eszembe se jutott ilyen butaság.
a fogyókúra árt a tejcsinek.
Nekem egészségügyi okokból egy betegség miatt kellett diétáznom, de el is ment tőle a tejem.
Nem hiába nem ajánlatos semmilyen diéta vagy fogyókúra csupán szépészeti célból. Kivéve, ha az anyuka már nem akar szoptatni.
Ha ne ettem rendesen, tartalmas kajákat, nem volt tejem!!!
8 hónapig szoptattam, utánna 4 hónap alatt lement a 17 kg felesleg.
Igen. A harmadik babámnál. Fogyózás alatt én azt értem hogy 1500-1600 kcal, mindenféle ételből válogatva tehát nem Norbi meg nem Atkins meg nem böjt éhezés 90 napos vagy bármi ilyen kampány dolog.
Egyszerűen én olyan vagyok hogy nagyon figyelnem kell mit eszek és mennyit.
Mozogtam is a babám 4 hónapos korától. 12 kilótól szabadultam meg egy év alatt ez egyáltalán nem gyors és drasztikus viszont nagyon szükséges volt.
1 évig szoptattam egyébként.
Tudom van akiről olvadnak a kilók szoptatáskor ha oda se figyel mit eszik, meg nagyokat sétál a babával és lefogy tőle hát nálam ezek soha egyik gyereknél se váltak be. Bár csak beváltak volna:)
Alapbetegségem miatt folytatnom kellett a diétámat, 1400 Kcal, semmi finomított szénhidrát.
Ha odafigyelsz arra, hogy annyi tápanyagot és kalóriát bevigyél, amennyi szökséges, ne többet és ne is kevesebbet, akkor lehet diétázni szoptatás alatt. DE! Ez nem _fogyókúra_, hanem életmód. Ha fogyókúra alatt "megvonásos" étrendet értesz, akkor nem, azt nem szabad.
Azt javaslom, hogy keress fel dietetikust(háziorvos ad beutalót, de van, ahol nem is kell, ez nem tudom, mitől függ), mondd el a problémádat és hogy szoptatsz, segíteni fog megfelelő étrendet összeállítani.
Ja, kifelejtettem, hogy a lányom két és fél éves és még szopik:).
Fogyókúráztam. Diétáztam, ettem mindenfélét, csak keveset, és sokat tornáztam
A tejemnek nem lett semmi baja (mivel nem a kajáktól, hanem a folyadékbeviteltől függ, alultáplált nők is normálisan tudják szoptatni a babájukat- de ezt ezerszer írtam már).
Heti fél-1 kg súlycsökkenés normális teljesen.
Van jópár oldal ahol kimondottan szoptatósoknak való diétek vannak (pl a babaszoba.hu negyed vagy félévente indít ilyet...
Majdnem csontra fogytam szoptatás alatt :)
Eszem, ami jól esik, de az csak a tejtermelésre elég, sőt minden fölösleges dekámat felemésztette, 45 kg vagyok, mint várandóság előtt. Nem kellett fogyózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!