Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 hetesen még nem érte el a...

3 hetesen még nem érte el a születési súlyát kislányom - aggódnom kell?

Figyelt kérdés

Második gyermekem, másfél év különbséggel érkeztek, így a tej hamar megindult, ügyesen szopizik , én úgy látom-érzem, hogy bőven elég neki, mindig két ciciből eszik, illetve megkínálom mindkettővel, de van, hogy a nem fogadja el... 2 hetesen 100ml-t evett , azóta nem mértem, mert nem láttam fontosnak, hisz jól lakott , van pisis-kakis pelus , nem nyűgös... 7-szer szopizik 1 nap ,nem bukós baba, nincs sok széklete, nem értem miért nem hízik eleget? Kap 1 hetes korától maltofer cseppeket is , de még így is keveset hízott. Ma voltunk védőben, hazajövetel óta 210g-ot hízott összesen - most mérem majd minden etetéskor , ettől függ, hogy tápszert kell-e kapjon , bár szerintem nem fogja elfogadni, mert sokszor a cic sem kell már neki, hiába van még tejem. Mi lehet a gond? van esetleg valakinek tapasztalata? Egyébként szép a bőre, figyelmes baba, csak a mérleg miatt aggódom.

Köszönöm!

2013. febr. 8. 16:00
 1/7 anonim válasza:
Nem kell aggódni hamarosan el fogja érni 2 hét és minden rendben lesz.
2013. febr. 8. 16:03
 2/7 anonim ***** válasza:
23%
Lehet hogy van tejed de lehet nem elég tápláló neki
2013. febr. 8. 16:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Probald ki, h csak 1 mellbol szoptatsz. Az eleje a tejnek mindig higabb a zsirosabb resze kesobb jon. Ugy tunik a te babad 2x kapja meg a higat es eltomiti vele a pocakjat igy mar nem keri a laktato reszt.
2013. febr. 8. 16:24
 4/7 anonim ***** válasza:
46%
szerintem is kevés,honét tudod hogy nem fogja elfogadni a cumisüveget,ha szükség lenne rá?
2013. febr. 8. 16:27
 5/7 A kérdező kommentje:
természetesen nem tudom, csak gondolom, hogy nem fogadná el, hisz épp most is evett egyik ciciből 15percet, majd a másikra áttettem, folyt a tej a szájára, de nem kérte... ebből gondolom, hogy a tápszer sem kellene neki
2013. febr. 8. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Milyen időközönként cseréled a melled etetéskor? Mert én is arra tippelek, hogy talán csak az első tejet szívja ki a baba, amivel jóllakik és a hátsó, zsíros tej, amitől hízna, az meg "bent marad". Nekem kicsit gyors, hogy 3 hetesen 15 perc szopi elég neki, vagy nagyon-nagyon ügyes. Olyan egyébkén nincs, hogy nem elég tápláló a tejed. Azt kéne megpróbálnod, megnézned, hogy hogyan szopizik. Mikor a baba elkezd szívni, az első tej viszonylag könnyen jön, majd a hátsó nehezebben. Ilyenkor van, hogy a babák abbahagyják a szopit, a "lusták" pedig elkezdenek sírni, mert a hátsó tejért dolgozni kell. Ilyenkor sok anyuka gondolja, hogy már nincs teje, vagy nem elég és átrakja a másik mellre. Csakhogy onnan is ugyanaz a szomjoltó, hígabb első tej jön. 3 hetesen még kb. fél óra szokott lenni egy szopi ideje, hogy rendesen kiszívja, persze ez babától is függ, hogy mennyire ügyes. Milyen gyakran szopik? Ha gyakrabban kéri akkor arra a cicire tedd vissza, amelyikből utoljára evett, így biztosabb, hogy teljesen kiüríti a melled. Mivel ez már második gyerkőcöd, lehet, hogy ezeket magadtól is tudod, de gondoltam leírom, hátha mégis segíthetek. :)
2013. febr. 8. 20:23
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos tippeket - hiába második baba, teljesen más :)

Evés közben nem váltogatom a ciciket, először eszik egyikből 15 percet, s utána teszem át a másikra, ha elfogadja, de általában itt már csak 8-10 percig szopizik... a következő etetést mindig azzal a cicivel kezdem, amivel előtte befejezte, épp azért , mert legtöbbször nem szívja ki belőle teljesen a tejet. Most mérem mikor mennyit eszik, hát meglepődtem, mert délelőtt-éjjel 80-100g-ot, de este fele csak 30-40-et...

2013. febr. 9. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!