SEGITESETEK VALASZT TALALNI! 2 honapja csaszaroztak, mar nincsen verzesem 2-3 hete, fogamzas gatlot (rigevidon) -t szedhetek pld ul matol? Mit arthat a babanak vagy a tejmennyisegnek? Ti mikortol szedtetek fogamzasgatlot?
Mondjuk nőgyógyásszal kéne kiíratni, hormon menteset!!!
És a menzesz 1. napján kell elkezdeni szedni a legtöbb fog. gátlót!
Szoptatás alatt szedhetőt írhat fel a doki,de leginkább nem ajánlják.Mást nem szedhetsz.És ha kizárólag szoptatsz is teherbe eshetsz.
Én két évig szoptattam,addig nem szedtem semmit,most megyek tavasszal rákszűrésre,majd akkor iratok újra.
amig egy kicsit is szoptatsz, csak olyan fogamzásgátlot lehet szedni, amely kimondottan szoptatos anyukáknak valo, csak egyféle hormont tartalmaz (gesztagént). ennek a kezdése menstruáciotol fuggetlen. De ahogy mások is írták, orvosnak kell felírnia és o majd felvilágosít a tobbirol.
a tobbi fogamzásgátlot ilyenkor nem szabad.
teljesen magadtol pedig sose kezdj szedni, semmilyet, nem tudhatod, neked mi a jo. és elvileg el sem adhatnák a gyogyszertárban.
amit a terhesség elott szedtél, az nem biztos, hogy utána is passzolni fog, megváltozik a szervezet, a hormonszint..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!