Aki az elso babajat "technikai" okok miatt nem tudta szoptatni, a masodikat tudta?
Szia!
Nekem mondjuk csak egy babám van, de azért leírom az esetemet.
A bal mellbimbóm befelé forduló volt, de ki lehetett emelni. De kiemelve is nagyon lapos volt, szinte belesimult a bimbóudvarba. A jobb mellbimbóm teljesen normális, azzal semmi gond nincs.
Amikor elkezdtem szoptatni a bal cicimmel nagyon megszenvedtünk. Nem tudott rendesen ráharapni a babám, én is bézántam, ő is "bénázott" és az lett a vége, hogy iszonyatosan kisebesedett. A bal mellbimbómat teljesen szétharapta majd a jobb oldali is kisebesedett. A másik szerintem azért sebesedett ki, mert ott is "másképp" szopizott, pedig az a mellbimbóm teljesen normális volt.
4 hét gyötrelem volt, sokszor már majdnem bőgtem a fájdalomtól és minden szopi előtt megfordult a fejemben, hogy feladom, nem fogok szenvedni a szoptatással. Ahányszor mellre tettem a babámat, azt vártam mikor fejezi már be a szopit, annyira fájt. Ráadásul 1,5-2 óránként szopizott.
Persze közben kenegettem, szellőztettem - de nagyon nehezen gyógyult. A bimbóvédőt csak egyszer próbáltam ki, de a szopi után dőlt a vér a cicimből a bimbővédő alatt.
Aztán szinte egyik napról a másikra kb 1 hónap után már nem éreztem olyan erősnek a fájdalmat és szép lassan el is múlt. A bal mellbimbóm kiemelkedett, alap állapotban is kiáll, laposabb mint a másik, de nem olyan lapos mint korábban!
A kisfiam most 11 hetes és jövőre tervezzük a kistesót.
Tehát nálam szerencsésen alakultak a dolgok és úgy néz ki, végre normális mellbimbóm lett.
Én a kisfiamat nagyon nehezen tudtam szoptatni a befelé forduló bimbóm miatt. Védővel sem volt az igazi. Utána pedig az istenért nem tudtam kifejni. Nem is tudtam csak kb. 3 hónapig szoptatni.
Most a kislányom 7 hetes, és teljesen más minden. Az elején kellett használnom védőt, de ő most már anélkül eszik. Tejem is neki bőven, és még fejni, fagyaszatni is tudok. Tehát, ahogy a nőgyógyászom szokta mondani, minden egyes terhesség más-más, ezért a szoptatás is másként alakul.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!