Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A fejéstől lehet vagy komolyab...

A fejéstől lehet vagy komolyabb a baj?

Figyelt kérdés
3 hetes babámat nem tudom szoptatni mert nagyon szétharapta az első héten a bimbóm és elkezdtem pumpálni elektromos mellszívóval a tejcit és cumisüvegből kapja. De egyre kevesebb a tejci örülök ha a kettőből 120 ml lejön kezdetben majden egyből jött ennyi. Ezért sem teszem má rá,mert így látom mennyit eszik,ha kevés akkor kap pótlást de ez max 1 vagy 2 x van naponta,tehát még elég neki az anyatej.de a problmám az hogy egyikből mindig csak 20-30 ml jön maximum a jobb adja a tej nagy részét 70-80 ml-t, ma elkezdett nagyon fájni a bal ( abból jön kevés) de fejés közben is.... Ilyenkor mit kell tenni? Ő a második babánk de a kisfiúnkkal nem volt ilyen problémás,ő most 2,5 éves,5,5 hónapig tudtam szoptatni de félek a kislányunkkal ez nem megy....
2013. márc. 28. 16:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Jól elrontottad. Használj bimbóvédőt, és szoptass!!!

Borítékolom, hogy egy hónap múlva tápszeres lesz a kicsid.

2013. márc. 28. 16:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az elozonek! Ha potlod el fog menni a tejed es a gyerek is raszokik a cumisuveg kenyelmere. Nekem is volt ilyen gondom az elejen, de nem adtam fel! Vegyel jo bimbovedod es ne potold tappal, hanem gyekran rakjad mellre a babad hogy visszajojjon a tej mennyiseg! Es ne stresszelj az a legrosszabb! Ehes lesz a pici es orditani fog, de eroltesd a szoptatast es majd megtalalja a maganak valo helyes utat...

(Sikerult masfel evig szoptatnom amugy)

2013. márc. 28. 17:04
 3/6 anonim ***** válasza:
77%

Fejéssel sosem lehet annyi tejet kiszívni, mint amennyit egy baba képes.

Ha így folytatod, el fog apadni a tejed, látod, máris tápszerhez nyúltál.

Anno az én mellem is sebesre szívta, harapta a lányom, születésétől kezdve 3-4 hétig csillagokat láttam, szinte sírtam, ha szoptatnom kellett, mégsem hagytam abba.

A mellem közben helyrejött, azóta is bőven van tejem.

Hagyd sokat szabadon a melled melltartó nélkül, hogy jobban gyógyuljon, de szoptass, ha azt akarod, hogy legyen tejed, még nem késő visszafordítani a folyamatot.

Az elején a babáknak is meg kell tanulni a szopás technikáját, ma már nekem se fáj egyáltalán, most 4 hónapos.

2013. márc. 28. 17:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A legideálisabb valóban a szoptatás, de fejéssel is fent lehet tartani a tejtermelést, illetve gyarapítani is lehet a mennyiséget, de ehhez rendszeresen, éjjel is fejni kell, legalább naponta 6x, mindkét mellet, váltogatva. A probléma általában a tejleadó reflexszel van. Ha ezt nem sikerül kiváltani, akkor a tejnek csak töredékét sikerül kinyerni. Kezdetben a szoptatás gondolatára is beindul a tej, később szükséges hozzá a megfelelő ellazultság és a fizikai inger.
2013. márc. 28. 21:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor próbáld meg kézzel fejni, és fejés közben váltogasd, lógasd, masszírozd a cicid.

Ha van időd, akkor gyakran fejjél, amikor csak tudsz.

2013. márc. 29. 23:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Rátettem cicire az éjjel hát sokat fent voltunk mert mindig bealszik rajta na meg játszik vele de nem adom fel,nem volt szándekomban eddig sem....csak kicsit nehéz a helyzet mert egésznap egyedül vagyok a két picivel mert apa reggeltől estig dolgozik és külföldön élünk tehát a család is messze van,ezért is kértem ki itt mások véleményét. Szóval feladni nem akarom csak aggódom a mennyiségen hogy elég lesz-e így neki,remélem beindul megint mert az elején feszült rendesen a mellem de most akárhogy csinálom nem megy,a fejéssel is jobban be akartam indítani nem elhagyni akartam az etetést. Össze kell rázódnunk a kicsikkel és menni fog biztos csak maradjon a tejmennyiség erre törekszem.
2013. márc. 30. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!