3 hetesen még nem érte el a születési súlyát kislányom - aggódnom kell?
Második gyermekem, másfél év különbséggel érkeztek, így a tej hamar megindult, ügyesen szopizik , én úgy látom-érzem, hogy bőven elég neki, mindig két ciciből eszik, illetve megkínálom mindkettővel, de van, hogy a nem fogadja el... 2 hetesen 100ml-t evett , azóta nem mértem, mert nem láttam fontosnak, hisz jól lakott , van pisis-kakis pelus , nem nyűgös... 7-szer szopizik 1 nap ,nem bukós baba, nincs sok széklete, nem értem miért nem hízik eleget? Kap 1 hetes korától maltofer cseppeket is , de még így is keveset hízott. Ma voltunk védőben, hazajövetel óta 210g-ot hízott összesen - most mérem majd minden etetéskor , ettől függ, hogy tápszert kell-e kapjon , bár szerintem nem fogja elfogadni, mert sokszor a cic sem kell már neki, hiába van még tejem. Mi lehet a gond? van esetleg valakinek tapasztalata? Egyébként szép a bőre, figyelmes baba, csak a mérleg miatt aggódom.
Köszönöm!
Köszönöm a hasznos tippeket - hiába második baba, teljesen más :)
Evés közben nem váltogatom a ciciket, először eszik egyikből 15 percet, s utána teszem át a másikra, ha elfogadja, de általában itt már csak 8-10 percig szopizik... a következő etetést mindig azzal a cicivel kezdem, amivel előtte befejezte, épp azért , mert legtöbbször nem szívja ki belőle teljesen a tejet. Most mérem mikor mennyit eszik, hát meglepődtem, mert délelőtt-éjjel 80-100g-ot, de este fele csak 30-40-et...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!