Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Bolti tejet kap egy 6 hónapos...

Bolti tejet kap egy 6 hónapos baba tápszer helyett! Vagy éppen híg tejbegrízt bolti tejből! Csak szerintem felelőtlenség? Mit tegyek? Olyan sokat gondolok szegény kissrácra!

Figyelt kérdés
Szerintem a tápszer még olcsóbbra jön ki! Mért csinálja ezt egy anya a saját gyerekével? Milyen következményei lehetnek?? Amúgy a baba hízik rendesen! Sőt! Fél éves és 9 kg!
2013. febr. 27. 09:52
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Van gyerekem és pont ezért nem értem hát köszönöm több választ nem kérek! valószínű bennem van a hiba és nem vagyok elég tájékozott mert ez normális dolog! És nagyon rossz ember vagyok! :) közben megtaláltam hogy itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

és itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

VELEM ÉRTENEK EGGYETTT LEGTÖBBEN!

2013. febr. 27. 10:28
 12/21 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem se tegyél semmit, nem a Te dolgod. Egyébként sem lesz semmi baja tőle, persze nem felel meg a jelenlegi ajánlásoknak, de én is és még sokan mások tejen nőttünk fel, mert édesanyám nem tudott szoptatni, mégsincs semmi bajunk, nem vagyunk allergiásak és egyebek!

Nővérem, aki egészségügyben dolgozik, ő is fél éves korától tejet adott a fiának, hiába volt rengeteg teje, nem kellett a gyerkőcnek, és a tápszer sem...semmi baja nem lett neki sem!

Egyébként meg ha nem is tudod milyen következményei lehetnek (mert ezt kérdezted) akkor meg aztán pláne nem értem, min problémázol... Jól fejlődik, gondolom nincsenek allergiás tünetei, orvos, védőnő gondolom csak látja néha, semmi baja nem lesz!

És a tápszer rohadt drága, már bocs....

2013. febr. 27. 10:28
 13/21 anonim ***** válasza:
67%

De van különbség az alkohol és a bolti tej között. Attól hogy bolti tejet ad nem hiszem hogy alkoholt is. Attól hogy tejet ad neki nem hiszem hogy rossz anya, nem feltétlen kell elítélni.

Savanyú a szőlő kedves kérdező? (Ha lenne gyereked, akkor nyugodtan megmondhattad volna az anyukának hogy szerinted ez nem jó.de mivel gondolom nincs ezért nem szólhatsz mert úgyis azt mondaná:mit akarsz te akinek nincs is gyereke...)

2013. febr. 27. 10:29
 14/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Hát igen, tényleg nem a legjobb a bolti tej ennyi idős korban, de azért ez nem egy katasztrófa. Felnőnek gyerekek ennél sokkal rosszabb körülmények között is, hidd el. Azon meg kár megsértődni, hogy nem bólogat bőszen mindenki, hogy igen, mennyire szemét anya az ilyen.

2013. febr. 27. 10:32
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez fura. 2009 óta izgat ez a kérdés vagy több gyerek is van a rokonságban akik teljesen egyformán gondolkodnak a tej adásáról.

Egyébként nem tudhatod mi áll a háttérben. Pl. a fiam sem a tápszert sem az anyatejet nem fogadta el 5 hós kora óta. A seg.em vertem volna földhöz örömömben, ha a bolti tejet megissza.

Az ő gyerekük, neked csak a sajátodat kell nevelni.

2013. febr. 27. 10:36
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 27. 10:52
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még 6 hónaposan korai,de ha nincs baja a babának tőle akkor semmi gond.Fel kell forralni.A védőnőm mondta hogy bolti tejet ne adjak a gyereknek 3 éves koráig.A lányom meg 1,5 évesen már azt itta.Semmi baja nem lett tőle.Tápszert amúgy se szerette,mindig fintorgott tőle.Szoptatni meg nem tudtam csak 3 hónapos koráig.
2013. febr. 27. 12:22
 18/21 anonim ***** válasza:
82%

Semmit,mindenki azt ad enni a gyerekének ,úgy öltözteti,és úgy neveli ahogy akarja,fogd fel és sepregess a magad háza táján.

Az enyém nem tejbegrízt evett 6 hónaposan,de az ilyen kéretlenül is okoskodó emberektől a falra mászok. Tudtommal nem veszélyezteti a gyerekét,szóval ha nem lövi magát az anya,vagy nem fűtetlen szobában él a gyerek,nem veri össze,dobja kukába,akkor komolyan ,mit szólsz bele?

Egyébként meg több milliárd ember nőtt fel paprikáskrumplin,lisztlevesen,tejen,anyámkínján . És nem haltunk ki .Ki a fene tudná objektíven és pontosan megmondani mit és mikor kell enni adni a gyereknek,mikor pár évente változik az aktuális "ajánlás" ,és olyan SZÖGES ELLENTÉTJÉRE fordul néhány,mint pl a gluténnal kapcoslatos dolgok az elmúlt pár évben. Mindenki cselekedjen saját belátása szeirnt,ennyit lehet tenni.

Egy szó mint száz: nagyon "aranyos" és "jófej" vagy,hogy "aggódsz" másokért, de ha nem kérik nem kell beleszólni .

2013. febr. 27. 15:52
 19/21 anonim ***** válasza:
87%
Mielőtt a tápszeripar "letarolta" a világ anyáit, a nem szoptatott csecsemők feles, illetve háromnegyedes BOLTI tejet kaptak. Olyannyira, hogy napi fél litert jegyre adtak ingyen a boltban a gyerek bizonyos koráig. Az én két nagyfiam is ezt itta. Más kérdés, hogy az akkoriban még tényleg tej volt... Az is gyakran megtörtént, hogy éjszakára bolti tejből készült híg tejbegrízt kaptak, és reggelig aludtak tőle mint a bunda. Se kövérek, se soványak nem voltak, kutyabajuk nem volt tőle.
2013. febr. 27. 23:47
 20/21 angyi3 válasza:
Szia.Nincs miért sajnálnod a babát,,,régen is azt kaptak a gyerekek csak most jottek rá hogy nem jo,de érdekes régen jo volt...én 5 honapos korom óta bolti tejet kaptam és nem azért mert sajnálták volna a pénzt a tápszerre hanem mert akkor jában ez volt a szokás,,és semmi bajom nem volt,hasam se fájt...úgyhogy nyugodj meg nem hiszem hogy az anyuka ha látná hogy rosszat tesz vele a babának továbbra adná,ha pedig olyan anyuka hogy mégis akkor szerintem nem a tejjel lenne ott a legnagyobb probléma.szia.
2013. febr. 28. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!