Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tennétek a helyembe?

Mit tennétek a helyembe?

Figyelt kérdés

A babám 6 napja született és besárgult.

Nagyon aluszékony és gyenge.

Amikor cicire teszem pár szívás után be alszik illetve nagyon nehezen fogadja el (bimbóvédőt használok).

Most mellszivóval fejem és egy alkalommal 25-30 ml-t tudok ami tudom hogy nem sok sajnos...

Lehet nem is lesz elég tejem?

Így minden második étkezés (40-50 ml) tej a többi tàpszer.

Nagyon elvagyok keseredve!

2013. márc. 13. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Hú, de ismerős helyzet.. Igaz, már 5 éve volt, de így voltam én is, csak nekem 20 ml-nél soha nem volt több tejem, akármit csiáltam. 3 hónapig küszködtünk, hogy szopizott max 20 ml-t (mértük a gyereket), utána kapott 80-100 ml tápszert. Végül 3 hónap után teljesen átálltunk a tápszerre.

Szerintem neked jobb esélyeid vannak, hisz eleve 40-50 ml nem is olyan kevés (nekem sose volt ennyi). :) Szerintem szoptasd amig csak tudod, és a kiegészítés mehet tápszerrel.

2013. márc. 13. 21:27
 2/6 anonim ***** válasza:

Probaltad mar ezt a fejesi technikat?: 7-7, 5-5, 3-3, 1-1. Elkezded fejni az egyik melled 7 percig, majd a masikat is 7 percig, aztan 5 percig...s igy tovabb. Nem szamit, hogy nem jon esetleg semmi. Sajnos nekem se volt tul sok tejem. En csak naponta 1x-2x csinaltam meg, szoptatas utan. Reggeli elso szoptatassal csinaltam, meg egyszer esetleg delutan. Reggelente tomee tippie (bocs, nem biztos jol irom) kezi fejovel fejtem, akkor 120ml kijott kezdetben, s az el is ment altalaban a nap folyaman, mert volt, hogy a napkozbeni tej nem volt eleg.

En kezdetben 1 ora hosszat szoptattam, 1 ora szunet, s ujra szopi. Teljesen ketsegbe voltam esve, nehezen jott a tej, lanyom lustacska volt. 9 honapon at kinlodtunk, 8 honapos koraban vagy 3 hetig nem volt hajlando mast enni, csak anyatejet...gondolhatod, akkor mar alig volt tejem, hiaba nyustolte egesz nap a lanyom a cicim. Teljesen kimerultek a keszleteim 9 honapos korara, es akkor dontottem ugy, hogy attarunk tapszerre....most tervezzuk a kovetkezot, mar elore felek...nagyon remelem, hogy ezt megegyszer nem kell vegigcsinalnom:S

Nehez, kitartas! En akkor adtam fel, mikor mar csak 10-15 mili jott kabe, annak mar nem lattam ertelmet...foleg, hogy nem gyarapodott a lanyom 1 honapon keresztul, mikor csak anyatejet volt hajlando enni.

2013. márc. 13. 22:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a bimbóvédőt felejtsd el, mert zavarhatja a babád! Az én első fiam is besárgult, tudom milyen aluszékonyak iilyenkor. Nekem az vált be, hogy amikor csak ébren volt, próbáltam szoptatni. Ha kezdett elaludni, a talpát vakargattam (semmi másra nem reagált), így kicsit magához tért és evett tovább. De így is fél órát bírkóztam vele, hogy eleget egyen. Tejlázam volt, annyi tejem volt, mégsem tudtam fejni, kb. 2 hét volt mire megtanultam rendesen használni, úgyhogy emiatt ne aggódj. A lényeg, hogy minél többet legyen cicin a picid, szoptasd igény szerint és felejtsd el az órát. A bilirubin a szoptatással fog csökkenni a szervezetéből, akkor majd egyre könnyebben fog szopni, egyre többet lesz ébren. :) Nekem az első hét kemény volt, de utána hamar bejöttünk. Így sok tejem lett és nagyon sokáig szoptattam. Fejni amúgy nem rendszeresen fejtem, csak hogy legyen tartalék. Ha fejed a tejed, azt pedig semmiképpen ne cumisüvegből add a babádnak.
2013. márc. 13. 22:19
 4/6 frászkarikaborsó ***** válasza:

Nálunk is ez volt. Én erőltettem az evést. Próbálkoztam piszkálással, simogatással, talpcsikarással, hideg kézzel hozzányúltam, stb. A legjobb az volt amikor az álla alatt simogattam mert attól beindult a szopóreflexe. Nekem is nehezen tudtam bevenni a mellemet, én mindig összecsípve tuszkoltam a szájába, aztán rászívott, evett kicsit, elengedte, megint tuszkolni kellett. Én nem használtam bimbóvédőt, inkább szenvedtem, és nem tápszereztem, mert így is evett eleget, de tény hogy meg kellett vele küzdeni.

Tejed akkor lesz elég ha kieszi, ha tápszerezed, akkor annál kevesebb lesz a tejed, inkább erőltesd hogy egyen. Tudom hogy nehéz de az eleje húzós csak, aztán már egyre ügyesebb lesz. Ja, a tuszkolás nálunk kb 2 hónapos koráig tartott, addig nem tudta magától bevenni a szájába a bimbóm. De ettől függetlenül ha beadtam neki akkor evett rendesen.

2013. márc. 13. 23:42
 5/6 anonim ***** válasza:
legyen jó mellszívód és ürítsd ki teljesen a cicit. ha nem ürül ki, csökkenni fog a mennyisége. tápszert csak akkor adj neki, ha muszáj. minél több inger érje a cicit. pici még, nem kell neki olyan sok kaja
2013. márc. 14. 11:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Fejéssel nekem sem jött 40 mml-nél több,viszont ha szopott jött 150 ml is.

Tedd mellre amikor csak tudod.

2013. márc. 15. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!