Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikortól kezdjem a hozzátáplál...

Mikortól kezdjem a hozzátáplálást, kóstolgatást? Nagy divat mostanában, hogy 6 hónapig semmit, de a környezetemben ezek a babák nagyon rossz evők lettek később. Én elkezdeném kicsit korábban a kóstoltatást.

Figyelt kérdés

A kislányom 3 hónapos, nagyon élénk, figyelmes és kíváncsi.

Csak anyatejet kap, jó étvágya van, ezen kívül csak vizet és teát kap néha.

Vacsoránál többnyire kint van velünk a konyhában és a pihenőszékből figyel minket.

Mostanában annyira cuppog, amikor eszünk, hogy az alsó ajkát picit benedvesítettem almalével (nem adtam neki!!!), és nyalta a kis száját és cuppogott.

Ez jelentheti azt, hogy érdekli, vagy csak reflex?

Ja, a két alsó fogacska elindult kifelé.

2009. szept. 4. 12:30
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszolónak:

Igen, a 4. hónap közepe-vége felé gondoltam elkezdeni levekkel megkínálni, aztán majd meglátjuk, mit szól hozzá a kisasszony.

2009. szept. 4. 13:36
 12/21 anonim ***** válasza:
32%
Ha anyatejes,nyugodtan várd meg a 6 hónapot,semmi köze a későbbi étvágyhoz,h mikor kezded.Az emésztőrendszere nincs még kész az anyatejen kívül más ételre,ennek persze nincs olyan látható jele,ami meggyőzné a hitetleneket.4 gyerekem 6 hónapig csak anyatejes volt,utána kezdtük a hozzátáplálást úgy,h 1 éves korig csak szopik után kaptak egyebet.Nagyon jó étvágyú,nem válogatós gyerekek lettek.Sztem ha egy ilyen kis dologgal segítheted a későbbi egészségét,miért ne tennéd meg?De persze ez a te választásod,hihetsz a bébiétel-gyártóknak is,akiknek természetesen nem érdeke,h a gyerek minél hamarabb elkezdje az ő ételeiket enni.
2009. szept. 4. 13:45
 13/21 anonim ***** válasza:
66%

Én is azt olvastam, hogy az emésztőrendszere még nincs kifejlődve 6 hónapos koránál előbb. Ha előbb eteted, akkor csak bajt csinálsz, allergia lehet belőle. Az étvágyához semmi köze annak, hogy mikor kezded el. Ha van sok tej, akkor sokáig fog szopni és kész. De abból nem lehet baj, amilyen sok szeméttel etetnek bennünket, amíg szopik legalább káros anyag nem jut a szervezetébe.

Az én lányom 15 hónapos koráig csak szopott, hiába kínáltam mással. Ennek ellenére szép kövér volt. Akkor terhes lettem újra, leszokott a ciciről, most bármit megeszik.

2009. szept. 4. 14:11
 14/21 A kérdező kommentje:

13:45-ösnek

Nem a bébiételek miatt kérdezem, de már nem először kapom meg ezt itt. Konkrétan magam szándékozom készíteni a babámnak az ételét.

Valamint azért gondolkodtam el ezen, mert az összes gyerek a környezetemben (baráti párok gyermekei) úgy vannak, ahogy leírtam, ez tehát tapasztalat.

Arra is érdekelne a válasz, hogy valódi a kislányom érdeklődése vagy csak reflex az ajaknyalogatás és a nagyon kíváncsi figyelme az asztal és a vacsoránk felé.

Tapasztaltatok ilyet anyukák?

2009. szept. 4. 16:13
 15/21 anonim ***** válasza:
61%

Azt tudtad hogy 1 deci tea mit okoz a baba bélrendszerében? Csak 2 hetes kizárólagos anyatejezéssel tudod helyre állitani. Nézd meg milyen ha összeöntöd a teát a tejjel, ez történi a pocijában és a beleiben.

Azért cuppog, mert utánoz benneteket, tanul tőletek és élvezi a társaságotokat. Nagyon jól csinálod!

Az, hogy benedvesited az ajkát, az oké, de erőltess semmit, 6 hónapos koráig az anyatej a legjobb és nem kell kiegésziteni.

2009. szept. 4. 19:18
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam a bébiétel gyártókat.Ne haragudj,nem bántó szándékkal írtam,inkább arra akartam célozni,h sokan azt hiszik,ha a nagy nevű cég bébiételének az üvegén az áll:4 hónapos kortól,vagy az agyonreklámozott tejpép a 6 hónaposoknak is már tejet és kakaót tartalmaz,akkor az biztosan úgy a jó,mert nekik tudniuk kell.

Sok kisgyerekes családot ismerek,de nem láttam összefüggést a hozzátáplálás elkezdése és a rossz evés között.Inkább az fordulhat elő,h a csak üveges ételt kapó babák nehezen szoknak át a házikosztra.(Az üveges kajákban szinte mindig van cukor,édesre csinálják őket,mert a babák szeretik az édeset.Emlékszem,mikor őszibarackpépet kerestem-vendégségbe mentünk,oda vittük,egyébként én is főztem nekik-nem találtam olyant,amelyikben ne lett volna cukor.)

A cuppogás reflex,látja,h esztek,nem konkrétan a csülökpörit kívánta meg.:)))(Sokan ezért adnak a piciknek is mindenféle nem nekik való dolgot,mert "úgy kívánta!".:)))

2009. szept. 5. 11:13
 17/21 anonim ***** válasza:

Minek idő előtt hozzátáplálni, ha van elég tejed? Csak csökkenni fog a tejed, ha kiegészíted már most. Az anyatej a legegészségesebb, nem tartalmaz semmi károsat, nincs semmi másra szüksége a babának, még teára sem! Más örülne ha minél tovább csak anyatejjel táplálhatná a babáját.

Ráér még szegény egész életében mindenféle egyebet enni.

Amúgy azért is a 6 hó a határ, mert akkorra ürülnek ki a vas és egyéb vitamin és ásványi anyag tartalékai a babának. És valóban akkorra lesz elég fejlett a kis bélrendszere, hogy feldolgozza a mindenféle táplálékot.

DE azért azt is hozzátenném, hogy anno anyum idejében, vagy még akkor is amikor mi gyerekek voltunk (70-80-as évek eleje), már 3 hónaposan adták a jó kis házi kosztot, megfelelő állagúra pépesítve, és mégsem lettünk mindenféle allergiásak.

Tehát, saját döntésed, én is csak a magam privát véleményét tudom megosztani veletek, Te döntesz. :)

2009. szept. 5. 15:25
 18/21 A kérdező kommentje:

11:13-nak

Épp tegnap csodálkoztam el, hogy a 4 hónapos kortól adható bébiételek között almás-málnás van. Én mondjuk úgy tudom, hogy 1 éves kor előtt málnát nem is ehet az allergia miatt.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat és a segítséget.

2009. szept. 6. 10:05
 19/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én babám tápszeres volt.4 hónaposan kezdtük a kóstolgatást.Nem nagy étvágyú,szerintem nincs a kettő összefüggésbe.Ha lesz még egy babám,mindenképp kivárnám a 6 hónapot.Még akkor is ha tápszeres.

2012. máj. 23. 11:53
 20/21 anonim ***** válasza:
Előző vagyok:mármint az nincs összefüggésbe,hogy ha hamarabb kóstoltatsz,akkor jó étvágyú lesz.
2012. máj. 23. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!