Mit gondoltok arról, ha valaki a saját melléből szívja ki a tejet?
Én szívtam ki. Hát nem nagyon akartam, de muszáj volt. Zuhany közben. Már csomós volt a mellem és baromira fájt. A karomat nem tudtam leengedni rendesen, annyira. Nekem is nagy van. :D
A férjemet sosem kértem volna meg, mert tuti nem vállalná. Jó, ha valakinek bevállalja a párja. Simán megkérném, ha tudom, hajlandó rá. Semmi kivetnivaló nincs benne, kiszívja és kiköpi. Rajtad segít.
Na, most kipróbáltam, hogy nekem sikerülne-e, de 6-8 centiméternyi hiányzik.(szerintem nem én vagyok az egyetlen:
Nálam a szoptatás elején rendszeresek az elzáródások. Első gyereknél, mikor öreg védőnéninek mondtam, egyből tanácsolta, hogy a férjem szívja ki, régen is így csinálták.
Aztán rájöttem, hogy a csomó megjelenését követő 2. napon, mikor már szinte elviselhetetlen a fájdalom és a karomat sem tudom emelni, azon a ponton mindig magától megoldódik a probléma, szoptatás utáni fejésnél egyszer csak kiömlik 1-1.5 dl tej és volt csomó, nincs csomó. (kb. 3 napig) De , ha elérném,biztosan megpróbáltam volna magamnak kiszívni.
El sem tudom mondani, mennyire örülök, hogy nem szörnyülködő válaszokat kaptam! Köszönöm őket, mindegyik hasznos volt! Ha nem duzzadt nagyon, és a nyakam kitekerem, akkor tudom csak bekapni. Tegnap kipróbáltam, és nem lettem rosszul, bár édes volt, de a mosdóba köptem. Egyből megkönnyebbültem, sokkal hatékonyabb voltam, mint a mellszívó!
Ma már a karomat is tudom újra mozgatni, és nem fáj, ha magamhoz ölelem a kislányomat. :-)
Szopizásnál még a falat kaparom a mellbimbóm érzékenysége miatt, de talán az is jobb lett picit.
8 hónapos a kislányom, azóta 3-4 hetente előjön ez, volt, hogy be is gyulladt, na azt az ellenségemnek sem kívánnám! ma már egyből észlelem a jeleket, rögtön borogatom, fejem, infralámpázom, masszírozom, extra pózokban szoptatok, de van, hogy ez is kevés. Ezért a végső kétségbeesés… Első lányomat 2 éves koráig szoptattam, soha nem volt semmi bajunk, most meg már néha azon gondolkodom, hogy fel kéne adni az egészet… :-(
Jobbulást kívánok és kitartást. Jó, hogy rávetted magad.
Mellbimbóra anyatejet kenj és levegőztesd, max. minden tejcsis lesz. Na bumm. Majd naponta mosod a lepedőt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!