Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Könnyű szoptatni? Nem fáj?

Könnyű szoptatni? Nem fáj?

Figyelt kérdés
Én nagyon érzékeny vagyok a melleimre és félek tőle, hogy e miatt nem tudok sokáig vagy addig ameddig kell szoptatni.
2013. febr. 19. 10:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Hozzáedződik a mellbimbód.

Az első 3 hétben görcsbe volt a gyomrom, ha éhes lett a lányom, szinte sírtam, annyira fájt, sebesre szívta.

hiába mondják, hogy nem fáj az elején, ha jó a technika, ez baromság!

Mindent úgy csináltam ahogy tanították, mutatták, mégis ez lett belőle.

Nehezen indult meg a tejem, a lányom mohó volt és ez lett az eredménye.

De kb. 3 hét után begyógyult a mellbimbóm, azóta nem fáj, max. néha kellemetlen érzés.

2013. febr. 19. 10:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Az első gyerekemmel nehezen tanultam meg, kb. 2 hétbe telt, de azután flottul ment, nem volt semmi gond. Nekem egyáltalán nem fájt, pedig eleinte sokat nyiszorgattam.
 3/8 anonim ***** válasza:
De,van hogy fáj.Mikor a baba szétharapja a melledet,mert tanulnia kell hogy hogyan csinálja,vagy ha feszül,mert tul sok tejed van...amugy könnyű dolog:)
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem eleinte nem fájt de kb a második héttől a hetedikig nagyon fájt! A kisfiam rászokott arra, hogy 1 órán át szopizott nyugodtan, lassan kényelmesen kortyolgatott, néha szundított is egyet közben. Na ettől felázott a mellbimbóm és a szívástól meg az ínye dörzsölésétől kirepedezett. A hetedik hét környékén már szó szerint sírtam amikor mellre raktam a kisfiamat és megfordult a fejemben, hogy nem bírom tovább. De aztán kipróbáltam minden praktikát és beváltak! Aventes mellvédő krém, anyatejjel bekenni és szabadon hagyni a mellett minél többet. 1 nap alatt is sokat javult és utána még 11 hónapig szoptattam gond nélkül. :)
2013. febr. 19. 10:45
 5/8 anonim ***** válasza:

érdekes mert nekem a 3ik baba volt az aki "kiharapta" a mellem kb 2 hétig sebes fájdalmas volt aztán rájött a helyes technikára és onnantól nem volt gond

az első két gyerek olyan ügyi volt h soha nem fájt a szopi max kellemetlen volt ha feszült

ezt kettőtöknek együtt kell megtanulni

neki helyesen ráharapni és neked helyesen betenni a szájába

ha fáj ha nem jó vedd el tőle és próbáld újra

2013. febr. 19. 10:54
 6/8 krisztivan ***** válasza:
Szerintem a szülés után a legnehezebb dolog:-)) De ez is megéri az első vesződséget! Nem volt elég tejem a nagy babaámnak,csak akkor volt csendben ha cici volt a szájában.Ezért mindig rajtam lógott egy hétig mert szóltak ha sokat sírt.Ha csak rágondoltam,hogy itthon is mi lesz már ökölbe rádultak a lábujjaim.Aztán itthon valahogy könnyebben ment.Kiegészítést kellett adnom neki de így is 11 hóig szopizott.Bár én nem szerettem szoptatni ,de csak az első két hét volt fájdalmas:-))
2013. febr. 19. 10:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem sokban függ az is, hogy mennyire könnyű, hogy milyen a baba szopási technikája. Nekem sosem voltak érzékenyek a melleim, de az első hónapban csillagokat láttam mikor szopott a fiam, pedig a csecsemősök a kórházban meg is lepődtek, hogy mennyire ügyesen szopizik az első pillanattól kezdve, és nem is rágta sosem sebesre a mellbimbómat. De utána hozzászokik a mell, és már nem fog fájni szopi közben.

Csodálatos dolog, remélem sokáig lesz benne részed. 8.5 hónapos fiam a mai napig még háromszor szopizik.

2013. febr. 19. 11:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Az első pár napban kifejezetten kellemetlen volt, sőt néha fájt is, pedig nem szívta sebesre szerencsére. Meg akkor fájt még, ha nagyon be volt durranva. Egyébként nem.

Azt meg tessék elfelejteni, hogy "ameddig kell szoptatni". Ebből lesz a bűntudat meg a depresszió, ha nem sikerül elérni.

Egyébként megedződik a mell.

2013. febr. 19. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!