Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tanácsot szeretnék kérni!...

Tanácsot szeretnék kérni! Nonstop szoptatás, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3,5 hónapos. Születésétől 2,5 hónapos koráig 2 óránként szopizott. Mindig volt tejem, most is van, semmi gond nincs vele. 1 hónapja azonban áttért óránkénti szopira. Egyszerűen nem bírja tovább. Gyönyörűen fejlődik, vidám mosolygós baba, a hasfájása is már nagyjából elmúlt. Nem szoktam mérni, de egyszer méregettem, 60,40,90-eket eszik nem többet.

Mit tegyek? Nem tudunk sehova menni, mert mire felöltözök elindulunk már jöhetünk is haza. Azt szeretném, ami a neki legjobb, de félek, hogy sose csökkennek a szopik :(. Meg persze rossz a 4 fal között. Volt valaki hasonló helyzetben? Kezdek kicsit elkeseredni.

Sírni nem szeretném hagyni, mert most látom, hogy szeret és bízik bennem, tudja, hogy megkapja tőlem amit szeretne, nem akarom ezt összetörni benne. 1 óra leteltével úgy sír, hogy csorognak a könnyei és rácuppan ezerrel a cicire. Gondolom, mert keveset eszik.

Próbáltam, hogy ugyanazt a mellet adom megint, de nem változott a helyzet. Segítsetek. Köszönöm.

2013. márc. 21. 16:17
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

Ez csak kb 4-5 hónapos koraig tart.

Lehet szoptatni városban is, ha rakar egy kendöt az ember a gyerekre es a mellére, nem kell hazarohanni! Én még a ruhapróba kabinba is szoptattam, belopóztam par cuccal es nekilattam:-)

2013. márc. 21. 16:22
 2/9 anonim ***** válasza:
66%
Valószínűleg az a probléma tényleg, hogy keveset eszik alkalmanként. Rövid ideig van mellen?
2013. márc. 21. 16:24
 3/9 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy 4-5 hónaposan csökkenni fog? Vagyis persze nem 100%, de ez tényleg várható?

Elég hamar végez 10-15 perc. És úgy, hogy ő engedi el, folyik a száján a tej és már nem kér, szóval nem veszem el tőle..

2013. márc. 21. 16:26
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Tényleg csökkenni fog nyugi, sőt az sem kizárt hogy egyik-napról a másikra Ő fogja magát leválasztani. Kitartást kívánok! :)
2013. márc. 21. 16:31
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ha csak 4-5 hónapos koráig tart, akkor kibírom. De attól féltem, hogy majd 6 és a hozzátáplálás is mondjuk csak 1-2 szopival csökkenti, szóval majd 7-8 körül lesz normális az életem :). De ezek szerint van remény.
2013. márc. 21. 16:34
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

Az első lányom volt ilyen, de szépen leszokott. :-) Pár hónap és sokkal jobb lesz. Addig kitartás.

Egyébként tényleg az a megoldás, hogy nem csak otthon szopizik. Egy kendő takarásában simán megszoptatod bárhol, fel se tűnik senkinek. Tapasztalat. :-)

2013. márc. 21. 16:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi Gabka!

Az utcai szoptatással az a bajom, hogy olyan kis hülyén szopizik, cuppog (a cumit is cuppogtatja). Meg aránylag kisvárosban lakunk.. inkább próbálok tűrni.

Hál istennek van erkély, max oda kiköltözünk tavasszal.

Köszönöm mindenkinek!

2013. márc. 21. 17:13
 8/9 xStefix ***** válasza:
100%

A többiek válaszoltak a kérdésedre, úgyhogy én már nem nyugtatlak külön. Csak annyi, hogy az enyém 4 hónapon át óránként szopizott, azóta már ritkábban. ;)

De egy megjegyzés: a cumival óvatosan, főleg, ha a melled is hasonlóan cuppogtatja, mert ebből esetleg cumizavar is lehet..!

2013. márc. 21. 18:04
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi neked is, megnyugodtam!

Cumit nem szereti, kiköpi, csak ritkán használjuk, de akkor ezerrel cuppog vele :).

2013. márc. 22. 03:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!