Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki az elso babajat "technikai...

Aki az elso babajat "technikai" okok miatt nem tudta szoptatni, a masodikat tudta?

Figyelt kérdés
4 honapja szultem. A tejjel nem volt gond, hamar beindult, mar a masodik napon 70-80 ml-t fejtem, de a baj az volt hogy iszonyat lapos a melbimbom. Probaltam mindenhogy, mellszivoval megdolgozni elotte, bimbovedo ( a fiam rogton kikopte ha azzal probalkoztam) sehogy se tudta normalisan bekapni. Egy ido utan nem is volt hajlando megszenvedni vele, ezert fejtem, cumisuvegbol adtam de hamar elapadt, egy honapig kapott anyatejet. Kistesonal is igy lesz?
2009. szept. 3. 11:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Mintha én írtam volna. Csakhogy én 2 éve szültem és most 33 hetes vagyok. Nekem azt mondta a védőnőm, hogy nem biztos, hogy a tesóval is így fogok járni, de azért készüljek fel. Minden gyerek, minden terhesség és minden szülés más. Ezért nem valószínű, hogy ugyanígy fogok járni.
2009. szept. 3. 12:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem mondjuk csak egy babám van, de azért leírom az esetemet.

A bal mellbimbóm befelé forduló volt, de ki lehetett emelni. De kiemelve is nagyon lapos volt, szinte belesimult a bimbóudvarba. A jobb mellbimbóm teljesen normális, azzal semmi gond nincs.

Amikor elkezdtem szoptatni a bal cicimmel nagyon megszenvedtünk. Nem tudott rendesen ráharapni a babám, én is bézántam, ő is "bénázott" és az lett a vége, hogy iszonyatosan kisebesedett. A bal mellbimbómat teljesen szétharapta majd a jobb oldali is kisebesedett. A másik szerintem azért sebesedett ki, mert ott is "másképp" szopizott, pedig az a mellbimbóm teljesen normális volt.

4 hét gyötrelem volt, sokszor már majdnem bőgtem a fájdalomtól és minden szopi előtt megfordult a fejemben, hogy feladom, nem fogok szenvedni a szoptatással. Ahányszor mellre tettem a babámat, azt vártam mikor fejezi már be a szopit, annyira fájt. Ráadásul 1,5-2 óránként szopizott.

Persze közben kenegettem, szellőztettem - de nagyon nehezen gyógyult. A bimbóvédőt csak egyszer próbáltam ki, de a szopi után dőlt a vér a cicimből a bimbővédő alatt.

Aztán szinte egyik napról a másikra kb 1 hónap után már nem éreztem olyan erősnek a fájdalmat és szép lassan el is múlt. A bal mellbimbóm kiemelkedett, alap állapotban is kiáll, laposabb mint a másik, de nem olyan lapos mint korábban!

A kisfiam most 11 hetes és jövőre tervezzük a kistesót.

Tehát nálam szerencsésen alakultak a dolgok és úgy néz ki, végre normális mellbimbóm lett.

2009. szept. 3. 12:48
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszi szepen a valaszod. Sok sikert es konnyu szulest neked!
2009. szept. 3. 12:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Én a kisfiamat nagyon nehezen tudtam szoptatni a befelé forduló bimbóm miatt. Védővel sem volt az igazi. Utána pedig az istenért nem tudtam kifejni. Nem is tudtam csak kb. 3 hónapig szoptatni.

Most a kislányom 7 hetes, és teljesen más minden. Az elején kellett használnom védőt, de ő most már anélkül eszik. Tejem is neki bőven, és még fejni, fagyaszatni is tudok. Tehát, ahogy a nőgyógyászom szokta mondani, minden egyes terhesség más-más, ezért a szoptatás is másként alakul.:-)

2009. szept. 3. 21:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Van remény! Az egyik ismerősöm a 2.babáját már tudta szoptatni. Neki a Szoptass ügyesen c. könyv segített. [link]
2009. szept. 3. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!