Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9,5 hos kislanyom mèg...

9,5 hos kislanyom mèg mindig nem hajlando ètelt elfogadni csak az anyatejet, egyfolytaban csak szopizna foleg ejjel, egesz ejjel a cicin log es ugy alszik, ha elveszem tole felebred es sir, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mèg egy kèrdès: hogy tudnam beleszoktatni a kocsiba? ha megyunk setalni mindenki babaja,csondben figyel ki a kocsibol ,csak o visit h ki akar szallni,es kezben akar lenni,ez is szuletese ota igy megy.. :(
2009. okt. 4. 10:14
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem időben el kellett volna kezdeni a hozzátáplálást. Az a baj hogy sokan anyatejmániások és azt hiszik hogy csak az kell a babának. Persze kell neki én is szoptatok még, a babám 7 hónapos. Reggel és este szopizik, és van hogy napközben is kéri, de az ritka. Én 5 hós korától hozzátáplálom és hála Istennek mindent szépen eszik amit csak lehet neki. Szerintem mindennap próbálkozz az etetéssel és előbb utóbb el fogja fogadni. Ne adj neki mindig cicit hanem kaját és ha nagyon éhes lesz úgyis megeszi. Sok sikert.
2009. okt. 4. 10:20
 2/9 anonim ***** válasza:
60%
Az anyatej nár 6 hónapos kor után nem elég tápláló egy babának és nem is tartalmazza azokat a vitaminokat stb.ami egy ekkora babának kell.Sokkal előbb elkelett volna kezdeni a hozzátáplálást,és nem lett volna szabad kézbe szoktatni.Most már csak próbálkozni tudsz.Eteted,ahogy az előttem szóló írta,nem adsz neki szopt,legfeljebb reggel-este,éjjel csak tea,még akkor is ha sír.Kézbe pedig csak akkor veszed,ha tisztába rakod,eteted stb.Néhány napig biztosan fog ordítani,de ezt ki kell bírni.Ha nem bírod ki,akkor még két évesen sem eszik és akkor is hordozhatod kézben.
2009. okt. 4. 10:33
 3/9 A kérdező kommentje:
nem most kezdtem a hozzataplalast hanem 6 hosan,de mindent feloklendezett es kikopott.. a tejem taplalo,es eleg neki 8100 g,nem is azzal van a baj ,hanem azzal h mar en nem birom..
2009. okt. 4. 10:39
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Szia.Ez elég összetett dolog, mert előbb azt kellene kideríteni, hogy miért nem fogadja el az ételt. Abszolút nincs rá hatással másfajta íz, vagy a kanalat nem szereti? Ha ti esztek, mit reagál rá a kicsi? Amúgy az én kicsim 8 hós koráig csak szopizott és igen is jól táplált baba volt. Se vérszegény, sem vitaminhiányos nem volt. Őt egész egyszerűen nem érdekelte az evés. Sőt szopin kívül mást nem is fogadott el, még vizet sem. Ma már 97 cm magas majdnem 15 kg és kicsattan az egészségtől.

Tipp: esetleg, ha anyatejjel csinálnál neki főzeléket, akkor lehet, hogy szívesebben venné, mert új íz az igaz, de a kedvence is benne van :)

Sok sikert és sok boldogságot a babádhoz.

2009. okt. 4. 10:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Éjjel nem azért cicizik, mert folyamatosan éhes,hanem mert téged használ cuminak. Vegyél cumit és add neki azt ,ne a melled! Ha ordít, nem kell ciciztetni,mert ez tényleg sok,nem fogod sokáig bírni! Az első lépés az éjjeli cicinlógás megszűntetése kell hogy legyen. Ha éhes éjjel és egyszer jól belakik,az belefér,de hogy áztatja a melled a szájában,az már nem okés, mert cumiként használja,nem pedig enni.
2009. okt. 4. 10:53
 6/9 anonim ***** válasza:

csak egyetérteni tudok az előttem szólókkal, ezt nagyon elrontottad, és nehéz lesz normális kerékvágásba kerülni. mert ez nem az.

keménynek kell lenned, normális ételekkel kínálni, nem odaadni a melled neki, és éjjel külön altatni!!!!!

sokat fog sírni, lehet, hogy el fog tartani 2 hétig is, de megszokja és mindenkinek jobb lesz.

cumit adjál neki, mert ez így tényleg nagyon rossz.

nem alhat a melleddel a szájában!!!

legyél kemény, határozott, akkor is ha sír!!!!

2009. okt. 4. 11:28
 7/9 anonim ***** válasza:

...ja, és a babakocsis probléma ugyanerről a tőről fakad.

próbáld ki a sportkocsit.

2009. okt. 4. 11:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom akkor valamit nagyon elrontottál. Szerintem is azt kellene hogy megvonod a cicit tőle mert soha nem fog szilárdat enni. _Ekkora gyereknek már darabosat kellene ennie.
2009. okt. 4. 12:04
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Na most engem jól le fognak pontozni azt hiszem, de akkor is leírom! valószinűleg valami tényleg félrecsúszott, de úgy gondolom semmi nincs veszve. Azt hiszem én úgy csinálnám, hogy éjjel egyszer-kétszer megszoptatnám aztán ha jóllakott akkor nincs cumizás, ebben tényleg határozottnak kell lenni, talán még a cumi is bevethető. Próbáld meg ringatva visszaaltatni cici nélkül.Egy ismerősöm (most tejesen lényegtelen milyen okból) egy éves koráig csak szoptatta a nagyobbik fiát és semmi baja nem lett, most már iskolás okos, jól fejlett fiú. Természetesen ez nem túl jó ötlet, csak azért írtam, hogy ne ess annyira kétségbe az előző válaszoktól. Reggel este legyen szopi, napközben meg csak akkor adjál neki cicit ha már evett valami mást is, és próbáld akkor etetni ha ti is esztek hátha megjön a kedve hozzá. Vagy ahogy az előttem szóló írta csináld a kajákat anyatejjel, az is segíthet. Ebben az esetben inkább a gyümölcsökke próbálkoznék, azt a legtöbb baba jobban szereti, mert édes.

Babakocsi fronton lehet, hogy nem tudsz már rajta segíteni, nem is biztos, hogy te szúrtad el. az én lányomnak is volt pár hónapja, hogy üvöltött benne, aztán abbamaradt. Mi olyan helyekre ahová nem lehet babakocsival menni a háti hordozót használjuk, azt nagyon élvezi, esetleg próbáljátok ki, könnyebb úgy vinni mint kézben cipelni.

2009. okt. 4. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!