Miért nem lakik jól a babám a tejemmel?
A tej eleje vizesebb, mint a vége, ha fejsz, akkor a végét általában nem olyan könnyű kiszedni. Azt leginkább csak a baba tudja kiszívni. A sok első tej a hasfájás előidézője is lehet, én beszélnél egy szoptatási tanácsadóval és megpróbálnék szoptatni.
2013. márc. 18. 21:01
Mennyi idős a babád?
Milyen tápszert kap?
A "nem tápláló/vizes" tej(ami egyébként nem nagyon létezik, ha az anya egészségesen táplálkozik) esetében az szokott lenni a baj, hogy a kicsi az anyatej valamely összetevőét nem tolerálja(ezt a hasfájás, "átszaladás" is alátámaszthatja). Legtöbbször ez az érzékenység az anya által elfogyasztott tejszármazékok miatt szokott lenni, amit 3 hátnyi abszolút tejmentes diétával ki tudnál deríteni. Természetesen ez avariáció akkor lehet, ha a tápszer "mentes", HA jelzésű, mert ha nem, akkor attól is fájna a hasa.
Anyukád miből gondolja, hogy vizes a tej? Hiszen fejed, nyilván látod rajta a zsírréteget:).
2013. márc. 18. 21:06
3/14 A kérdező kommentje:
3 hetes a babám. Azért nem tudok szoptatni mert befeléforduló és lapos a bimbóm amit a pici nem tud bekapni. Bimbóvédővel is véresre szívta és csak ideges lett tőle szegénykém. Nagyon harcol a hasáért. Egy nagyon pici zsírt látok csak a tejen de tényleg elég vizesnek tűnik. Semmi sűrűség nincs benne :( Beméretni hol lehet a tejet? Vagy azt az orvos intézi? Mindenképp szeretném tudni, hogy tartalmaz-e mindent amire szüksége van a lányomnak és mi lehet benne ami nem jó.
Ó, ő még nagyon csöpp:).
Akkor ne is várj centinyi zsírréteget, azzal nagyon megterhelné a pocakját. Sőt, megkockáztatom, hogy ennek az ellenkezője is igaz lehet, hogy annyira fiatal csecsemő még, hogy az anyatej is megterheli a hasát(ami egyébként normális, hiszen nem sokkal ezelőttik mindent "Finomítva, a lepényen keresztül kapott, nagyon éretlen még az emésztőrendszere!). Te hogyan táplálkozol?
2013. márc. 18. 21:44
Az "ennek" az a "híg" tej, bocsánat, kimaradt az előbb.
2013. márc. 18. 21:45
Azt hogy tápláló-e a tejed egyszerűbben is megtudhatod...gondolom jár ki hozzátok védőnő hetente súlyt mérni, vagy mentek ti, nem? Ha jól fejlődik, semmi baj a tejeddel. Mennyit hízott eddig? Egyébként, hogy mit, mennyit eszel nem hiszem, hogy befolyásolja a tej minőségét, legalábbis én a szülés óta nem eszek sokat egy nap, sőt...van hogy alig, ennek ellenére a fiam 2740 grammal született, múlthéten, 4 hetesen pedig már 4580 grammot nyomott, szóval hízik rendesen. :)
2013. márc. 18. 22:21
3 hetesen növekedési ugrás is lehet, na meg ilyen idősen még annyira gyors az emésztésük és pici a gyomruk, hogy normális ha sokszor akar enni. Ennyi idősen még az én fiam is többször kelt éjjel.. csak 2 hósan jutottunk el oda hogy már csak egyszer ébredt enni, és 4,5 hósan még mindig van hogy felkel éjjel.
2013. márc. 18. 22:44
Onnan tudod, h táplál-e a tejed, h méritek a picit, mennyit hízott. Heti 150-200 gr súlygyarapodás kell, napi 3-4 kakis pelus, pisis több.
Hányszor eszik? 3 hetesen a 120 nem kevés.
2013. márc. 19. 07:38
9/14 A kérdező kommentje:
Voltunk súlyt mérni. Az orvos eltiltotta a tápszertől mert közel fél kg-t hízott a lányom 1 hét alatt. Panaszkodtam neki a tejről. Azt mondta, hogy nincs olyan, hogy vizes tej... A tej pont olyan amilyenre a babának szüksége van. Hát nem tudom... :/ Most is tejet adtam a picinek és nyugtalan is. 10 percenként nyöszörög. Pedig 140 ml-t evett. :(
10/14 A kérdező kommentje:
4 kg 30-al született, 4 kg 10-el hoztam ki, most 4 kg 90. Nappal 3-szor 4-szer kakil...
Kapcsolódó kérdések: