Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejlázam van. Nagyon fáj a...

Tejlázam van. Nagyon fáj a mellem, és egész nap lázas voltam. Mit tehetnék, hogy javuljon?

Figyelt kérdés
Látott ma háziorvos, azt monta, h. jegeljem, masszírozzam. Ezt is tettem a nap folyamán, de szeerintem csak rosszabb lett. Kaptam tőle egy lázcsillapítót délben, de még a nap folyamán 2x belázasodtam. Most is lázas vagyok, 38.2C és már 1 órája, h. bevettem egy algopirint. Kisfiam már három hónapos! Hiába fejem a fájós mellem, nem jön belőle szinte semmi. Máskor, meg 160 mili is kijön egy mellből. Segítsetek! Kétségbeestem. Kihez forduljak?
2013. febr. 25. 21:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha kemény és be van csomósodva, akkor inkább a meleg zuhany és a masszírozás jó. Próbáld meg!
2013. febr. 25. 21:05
 2/16 A kérdező kommentje:
Szia, az orvos, a jeges borogatást ajánlotta. :( Azt mondta, gyulladásra ez a legjobb.
2013. febr. 25. 21:10
 3/16 anonim ***** válasza:
Bár nekem a szülés utáni napokban, de háromszor is volt mellgyulladásom, és mindig a meleg zuhany alatt masszíroztam. Utána fejtem. Próbáld meg, nem veszíthetsz!
2013. febr. 25. 21:32
 4/16 anonim ***** válasza:
Még valami: az orvos nekem gyógyszert írt fel azonnal. Erre nem volt szükség szerencsére. Úgyhogy próbáld csak meg!
2013. febr. 25. 21:35
 5/16 anonim ***** válasza:

meleg vízzel zuhanyozd körbe, masszírozd, fejd le amíg a kicsi nem tud belőle rendesen sopizni

sajnos nekem is volt, sokáig csomós is maradt és érzékenyebb is lett.

a lényeg, hogy mihamarabb csomómentesítsd.

kitartást!

2013. febr. 25. 22:00
 6/16 anonim ***** válasza:

elapsztani kell hideggel:(

mindenképpen le kell fejned, mert be fog mégjobban gyulladni!!!! állj a tus alá, engedd rá a meleg vízet, amilyet csak elbírsz és fejj!!!

2013. febr. 25. 22:00
 7/16 anonim ***** válasza:
nyugodtan szoptathatsz is!
2013. febr. 25. 22:01
 8/16 anonim ***** válasza:
Sződy Juditot ajánlom, szopis tanácsadó. Fészbúkon is fent van, ott is kérdezhetsz tőle. Nekem sokat segített. A karomat sem tudtam felemelni, egy nap alatt rendbe tett. :)
2013. febr. 25. 22:52
 9/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Tegnap a kádban áztattam a melleimet forró vízben. Masszíroztam, egyszerűen nem segített. Utána lefejtem, de csak 20 mili jött ki az is a mellem aljából, ahol nem görcsös. Mára még jobban begyulladt, tök kemény a cicim. Kisfiamat előbb ráteszem a gyulladt mellre, abból hagyom szopizni, szívja is rendesen, de nem jön belőle, nem nyel. Itt a gyakorikon olvastam, hogy valakinek a homeopátis bogyók segítettek. Ma vetettem a párommal én is phyzolaccát, belladonnát, bryonia golyócskákat. Ezekben most nagyon reménykedem, h. használnak. Azóta is lázas vagyok, éjjel háromkor 38.6C volt a hőm. 4 óránként szedem az algopirint.

Köszönöm a válaszokat.

2013. febr. 26. 11:54
 10/16 anonim ***** válasza:

Én nőgyógyászhoz mentem mikor ugyanígy mellgyulladásom lett és lázas is voltam, ez nemjáték, menj dokihoz!!!

Antibiotikumot fogsz kapni, ne kísérletezz tovább, műtét is lehet belőle.

2013. febr. 26. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!