Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha már csak kétszer-háromszor...

Ha már csak kétszer-háromszor szoptatom a babámat, akkor is véd még az Azalia?

Figyelt kérdés
És ha a szedés elkezdésével nem várom meg a mensi első napját,akkor is lesz hatása 7 nap után?
2010. márc. 13. 13:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Kb. 60-70%-ban akadályozza meg a terhességet, szóval ezzel számolnod kell, hogy emellett is simán terhes lehetsz.
2010. márc. 13. 13:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Én csak szoptatok még, de én sem vártam meg a menzit, úgy kezdtem el szedni. (mondjuk 4 hónapja nincs vérzésem). Viszont azt nem is tudtam, hogy csak 60-70%-ban véd! Amúgy szerintem kérdezd meg a dokit, hogy így is ad-e elég védelmet,viszont másik gyógyszert meg nem ajánlatos szedned ha még szoptatsz.
2010. márc. 13. 14:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor, ha még aktívan szoptatsz, tehát csak anyatejet kap a gyerkőc, akkor kb. 90% a hatékonysága. Ezek nem olyan erős szerek mint a normál fogamzásgátók - éppen ezért lehet szoptatás alatt is szedni, ezért van az, hogy kisebb a hatékonyságuk. Amikor pedig csökken a szoptatások száma akkor célszerű kombinálni más védekezési módszerekkel is, ha nem akartok gyorsan kistesót. Fura, hogy nektek ezt az orvosotok nem mondta el, én mindenesetre tőle tudom.
2010. márc. 13. 18:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Csak szoptattam még amikor felírattam,aztán sajnos másképp alakult...De ha ezt tudom,ki sem váltom 7000ft-ért!Nem sok hasznát veszem az olyan fogamzásgátlónak,ami mellett még a gumi is kell...........
2010. márc. 14. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!