Mitől függ, hogy valakinek sok teje van vagy kevés vagy egyáltalán nincs? Lényeges, hogy kicsi a mell vagy nagy?
"kb 15 hónapig tudott csak szoptatni" CSAK?????
Hát akkor én is gyenge vagyok a kis mellemmel, mert 15 hónapos múlt a lányom, és egy hete nem szopik, igaz nem azért, mert elfogyott a tej, hanem azért, mert egyre kevesebbet cicizett, és ennek már nem láttam értelmét. Nem kínálom, nem is kéri. Amúgy 6 hetes se volt a lányom, mikor megjött először a menzeszem, pedig rengeteg tejem volt mindig. Tehát ezzel sincs összefüggésben, mint ahogy azzal sem, hogy a császárosoknak nehezen, vagy egyáltalán nem indul be a teje. Császáros voltam, és már a kórházban a lefolyóba öntöttem a felesleges tejet, mert rengeteg volt. :-)
A "csak" szerintem a 3 évhez képest kevesebbre utalt. Nem hiszem, hogy negatív minősítést takart. Ne legyünk ilyen érzékenyek. ;)
Egyébként a tej nem szokott magától "elfogyni", csak nagyon ritka esetben. A szervezet nem önálló lény, hogy önmaga úgy döntsön, befejezte, holnaptól szabira megy. :) Szinte mindig van előzménye, amiért elapad a tej, legtöbbször azért, mert a baba/gyerek nem szopik (eleget). Ezen kívül persze lehet hormonális oka is, hogy pl. nagyon lecsökken, de bizonyos szintig még arra is befolyással lehetünk; minden mindennel összefügg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!