3 hetes babám egész nap szopizna? Miért? Valamit nem jól csinálok?
Miért két mellből?
Sztem nem okvetlenül éhes, hanem te kellesz neki, illetve komfortszopizna. Ha bealszik és újra cicit kér, én uazt adtam vissza, kb. két órán keresztül. Ha a másik nagyon feszülne, picit fejhetsz belőle, hogy ne legyen mellgyulladás.
Ne szoptasd állandóan! Egy-egy szopi között hagyj legalább 2 óra hosszát! Ha elalszik rajta, akkor próbáld felébreszteni, de ha nem akar tovább szopni, akkor tedd be az ágyába. Akkor is, ha nyöszörög.
Pár hét után meglátod, hogy ő milyen sűrűn akar szopni. Lehet hogy egyszer csak 2 órát vár, máskor pedig 3-4 et is. Az igény szerinti nem azt jelenti, hogy állandóan a mellen kell lennie. És egyszerre ne szopjon 20 percnél tovább? Éppen azért hasfájós, mert nem tudja feldolgozni a tejet és szopi közben sok levegőt nyel. Nem csak azért sír egy csecsemő, mert mindig enni akar, hanem mert fáj a hasa, melege van stb. Ha fáj a hasa a sok szopitól, akkor csak jobban fog neki fájni, ha még kap enni.
Tarts valamilyen rendszert.
Az első válaszoló nagyon jól írta:)!
Az ilyen piciknek nagyon erős még a szopási igényük(ami nem egyenlő az éhséggel, szomjúsággal), és ők még nem tudják "szabályozni", hogy jöjjön- e a tej vagy "csak" komfortszopáshoz cicizzen. Szóval ha nem határozottan éhes, akkor a "kiürített" melledre tedd vissza:). Így azt is kikerülőd, hogy sok "első" tejet kapjon, amitől fájhat a hasa.
A www.lll.hu- n és a szoptatásportálon olvasgass az újszülöttek szoptatásáról:), ha van kedved és időd, soksok hasznos infót találsz, és nyugodj meg, három hetesen normális a szinte non- stop szopizás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!