SOS! Vmi nem jó a tejemmel, fogyott a babám a múlt heti méréshez képest, lent részletezem?
12 hetes lesz holnap.
4 napja éles, erős sírásban tör ki, alig lehet megnyugtatni, nem tudtam mi a gond, de rájöttem! tegnap elkezdtem mérni és csak 80g-okat szopizott. tegnap már csak 40-et!! kész szenvedés, rángatja a cicim legtöbbször és sír, abbahagyja a szopizást, és ha utána megnyomom a mellem, még spriccel a tej. tehát valószínűsítem, hogy nem mennyiségi gond van. bár mintha az is kevesebb lenne.
amúgy azért kezdtem mérni, mert azon kaptam magam, hogy nappal 2 óránként szoptatom!! eddig simán kibírt 3-at is. nagyokat aludt, a héten örültem, ha 2x sikerült elaltatnom, akkor is 20-30 perc után felriadt sírva és alig lehetett megnyugtatni. de most éjjel már éjfélkor felébredt, ami azért furcsa, mert éjjel 2-3ig aludni szokott, akkor szopizik és reggel 6-7 órafelé. most éjfélkor, 2-kor, fél 5kor, és 7kor is evett. visszaraktam 8kor, így most elaludt, de nem tudom meddig.
azt tudni kell, hogy alig ettem a héten, rengeteg elintéznivlónk volt, így szinte egész héten úton voltunk. gondoltam, bizti a napirendjének felborulása a baj. ( persze lehet, hogy ez is közrejátszik.)
ezért gondolom, hogy talán felhígult a tejemés nem elég a tápértéke.
felhívtam a nővérem, és azt mondta kezdjek l egy kis gyümit adni neki ( délelőtti szopi előtt 2 kiskanál almapépet) vagy krumplit vagy répát.
azt is mondta, tegem többször cicre a babám, ne idegeskedjek és egyek-igyak.
mindenképp adjak pótlást?? tápszerem nincs itthon.
ha most rendesen eszem-iszom, nem lehet hogy helyreáll a rend? mennyi idő kell vajon? lehet hormonális gond is, bár nem volt még havim, de este vmi barnás rutyit kezdett folyni belőlem, most mintha már kezdene hasonlítani a vérzésre, még tart, de nem túl erős.
múlt héten pénteken volt 5550g, ma reggel pedig 5530g csak. (3710g-mal, 57 cm-rel született), eddig mindig szépen gyarapodott.
A LÉNYEG: HOGYAN OLDANÁTOK MEG A HELYZETET? MIT TEGYEK?
ADNÁTOK KIEGÉSZÍTÉST, ÉS HA IGEN, MIT? TÁPOT VAGY GYÜMIT?
SZABIN VAN A DOKIM, AZÉRT HÉTFŐN VIGYEM ORVOSHOZ BABÁM?
KÉRLEK SEGÍTSETEK, TAPASZTALT ANYUKÁK!!
Semmiképpen ne kezdj hozzátáplálni, legvégső esetben is tápszert kajon. De szerintem nincs rá szükség. Mivel van tejed, nem az lesz a gond. Vagy szopisztrájk áll a háttérben, vagy valami más zavarja a kicsit
Ezt olvasd végig, és ez alapján tudsz tovább lépni. Egyenlőre ne adj mást, csak ha nagyon éhes.
Nekünk is volt, és kb. 5 nap alatt helyreállt a rend, addig ha kellett, ha nem, cicin volt. Utána többször nem volt ilyen gond, még most is szopizik, egy éves. Kitartás!
Ja, és gyümölcsöt egyáltalán ne adj még neki!!
lemaradt a link, bocsi:)
Lehet hogy a picinek refluxa van, vagy nem kap eleg elelmemet.
En 3 honaposan kezdtem kiegesziteni Farex Rice Cereallal, mert a kisfium lusta volt szopni. Kb, 40 ml-be sajat tejedbe keverj egy kaveskanalni rizs cerealt kezdesnek. persze a baj, ha baj, az ott lesz, hogy bebinek uvegbol kell meginni, vagy kis kanalbol kell adnod. Bocsi, nem tudom magyarul hogy hivjak ezt a termeket, itt a link.
Igaz, itt azt irjak, hogy kezdes 4 honapnal, e en nem torodtem vele, babi happy volt. Eloszor csak egyszer egy nap, nem tul tomenyen ad, mert okozhst szekletrekedest. Majd meglatod, hogy for reagalni a kicsid. Persze, amint teheted, kerdezd meg dokit is.
előz
3 hósan hozzátáplálni nagyok korai és egészségtelen(tapaszatalatból mondom sajnos), a hozzátáplálástól csak csökkeni fog atjed mennyisége.
igen, én is azt gondolom, meg ilyesmit nem is adnék orvosi javaslat nélkül.
a hétvége kihúzása lenne vhogy a célom.
elolvasta, nem pont szopási sztrájknak tűnik, mert szopizik,csak keveset egyzerre és ezért sűrűbben. a rángatás a szopi vége felé van, és elkezd sírni, el kell vennem a cicitől, és előfordult a napokban, hogy annyira sírt, hogy azért nem szopizott. hát lehet, hgy mégis az.
9.50kor felriadt, megszoptattam, 70g-ot szopizott.
Semmiképpen ne táplálj hozzá.Próbáld megszoptatni amikor félálomban van,akkor nem hisztis,valószínűleg többet is fog enni.A tejed nem tud felhígulni,ne aggódj,legfeljebb a mennyisége csökken ha nem iszol eleget.Az is lehet,h a menstruációd miatt megváltozott a tej íze,ezt néhány kisbaba nem tolerálja.Egyelőre szoptasd amikor kéri,próbálj nagyon nyugis helyzetet teremteni ilyenkor.
3 hónaposan van egy növekedési ugrás is,úgyh szoptasd amennyit akarja,mert akkor biztosan lesz elég tejed.
És nyugi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!