Szoptatás alatt tornázni lehet? Csupán hasizom erősítésre gondolok, egyelőre. Tapasztalatok?
Ez nem a szoptatástól függ, hanem attól, hogy mikor szültél.
Én a hathetes kontrollon amikor voltam, megkérdeztem a dokit, hogy szabad-e. Akkor azt mondta igen. ( de ez egyéni elbírálástól függ)
Én 2 hónappal szülés után vettem rá magam az újbóli mozgásra. ( a hasizommal mondjuk pont óvatosan- azok megnyúltak stb) A tej íze nem változott, a mennyisége sem ( 8 hónapig adtam tejet), a lányom még mindig szopik- 18 hónapos.
Na, szóval hát szoptatástól nem függ, de sok minden mástól igen, úgyhogy én megkérdezném a dokimat, hogy lehet-e.
Szoptatást abban befolyásolja, hogy feszesebb leszel utánna közvetlen így nehezebben folyik le a tej. Ezért van az hogy este nehezebben jön ki a tej reggel meg folyik.
vagy is sportolj egyböl a szoptatás után, majd zuhanyoz le és lazulj el. ha átalussza az éjszakát a baba akkor este a legjobb, mert reggelig kipihened magadat.
Este azért van kevesebb tej, mert estére változik az összetétele, mellesleg gyakrabban eszik a baba. Éjjel pedig annyit azért nem, így megtelik, azért folyik.
Persze érdekes elmélet, de még az összefüggést sem látom- pedig van közöm a témáhz.
No mindegy, nemn " offolom" szét a topicot, de ez butaság
Ja, és még valami!
Sokan azért hozzák összefüggésbe a tej csökkenését meg a tornázást, mert ilyenkor sokan nem visznek be elég folyadékot. A szoptatás miatt alapból emelkedik a folyadékszükséglet, a mozgás miatt úgyszintén. Az elégtelen folyadékbevitel pedig tényleg vezetHET a tej csökkenéséhez.
Szóval- szigorúan 6 hét után, amikor a doki látott- elkezdhetsz mozogni óvatosan ( vannak kifejezetten ilyen tornák, baba- mama, akár terhes torna is stb ) Sok folyadék, és a tej is marad.
Illetve ajánlott szoptatás után mozogni ( ill fejés után), de ez kényelmi szempont, nem jó teli cicikkel mozogni.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor marad még a pihi, csak 6 hét után kezdek mocorogni.
Mindenkinek minden jót!
2 hónapos volt a babám mikor elkezdtem hasizmozni. Két dologra vigyázz, az egyik hogy pótold a folyadékot (ha izzadsz), tehát torna előtt és után igyál meg egy pohár vizet. Akkor nem fog csökkenni a tejmennyiség.
Az izomláz pedig a tej ízére hathat, ezért óvatosan, fokozatosan kezdd. Tényleg érdemes inkább szoptatás után csinálni, de ha nem megy így, és óvatos vagy, akkor lehet később is. Nálunk nem volt gond se az izomlázból, se abból ha nem közvetlen szoptatás után csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!