Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem lakik jól a babám a...

Miért nem lakik jól a babám a tejemmel?

Figyelt kérdés
120 ml-t eszik általában a babám. (fejem mert nem tudok sajnos szoptatni) Ez nem elég neki. Alig alszik egy kicsit aztán fölébred és sír fél óra múlva és megenne még ugyanennyit. Ma 8 órát nem is aludt sehogy sem tudtam elaltatni, egyfolytában evett volna. Meg ki is hányja néha :( Napi 2-szer szokott kapni tápszert mert a tejláz miatt egy kicsit elment a tejem (már van elég újra). A tápszertől láthatóan jól lakik és jól érzi magát és ez elkeserít mert azt szeretném ha a tejemmel lakna jól és nem a tápszerrel :( Mit tudok tenni? Tanácsok, tapasztalatok? Holnap megyek a dokihoz is megkérdezni de az éjszakát jó lenne áthúzni valahogy :( Édesanyám azt mondja, hogy nem tápláló a tejem és vizes is nagyon és ez a baj. :( :( Ja és görcsöl is nagyon a pici nagyon hasfájós, csak átszalad rajta a tej. A tápszerrel meg semmi baj :(
2013. márc. 18. 19:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Már miért volna baj a heti fél kiló hízás? Nekem most 5 hetes a pici, volt olyan, hogy egy hét alatt 60 dkg-ot hízott, akkor el kellene tiltanom a cicitől? Nem értem az orvost, bár tápszert én is csak akkor adnék ha muszáj. 3 hetesen amúgy az én fiam is ilyen volt, éjjel-nappal cicin csüngött volna, nem aludt egyhuzamban még 2 órákat sem, mostanra már könnyebb. Szerintem a te picid hasfájós. Megbüfizteted rendesen? Nekem azt mondta a védőnő, mikor a fiam 0,5-1-1,5 óránként evett, hogy valószínű a hasfájás az oka...folyton tömi magát ideje sincs megemészteni, emiatt ki is hányja. Infacolt ajánlott rá a doki, megvettük, de őszintén szólva nem nagyon használt. Azóta eltelt 2 hét, és sokkal könnyebb, van, hogy 3 órát kibír cici nélkül, szerintem nálatok is csak idő kérdése :) Addig pedig sok sok türelem, és nyugalom :)
2013. márc. 20. 01:45
 12/14 anonim ***** válasza:
Jah látom am írtad is hogy hasfájós...próbáljátok ki az infacolt, nektek hátha bejön...a tápszert meg ha tudod, mellőzd.
2013. márc. 20. 01:47
 13/14 anonim ***** válasza:

Az orvos a tápszerről állította le, nem a ciciről.

Ne tápszerezd, szépen hízik, van kakis pelus, minden rendben van vele!

Én Espumisan cseppet adtam/adok (ha kell) a picimnek, jónak tűnik.

Az enyém nagyon nehezen és sokára büfizik, sokat bukik is, mert sok levegőt nyel. Sokáig kell büfiztetni.

Szerintem ne ciciztesd 2 óránál gyakrabban.

Az is lehet, h. rosszul kapja be a cicidet, sok levegőt nyel vele, azért szenved. A tápszert azért tetszhetett neki, mert máshogy állt a cumi, nem nyelt sok levegőt.

Próbáld más pozitúrában szoptatni - fekve, hátulról, hónalj alatt. Ki kell tapasztalni, melyik a legjobb "állás" neki. Az a lényeg, h. az egész mellbimbódat bekapja, az alsó és felső ajka is legyen kifordulva, ahogy a cicin van a szája.

5 hetes és 4 éves lányka anyukája

2013. márc. 20. 08:28
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Írtam, hogy nem ciciztetek, hanem fejek :) :)

A napi 1 tápszer elkerülhetetlen sajnos, viszont amióta nem fogyasztok tejterméket nem görcsöl a kislány :) Lehet ez volt az ok. A hasa nem fáj most, viszont aludni így sem akar. Így is csak enne. Viszont kevesebb táp helyett 150 ml lett a tej adag. Többet kell babusgatnom :)

2013. márc. 21. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!