7-hetes babám amikor fent van nagyon nyugtalan állandóan nyögdécsel valahogy nem tud szép nyugodtan bámészkodni és azt gondolom hogy szegény biztos nem lakott jól?
Ezt könynen kiderítheted: Ha ilyenkor megpróbálod mellre tenni, de ő nem kéri, akkor tudhatod, hogy nem éhes. Ha meg rendszeresen szopni kezd, akkor ez az ok.
Egy idő után a pici megtanulja más módon is jelezni, hogy éhes, már nem elsősorban sír (szájnyalogatás, nyelvnyújtogatás, cuppogás stb.). Figyeld meg a babád viselkedését és próbáld meg kiválasztani az összetartozó babajelzés-anyaválasz párosokat, így fog szépen lassan fejlődni a kommunikációtok.
Tudom, nagyon kétségbeejtő, hogy rád van bízva egy kis élet, aki tőled függ, és te nem tudod, milyen szükséglete lehet kielégítetlen, nem érted, mit akar.
Nyugodj meg! Vedd sorra: poci tele? pelus üres? Nem fázik? Nincs melege? A karodba vágyik?
Védőnőtök biztosan el tudja különíteni, hogy a hangját próbálgatja, vagy a hasa fáj (akkor sírna, mint a lánc).
Fura hangokat adnak ám ki! Mikor a kisfiam először kacagott, azt hittem, köhög és halálra rémültem, hogy megfázott, hogy valamit rosszul csináltam. Utólag elég vicces.
De arra következtettem, hogy a lényeg az, hogy bízz magadban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!