Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejlázam van. Nagyon fáj a...

Tejlázam van. Nagyon fáj a mellem, és egész nap lázas voltam. Mit tehetnék, hogy javuljon?

Figyelt kérdés
Látott ma háziorvos, azt monta, h. jegeljem, masszírozzam. Ezt is tettem a nap folyamán, de szeerintem csak rosszabb lett. Kaptam tőle egy lázcsillapítót délben, de még a nap folyamán 2x belázasodtam. Most is lázas vagyok, 38.2C és már 1 órája, h. bevettem egy algopirint. Kisfiam már három hónapos! Hiába fejem a fájós mellem, nem jön belőle szinte semmi. Máskor, meg 160 mili is kijön egy mellből. Segítsetek! Kétségbeestem. Kihez forduljak?
2013. febr. 25. 21:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
a melleden vannak piros foltok?
2013. febr. 26. 12:22
 12/16 anonim ***** válasza:

Amikor egy tejcsatorna elzáródik, csak az egyik mell érzékeny, többnyire csomó vagy ék alakban. A tünetek fokozatosan alakulnak ki, kis hőemelkedés lehet, de magas láz nincs, a mama jól érzi magát. Ilyenkor az a legjobb, ha a szoptatást megfelelő gyakorisággal az anyuka folytatja. A szoptatás nagyon fontos!

A helyes szoptatási módszer lényeges a berepedések megelőzésére. A mellre tételről már írtam, a baba elvételekor pedig, a mellre tapadást kell az ujjunkkal megszüntetni. A tisztaság fenntartása mindig lényeges, a használati eszközöket pedig fertőtlenítsük. Remélhetőleg így nem alakul ki a mellgyulladás és az édesanya gond nélkül élheti meg ezeket a boldog hónapokat.

A mell kiürítését segíti a szoptatás előtti meleg vizes zuhanyozás is. Fontos hogy a babát úgy tegyük mellre, hogy ne csak a mellbimbót, hanem a bimbóudvar kb. 3 cm-es részét is bekapja. A szoros melltartó viselése kerülendő.

A szoptatás után a mellet fejéssel ki kell üríteni, gyengéd masszázs is alkalmazható.

Ez után átmenetileg a fájdalom csökkentése miatt hideg vizes borogatás is alkalmazható de csak rövid ideig. (10 perc) Az édesanya pihenjen sokat, lazítson! Többnyire ezekkel az egyszerű fogásokkal a panaszok gyorsan megszűnnek. Jó egészséget!

2013. febr. 26. 12:23
 13/16 anonim ***** válasza:

a netről a kérdező is bármit kereshet.

de most ne a gép elött üljön, hanem irány a nőgyógyászat, vagy a kórház, én tapasztalatból írtam, mert én is átestem rajta, segíteni akarok, írj privit!

2013. febr. 26. 12:40
 14/16 anonim ***** válasza:

A tesómnak is kórház lett a vége, ezért írtam a szoptatási tanácsadót. Mert tud segíteni.

A homeos bogyókkal vigyázni kell, mert ha nem a megfelelő cht veszed be, elapasztod a tejed.

2013. febr. 26. 13:04
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Kedden este elmentünk a nőgyógyászati klinikára, ahol adtak egy pár tanácsot. Például azt, hogy hagyjam abba a mellmasszírozást, mert teljesen összeroncsoltam már így is a tejcsatornákat vele, ezért lett olyan piros a mellem, és ezért fáj rettentően még mindig. Hűtsem a mellem továbbra is vmilyen jeges dologgal, szedjem a homeós bogyót, hát ezt tanácsolták. És hát igazuk lehetett, mert szép lassan, elkezdett múlni a fájdalom, és a láz is. Azt mondták, h. nem lehet tejlázam, mert ilyenkor olyan már nincs. Szerintük megnyomhattam a mellem, mondjuk éjszaka, ami miatt begyulladt. A háziorvosom azt mondta, masszírozzam, nyomkodjam erősen a mellem, míg ki nem jön a tej, különben nagy baj is lehet belőle. Én meg hittem neki, anyait apait beleadtam, jó erősen masszíroztam, hogy már sírtam a fájdalomtól.(Közben teljesen összetörtem a tejcsatornákat) A tej nem jött belőle, sehogy sem. 2 teljes napig voltam folyamatosan lázas. A gyógyszer éppen csak levitte a hőmet 37.3C ra, de már ment is vissza a lázam felfelé. Szörnyű, életem egyik legszörnyűbb 2 napja volt.

De hál'Istennek túl vagyok rajta, a tejem is elindult, és a kisfiammal újra boldogok vagyunk. Köszönöm a válaszokat mégegyszer, kívánom, hogy ti ne járjatok így!

2013. márc. 1. 13:01
 16/16 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy jól alakult és jobban vagy!

Sok szép, összebújós szopit kívánok nektek!

2013. márc. 1. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!