás.
2013. márc. 30. 20:20
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem júliusban lett meg a babám, és azt mondták, hogy a hasfájás csak a 3-4 héttől jelentkezik, addig még ürül a magzatszurok stb. Illetve nem kötözködésképpen, de infacolt nem csak 2 hetes babának szabad adni? Ebben nem vagyok biztos.

Amúgy szerintem semmit nem csinálsz rosszul, az első pár hét ilyen. Illetve gondolom pár napja vagytok csak otthon, szóval ez is bekavarhat. Én várnék az infacollal. A helyedben én innék kamillateát, az átmegy az anyatejbe, és így segítenél a pocijának.(nálunk ez bevált)

Kitartást neked!

2013. márc. 30. 20:29
 8/13 A kérdező kommentje:
Az infacolt tegnap javasolta a gyerekorvos, csak nem mondott hülyeséget... remélem:) nem kéri sűrűbben, 30-40et megeszik egyszerre... sokszor még 3óra múlva is kelteni kell, magától nem kel fel. Még a kórházban próbáltam, hogy bármikor sirt, cicit adtam neki, de utána mindig mégjobban sirt, állitólag azért, mert a félig megemésztett anyatejre frisset kapott... jajj nekem, tanácstalan vagyok:( abban reménykedem, hogy elmúlik hamarosan...
2013. márc. 30. 20:33
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

igen, az igeny szerinti szoptatas nagyon jo. Amikor a baba jelez, akkor etesd meg. Nalunk az alabbiak jottek be a hasfajasra:

-hason altattam

-a karomon hassal lefele helyeztem es ugy ringattam

-a meleg viz is segitett, ha kellett, ketszer megfurdettem

-szelcso, nagyon hasznos talalmany

-masszazs

-ne hagyd hogy sokat sirjon szopi elott, mert sok levegot nyelhet

azt hiszem ennyi amit tehetsz.

2013. márc. 30. 20:34
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltad bebugyolálni? Egyes babákat megnyugtat, ha körbeöleli őket valami, pl. egy kis plédbe tekerni. Vagy a mellkasodra fektetni, hogy hallja a szívdobogásod. Egyébként nem okoz hasfájást, ha gyakran szoptatsz, kb. 1 óra alatt emésztődik az anyatej. Attól inkább fájhat, ha nem megfelelően üríti a melled, tehát ha csak az első tejet szívja ki. Nem sárgult be?
2013. márc. 30. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!