Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1 hetes kisfiam ma háromszor...

1 hetes kisfiam ma háromszor visszabukta az anyatejet? Fekve szoptatom, a feje oldalt van, eléggé ki van tekeredve szegény. Rosszul is aludt egész nap, fel felriad álmából. Ez lehet a baj, vagy valami más?

Figyelt kérdés
Minden szoptatás után meg kell büfiztetni a babát?
2009. máj. 7. 17:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kell büfiztetni, de miért van kitekeredve? Első babámat én is csak fekve szoptattam, de őt is oldalra fektettem, a háta mögé tettem egy összetekert plédet, ami nem engedte elgurulni és olyan jól működött a dolog. Az nem jó ha kitekerdik.
2009. máj. 7. 17:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A kevés bukás természetes és ártalmatlan jelenség, de a leírásod szerint lehet az oka a helytelen testtartás szopás közben, ami következtében több levegőt nyel a kelleténél. A fekve szoptatás kényelmes lehet mindkettőtöknek, de fontos, hogy a baba veled szemben legyen az egész testével, a hasa legyen egészen közel, illetve érintse a tiédet, a fejét ne kelljen elfordítania szopás közben és mélyen harapjon rá a mellbimbóra úgy, hogy a mellbimbó körüli barna részből is a lehető legtöbbet bekapja és ne csúszkáljon szopás alatt a mellbimbón. Ezt a helyes tartást elérheted párnák segítségével, ha a hátát alaposan kitámasztod. A helyes testtartásban nem fog túl sok levegőt nyelni de némi levegő nyelése kivédhetelen, főleg, ha nagyon bő és gyors folyású a tejleadó reflexed. A szoptatás után minden esetben segít a büfiztetés. Ha nagy levegő távozik, esetleg megkínálhatod még a melleddel, mert lehet, hogy a levegőbuborék felszabadított némi helyet egy kis tejnek :)

Tartós bukás esetén segít, ha szopi után kis ideig függölegesen tartod (ölben), vagy a karjaidban úgy, hogy a feje és mellkasa kicsit magasabban legyen a popsijánál.

2009. máj. 7. 17:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Igen,minden etetés után büfiztetni kell. Valamelyik babának elég nehezen megy,de ki kell várni. Nálunk 5-15perc ez az idő. Néha egy kicsit a hátára fektetem,pár perc után felveszem és akkor böfizik egy nagyot. Ha fekve szoptatsz akkor a baba hasa a te hasad felé legyen,így könnyebben eszik majd.Ha kell támaszd meg valamivel a hátánál.Mindíg veled szemben legyen a teste is.
2009. máj. 7. 17:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! igazából első baba, a kórházban nem mutatták meg a szoptatást (sem), igy egy kicsit "bénzázunk". Remélem idővel belejövünk majd. A hátát pedig kitámasztom egy párnával ahogy irtátok. Thx
2009. máj. 7. 19:54
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A baba fülének,vállának és csípőjének egy vonalban kell lennie.Ha erre figyelsz nem tud kitekeredni.
2009. máj. 8. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!