Ha megjött a menstruációm, akkor szép lassan a tej is fogyni fog?
Egyeseknél kihat a tej termelődésre a mensi. Esetleg csökken a mensi idején pár napig a tej, de nem apad el!
Van aki évekig szoptat mensi mellett is, anélkül, hogy elapadna a teje.
Nekem szülés után 6 héttel már jött meg a mensim, de ettől függetlenül 8 hónapig szoptattam.
Nem. Van, hogy a menstruáció első napjaiban kevesebb a tej, ilyenkor a baba is gyakrabban kéri a cicit.
Első gyerekemnél: 19,5 hónapig szoptattam, 8 hetes volt, amikor megjött nekem. Őt nem zavarta, semmi változás nem volt.
Másodikkal: 20 hónapig szopott, 3 hónapos volt, amikor megjött, vele kevesebb volt a tej ilyenkor. Amikor 6 hónapos volt, egybe esett a növekedési ugrása az én menstruációmmal. 48 órán keresztül percre két óránként kellett megszoptatnom. Az kemény volt, de átvészeltük.
DEHOGY!
szülés után 3,5 hónappal jött meg az első menszeszem, ennek már több mint 2 éves és azóta is szoptatok
A tejtermelés és a menzesz nincs ilyen direkt összefüggésben egymással. Ez inkább annak a jele, hogy a tested lassan újra kész arra, hogy gyarapodjon a család, ha majd akarjátok. :)
Az, hogy ez okoz-e valami változást a szoptatásban, teljesen egyéni, ahogy fentebb is írták neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!